logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Westpro viikkoraportti: C-nuorten pisteputki vieraissa sai jatkoa

IFK:n värit esiintyivät viime viikolla junioreiden kolmen vanhimman ikäluokan SM-sarjojen karsinnoissa yhteensä kuudessa ottelussa ja voittoja kertyi neljä.

Kollien voittoputki neljä ottelua

Kollien kausi Nuorten SM-Liigan alkusarjassa on lähtenyt käyntiin vahvasti. Kimmo Kuhdan luotsaama joukkue voitti viime viikolla molemmat pelaamansa ottelut, venyttäen voittoputken neljän ottelun mittaiseksi. Viikko käynnistyi perjantaina Turun Kupittaalla, missä Kollit käänsi avauserän 0-1-tappiotilanteen lopulta 4-1-vierasvoitoksi, joukkueen tehtyä sekä toisessa että kolmannessa erässä molemmissa kaksi maalia.

Kauden toisen vierasvoiton pääarkkitehti oli kolme maalia laukonut Rasmus Heljanko. Lassi Vitali syötti Kollien maaleista kolme ja Janne Hämäläisen saldo oli 0+2. Toisessa erässä tärkeän 1-1-tasoitusmaalin viimeisteli Jaani Holopainen. Henrik Tikkanen vierasjoukkueen maalissa venyi kiekon eteen 25 kertaa.

– Tahmea lähtö otteluun ja muutenkin meiltä vähän odottelua, että minkälainen koitos tänään on edessä. TUTO meni ensimmäisessä erässä johtoon ja kovalla duunilla sai hieman meitä horjutettua. Toisessa erässä alettiin parantamaan työntekoa, sekä kiekollista peliä ja pystyttiin jatkamaan sitä trendiä viimeiset kaksi erää. Toiseen ja kolmanteen erään kaksi maalia kumpaankin, jota ”Rasse” Heljanko tahditti hatullisella, Kuhta paketoi viikon avausottelun tapahtumat.

Lauantaina Kollit kohtasi Ässät, joka saapui Elisa Areenalle kolmen ottelun voittoputkessa. Kahden kovavireisen joukkueen jännitysnäytelmä tarjosi lopulta 11 maalin ”ilotulituksen”, joka ratkesi isäntien eduksi jatkoajalla ajassa 63.36. 6-5-voittomaalin viimeisteli ottelussa kaksi maalia tehnyt Niko Seppälä. Ässät johti ottelua toisessa erässä jo maalein 1-3, hieman ennen kolmannen erän puoliväliä Kollit kävi 4-3-johdossa, mutta Ässät käänsi tilanteen vielä kerran edukseen ja 4-5:een. Jatkoajalle ottelun vieneen 5-5-tasoitusmaalin Kollit laukoi Eetu Kukan (2+1) toimesta ilman maalivahtia pelaten ajassa 57.39.

– Kaksi ensimmäistä erää ei kyllä oltu haalarit päällä hommissa, vaan odotettiin, että saataisiin jotain ilmaiseksi. No ei saatu ja Ässät johdossa kahden erän jälkeen. Kiekottomien työmäärä ja luistelu kateissa, mikä näkyi vaikeana pelin rytmittämisessä, sekä kamppailupelaamisessa. Onneksi herättiin pelaamaan pinnoista kolmannessa erässä, joka oli selkeästi paras erä meiltä. Jatkoajalla Seppälän hieno ”skode” ratkaisi ottelun meille, Kuhta kehui.

Otto Etelätalo keräsi tehot 1+1 ja Brad Lambert, sekä Noel Pietilä syöttivät Kollien maaleista kaksi. Tikkanen jatkoi maalilla torjuen 26 Ässä-laukausta. Viidessä pelatussa ottelussa tähän mennessä peräti 24 maalia tehnyt Kollit on Nuorten SM-Liigan alkusarjassa kahden otteluviikon jälkeen neljäntenä, vain kolmen pisteen päässä Pelicansista, joka on avannut kautensa puhtaalla pelillä.

