logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Westpro viikkoraportti: B-nuoret kahteen vierasvoittoon

Syksy etenee kohti talvea ja juniorisarjojen SM-karsinnoista on pelattu noin kolmannes. Joni Töykkälän valmentama IFK:n B-nuorten joukkue taisteli viikonlopun kahdesta vierasottelustaan täydet sarjapisteet.

”Kolmas erä meiltä selkeästi paras”

Jos oli edellinen viikko tuonut Kolleille kahdesta ottelusta yhtä monta tappiota, niin viime viikolla pelatut kaksi ottelua toivat yhden voiton ja yhteensä neljä sarjapistettä. Lauantaina kotiottelussa TUTOa vastaan avauserä oli maaliton. Toisessa erässä Kollit viimeisteli kolme maalia ja ratkaisun tuntua oli ilmoilla kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla, kun isännät siirtyivät jo 4-0-johtoon.

TUTO nousi vielä kahden maalin päähän, mutta Kollien 5-2-maali tyhjiin vierasjoukkueen pelatessa ilman maalivahtia sinetöi Kimmo Kuhdan miehistölle 5-2-voiton. Wiljami Myllylä iski tehot 1+1. Lisäksi Kolleista maalinteossa onnistuivat Brad Lambert, Eetu Kukka, Roope Turunen, sekä Rasmus Ruusunen. Henrik Tikkanen ja Valtteri Valtonen torjuivat yhteensä 24 kertaa. Maalivahdin vaihto tapahtui ajassa 26.57, kun Tikkanen sai pelirangaistuksen.

– Ihan hyvät kaksi erää, mutta ei taaskaan saatu koko 60 minuuttia laadukasta peliä aikaiseksi. Kolmannessa erässä mentiin 4-0-johtoon, jonka jälkeen tekemisen laatu putosi ja peli heikkeni. Kolmannen erän lopussa 4-2-tilanteessa hyvä viiden minuutin jäähyn tappo, Kuhta kommentoi viikon avausottelun tapahtumia.

Sunnuntaina Kollit matkusti Kuopioon KalPan vieraaksi. Kun kaksi erää oli pelattu, johti kotijoukkue ottelua 3-1. Kollit nousi kuitenkin kolmannessa erässä tasoihin 3-3:een ja venytti ratkaisua aina jatkoajalle, sekä voittomaalikilpailuun asti. Lopulta vierailu Savoon toi Kolleille yhden sarjapisteen, kun KalPa ratkaisi ottelun edukseen voittomaalikilpailussa. Kolleista maalinteossa varsinaisella peliajalla onnistuivat Miika Herrala, Julius Janhonen sekä Myllylä.

– Hyvä startti, mutta KalPalle avausmaali, joka taas heilautti tekemistä väärään suuntaan. Toinen erä heikko kokonaisuudessaan, duuni puuttui ja oltiin hitaita reagoimaan tilanteisiin. Kolmas erä meiltä selkeästi paras, juuri semmoista peliä mitä halutaan pelata. Se tuotti tosin vain kaksi maalia ja siitä jatkoajalle. Jatkoajalla meillä oli ylivoima, mutta ei pystytty hyödyntämään sitä, Kuhta harmitteli.

11 ottelustaan tänä syksynä seitsemän voittanut Kollit on Nuorten SM-Liigan alkusarjassa sijalla viisi.

”Siihen laitetaan fokus”

B-nuorten SM-alkusarjassa IFK pelasi viikonloppuna kaksi vierasottelua ja voitti ne molemmat. Lauantaina Kouvolassa KooKoota vastaan IFK avasi maalinteon jo ajassa 0.43 ja kun reilut seitsemän minuuttia oli pelattu, oli vierasjoukkueen johtonumerot komeasti 3-0. Maalirikkaan avauserän jälkeen erätauolle lähdettiin lopulta IFK:n johtaessa maalein 4-2.

Toinen erä oli maaliton. Ajassa 47.31 KooKoo pisti pelin vielä jännäksi kaventamalla 4-3:een. IFK taisteli maalin johtoasemassa sisukkaasti ja lopulta johto kestikin aina päätössummeriin asti. Lopullisen ratkaisun viimeisteli ottelussa kaksi maalia tehnyt Samu Pohja lyötyään kiekon tyhjään KooKoo-maaliin reilu minuutti ennen täyttä aikaa. Pohjan lisäksi maalinteossa IFK:sta onnistuivat Jimi Gustafsson (1+1), Joonas Liimatainen (1+1), sekä Samu Bergman (1+1). Rocco Perla joutui maalissa venymään vain yhdeksään torjuntaan.

– Loistava startti ja päästiin 3-0-johtoon nopeasti. Pelin edetessä meidän kiekollinen peli muuttui uhkarohkeaksi ja huolimattomaksi, joka avasi vastustajalle laadukkaita maalipaikkoja ja joissa he olivat tehokkaita. Isossa kuvassa hyvä ottelu meiltä, mistä kertovat myös meidän maalivahdin torjuntojen määrä, B-nuorten päävalmentaja Joni Töykkälä korosti.