”Tyytyväinen joukkueen työmoraaliin”

Avausviikon tavoin IFK:n B-nuorten toinen otteluviikko toi Joni Töykkälän miehistölle yhden voiton ja yhden tappion. Lauantaina kotiottelussa KalPaa vastaan vierasjoukkueen ylivoima toimi kahden maalin arvoisesti ja niillä osumilla KalPa kuittasi vähämaalisesta ottelusta 1-2-vierasvoiton. Kotijoukkueen ainoan maalin viimeisteli Joonas Liimatainen, myös ylivoimalla, kolmannessa erässä ajassa 55.28.

– Ensimmäinen erä oli vähän kyttäilyä molemmilta joukkueilta. Toisessa erässä meillä hajosi paletti ja rohkeus pelata kiekolla puuttui. Positiivinen asia oli, että ei oltu kuin yksi maali perässä vikaan erään lähtiessä. Kolmas erä selkeästi paras meiltä, mutta koko peliä katsoen KalPalle ansaitut kolme pistettä, Töykkälä myönsi.

Jos hajosi IFK:lta paletti toisessa erässä KalPaa vastaan, niin sunnuntaina viikon toisessa kotiottelussa Pelicansia vastaan IFK oli toisessa erässä ilmiliekeissä. Maalittoman avauserän jälkeen Samu Pohja laukoi IFK:lle 1-0-maalin toisen erän alussa. Pelicans nousi tasoihin ylivoimalla reilut neljä minuuttia myöhemmin, mutta isännät löysivät tehonsa hieman ennen ottelun ja toisen erän puoliväliä, iskien aikavälillä 27.04-33.02 vajaassa viidessä minuutissa kolme maalia. Päätöserässä IFK kaunisteli loppunumerot 5-1:een.

– Ensimmäisessä erässä edelleen vähän käsijarru päällä ja rohkeus olla aloitteellinen oli vajaata. Toisessa erässä kovalla työnteolla saatiin pelistä paremmin kiinni ja saatiin siitä myös palkinto. Kolmas erä edelleen pelattiin hyvällä työmoraalilla ja pelin loppulukemat ansaitusti meille 5-1. Tyytyväinen olen joukkueen työmoraaliin ja hyvä kokemus meille, kuinka paljon vaatii työtä ottaa pisteitä tässä sarjassa, Töykkälä muistutti.

Pohja viimeisteli IFK:n maaleista kaksi ja Oskari Utriainen syötti kaksi maalia. Pohjan lisäksi kotijoukkueesta maalinteossa onnistuivat Antti-Eemeli Haapanen, Oskar Komarov, sekä 1+1-tehot kerännyt Aatu Laakso. Viikonlopun molemmat ottelut IFK:n maalissa pelannut Henri Risikko kirjautti voitto-ottelussa pöytäkirjaan 27 torjuntaa.

IFK on 16 joukkueen tasaisessa B-nuorten SM-alkusarjassa sijalla yhdeksän, mutta eroa kärkeen on vain neljä pistettä.

Neljän vierasottelun pisteputki

C-nuorten SM-karsintasarjan kakkoslohkossa IFK nappasi viikon kahdesta ottelusta neljän pisteen potin. Perjantaina joukkue vieraili Hyrylässä, KJT Haukkojen kotiluolassa. Kotijoukkue onnistui maalinteossa jo ajassa 1.04, mutta Eddie Kolster laukoi vieraat tasoihin vain reilut kaksi minuuttia myöhemmin. Näissä numeroissa siirryttiin myös ensimmäisen erätauon viettoon.

– Vaikea valmistautuminen, kun osa pelaajista tuli suoraan koulun penkiltä hallille ja otteluun. Erittäin hyvin pojat pystyivät tästä huolimatta valmistautumaan ja saatiin hyvä startti. Joukkueesta huokui rauhallisuus ja missään vaiheessa emme alkaneet hätäilemään vastustajan tehtyä avausmaalin. Voitimme kamppailut ja peli kääntyi meille päin erän ja pelin edetessä, C-nuorten päävalmentaja Samuli Marjeta kertasi kauden kolmannen vierasottelun tapahtumia.