Lauantaina Lahdessa Pelicansia vastaan IFK ratkaisi tasaisen ottelun kolmannessa erässä, kun kahden erän jälkeinen 2-2-tilanne vaihtui kahden maalin myötä 4-2-vierasvoitoksi. 3-2-maalin kolmannessa erässä laukoi Oskari Utriainen ajassa 51.29 ja vain 44 sekuntia myöhemmin Anton Kyynäräinen löi tulostaululle ottelun viimeisen maalin. Samu Bau viimeisteli tehot 1+1 ja Lari-Henrik Posti laukoi tärkeän 1-1-tasoitusmaalin 19 sekuntia ennen ensimmäistä erätaukoa. Henri Risikko IFK:n maalissa urakoi 26 torjuntaa.

– Kaksi ensimmäistä erää tahmeaa peliä meiltä ja vastustaja näissä erissä pelissä hivenen kuskinpaikalla. Kolmanteen erään saatiin rutistettua paras erä ja kaivettua voitto. Kuusi pistettä viikonlopusta johon ollaan tyytyväisiä, mutta itse pelissä työmaata riittää ja siihen laitetaan fokus, Töykkälä suunnitteli.

Kahden voiton viikon myötä IFK paranteli asemiaan sarjataulukossa, sijoituksen ollessa nyt viides. Eroa toiseen sijaan on vain kolme pistettä.

”Vastustajan maalivahtien torjunnat 92”

C-nuorten SM-karsintasarjan kakkoslohkossa IFK keräsi kuudesta tarjolla olleesta pisteestä neljä. Joukkue pelasi viikon molemmat ottelunsa kotikaukalossa. Keskiviikkona Julius Kokko (1+1) vei IFK:n 1-0-johtoon alivoimalla, mutta Blues Akatemia nappasi johtoaseman haltuunsa toisessa erässä kahdesti. Kolmannessa erässä vierasjoukkue karkasi jo 4-2-johtoon, mutta viimeisten kolmen minuutin aikana nähtiin isänniltä huikea nousu voittoon.

Ensin ajassa 57.12 Oula Einonen kavensi 3-4:ään. Puolitoista minuuttia tämän jälkeen, ajassa 58.38, Samu Bau tasoitti ottelun 4-4:ään IFK:n pelatessa ylivoimalla ja ilman maalivahtia, kuudella kenttäpelaajalla neljää vastaan. Ottelu näytti jo menevän jatkoajalle, kunnes Einonen viimeisteli ottelussa toisen maalinsa ajassa 59.45 ja tämä toi IFK:lle arvokkaan voiton. Henri Hattunen keräsi tehot 0+2 ja IFK:n maalissa Daniel Salmivuori kirjautti pöytäkirjaan 23 torjuntaa.

– Totaalinen hallinta! Syöttäminen, tyhjän tilan löytäminen etenkin hyökkäysalueen pelissä, tuottaa ongelmia. Pääsemme todella hyvin hyökkäämään ja kääntämään hyökkäykset omasta päästä ja keskialueelta, mutta välillä menee aikaa jotta saamme riiston. Tällöin vastustajalle avautuu usein maalipaikkoja. Puolustimme ajoittain todella hyvin etuperin luistelusta koko viisikon voimin, jolloin vastustajan pelaaminen tehtiin todella hankalaksi. Ottelu näytti kolmannessa erässä kääntyvän vastustajalle heidän rokottaessa vastahyökkäyksistä. Uskoimme kuitenkin vahvasti omaan tekemiseen ja se palkittiin lopun huikealla kirillä, C-nuorten päävalmentaja Samuli Marjeta hehkutti.

Sunnuntaina IFK ja Lukko pelasivat tasaisen ottelun, joka eteni 2-2-tilanteessa aina voittomaalikilpailuun asti. ”Rankkareissa” tarvittiin lopulta yhteensä yhdeksän laukojaa ennen kuin Lukko varmisti 3-2-voiton. IFK:n maaleista varsinaisella peliajalla vastasivat Rasmus Toivainen, sekä Kokko.

– Loppuviikon treeneissä kävimme paljon läpi syöttämistä ja pelipaikka kohtaista maalintekoa. Lähdimme toiveikkaina otteluun, vaikka harjoitusten siirtyminen otteluihin ottaa aikansa. Olimme jälleen vahvoja ja hallitsimme ottelua mielinmäärin. Jälleen kerran hyökkäyspelin tehokkuus muodostui ongelmaksi. Emme saa kiekkoa maaliin millään, hyvin rakennetuista tilanteista huolimatta, Marjeta ihmetteli.

Kakkoslohkoa johtaa kolme ottelua IFK:ta vähemmän pelannut TPS, josta neljäntenä oleva IFK on jäänyt kolme pistettä.

– Neljä pistettä kahdesta ottelusta on hieno saalis ja olemme niistä kiitollisia. Kahdessa ottelussa vastustajan maalivahtien torjunnat olivat yhteensä 92. Ohi- ja blokkivedot päälle, kertoo karua kieltä tehokkuudesta! Seitsemän tehtyä maalia. Hyvä puoli suuressa ottelumäärässä on se, että saamme jatkuvasti todella paljon informaatiota kaikista pelaajista, Marjeta taustoitti.

Tulevat ottelut

Kollit: pe 4.10. klo 18.30 Kollit-Ilves, la 5.10. klo 12.45 KooKoo-Kollit

B-nuoret: pe 4.10. klo 18.50 K-Vantaa-IFK, su 6.10. klo 13.50 IFK-KooKoo

C-nuoret: la 5.10. klo 13.30 Sport-IFK, su 6.10. klo Ässät-IFK

Teksti: Jari Hotti @JariHotti

Näytä kaikki uutiset