Toisessa erässä KJT Haukat onnistui jälleen maalinteossa jo minuutin pelin jälkeen, mutta Peetu Pitkäkosken ja Anton Paakkalan (1+1) maaleilla IFK nousi ennen toista erätaukoa 3-2-johtoon. Kolme erää ja kolme erän alussa tehtyä maalia oli KJT Haukkojen illan ”käsikirjoitus”, kun 3-3-tasoitusmaali nähtiin kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla. IFK:lle täyden pistepotin varmistaneen 4-3-voittomaalin laukoi Rasmus Toivainen (1+1) ajassa 47.31 ja näihin numeroihin ottelu myös päättyi. Oula Einonen syötti kaksi maalia ja maalissa Tommy Vilen torjui 21 kertaa.

– KJT Haukat puolusti erittäin hyvin ja olimme välillä ongelmissa keskialueen ylityksissä. Löysimme kuitenkin reseptin päästä sumpusta läpi. Vastustaja sai ajoittain vaarallisia vastahyökkäyksiä meidän päähän, mistä he saivat toisessa erässä maalinkin. Maalissa Vilen oli kuitenkin erittäin hyvä ja otti tärkeät ”gamesaverit”. Joukkue puhalsi hienosti yhteen hiileen ja rauhallisuus pelaamisessa säilyi koko ottelun ajan, Marjeta hehkutti.

Lauantaina Turussa TPS ja IFK pelasivat vähämaalisen ja jännittävän ottelun, jonka ratkaisu venyi aina jatkoajalle asti. Toisessa erässä ajassa 21.01 Lauri Mynttinen vei vierasjoukkueen 1-0-johtoon, mutta TPS nousi tasoihin reilut kahdeksan minuuttia myöhemmin. Tämän enempää ei varsinaisella peliajalla maaleja enää nähty, siitäkin huolimatta, että IFK laukoi kohti TPS:n maalia 60 minuutin aikana yhteensä 37 kertaa.

– Mielenkiintoinen ottelu, molemmat joukkueet pelasivat erittäin tasaisesti koko ottelun ajan, eikä kumpikaan joukkue pelannut missään vaiheessa huippupeliä, eikä huonoa peliä. Hyviä maalipaikkoja saatiin luotua tasaisesti koko ottelun ajan, TPS:n maalivahti oli erittäin hyvä, kuten meidänkin (Daniel Salmivuori). Varsinaisen peliajan tulos kertoo pelin tasaisuudesta ja molempien joukkueiden hyvästä ja tiukasta puolustuspelaamisesta, Marjeta korosti.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain 17 sekuntia, kun TPS ratkaisi ottelun edukseen iskemällä kiekon erinomaisen ottelun pelanneen ja yhteensä 30 kertaa ottelussa torjuneen Salmivuoren taakse. IFK:lle siis 1-2-tappio, mutta joukkue on kerännyt kauden jokaisesta neljästä vierasottelusta tähän mennessä pisteitä, kahden voiton ja kahden jatkoaikatappion myötä. 11 joukkueen kakkoslohkossa IFK on viidentenä.

– Viikko oli pelillisesti tasainen, kaksi kelpo ottelua ja neljä pistettä, joista olemme iloisia. Tästä on hyvä jatkaa ja parantaa tulevaan viikkoon, missä urakoidaan jälleen kolme ottelua, Marjeta käänsi katseet jo kohti karsintasarjan kolmatta otteluviikkoa.

Tulevat ottelut

Kollit: pe 13.9. klo 18.30 Lukko-Kollit, la 14.9. klo 17.00 Kollit-KalPa

B-nuoret: la 14.9. klo 13.50 IFK-HPK, su 15.9. klo 16.00 Tappara-IFK

C-nuoret: ke 11.9. klo 18.45 Jokerit/JoVi-IFK, la 14.9. klo 14.30 Tappara-IFK, su 15.9. klo 16.20 IFK-HPK

Teksti: Jari Hotti @JariHotti

Näytä kaikki uutiset