logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Westpro viikkoraportti: Kollit urakoi vuorokaudessa kaksi voittoa

IFK:n juniorit voittivat viime viikolla SM-sarjojen karsinnoissa kolmessa vanhimmassa ikäluokassa kuudesta pelaamastaan ottelusta viisi. Kollit urakoi reilussa vuorokaudessa kaksi voittoa tehden yhteensä 12 maalia, kun taas C-nuoret vieraili länsirannikolla kahden voiton arvoisesti, maalieron ollessa murskaava 16-3.

Brad Lambert kuritti KooKoota hattutempulla

Nuorten SM-Liigan alkusarjassa Kollit nappasi viime viikolla kahdesta pelaamastaan ottelusta kaksi voittoa ja teki niissä yhteensä 12 maalia. Perjantaina kotiottelussa Ilvestä vastaan Kollit iski jo avauserässä kiekon neljä kertaa vieraiden maaliin. Ilves nousi kahden kavennusmaalin myötä kahden maalin päähän, mutta ottelussa kaksi maalia viimeistellyt Wiljami Myllylä löi loppunumerot 5-2:een tyhjään Ilves-maaliin pari minuuttia ennen täyttä aikaa. Myllylän lisäksi Kolleista maalinteossa onnistuivat Teemu Engberg (1+1), Julius Janhonen, sekä Eetu Kukka. Brad Lambert ja Niko Seppälä syöttivät molemmat kaksi maalia ja tolppien välissä Henrik Tikkanen torjui 12 kertaa.

– Hyvä valmistautuminen näkyi ensimmäisen erän työmäärässä positiivisesti. 4-0-erävoiton jälkeen oltiin kiekon kanssa toisessa erässä vähän huolimattomia ja otettiin jäähyjä, niin ottelu niiden myötä hieman tasoittui. Vietiin ottelu kuitenkin työteliäästi maaliin, Kollien päävalmentaja Kimmo Kuhta kehui miehistöään.

Kamppailu Ilvestä vastaan päättyi perjantai-iltana yhdeksän aikaan ja heti seuraavana päivänä oli edessä vierasottelu Kouvolassa KooKoota vastaan kello 12.45 alkaen, joten palautumisaika jäi pelaajilla varsin lyhyeksi. Tästä huolimatta Kollit iski jo avauserässä tulostaululle lukemat 3-1, eikä kotijoukkue tästä enää toipunut. Toisessa, sekä kolmannessa erässä Kollit iski molemmissa vielä kaksi maalia voittaen ottelun lopulta selkein numeroin 7-2.

– Lyhyt palautuminen perjantain ottelusta ei hirveästi näkynyt väsymyksenä. Suht’ hyvä startti, mutta oikeastaan parannettiin pelaamista koko ajan, mitä pidemmälle ottelu meni. Työmäärä taas hyvällä tasolla, mikä hyvä asia, kun pelaat alle vuorokauteen kaksi ottelua. Jätkille hatunnosto, että pystyivät repimään itsestään kaiken irti, Kuhta hehkutti.

Kollien tehokkain KooKoon kaadossa oli kolme maalia iskenyt Lambert. Peräti 15 eri vierasjoukkueen pelaajaa kirjautti nimensä ottelun pöytäkirjaan tehtyään vähintään yhden tehopisteen ja heidän joukossaan myös maalissa 27 torjuntaa esittänyt Kollien maalivahti Tikkanen (0+1). Lambertin lisäksi kiekkoa onnistuneesti maaliin iskivät Noel Pietilä (1+1), Miika Herrala, Jaani Holopainen, sekä Myllylä. Eetu Kukan saldo oli 0+2.

Kollit on alkusarjassa neljäntenä, kuuden pisteen päässä sarjakärki Jokereista. Yhdeksän maalia 13 pelaamassaan ottelussa viimeistellyt Wiljami Myllylä on maalipörssin jaetulla kärkipaikalla.

”Tehtiin ottelussa kova työmäärä”

B-nuorten SM-alkusarjassa IFK oli voittanut kolme edellistä otteluaan, mutta neljäs jäi haaveeksi perjantaina vierasottelussa Kiekko-Vantaata vastaan. Kotijoukkue iski ottelun avausmaalin jo ajassa 1.06, mutta IFK:n tasoihin laukoi Viljam Sandvik reilut viisi minuuttia ennen ensimmäistä erätaukoa. Enempää maaleja ei IFK sitten tehnytkään. Ei, vaikka se laukoi kohti vastustajan maalia 34 kertaa. Kiekko-Vantaan 1-2-maali ajassa 41.07 jäi lopulta ottelun viimeiseksi.

– Tiedettiin, että vastustaja tulee omalla työmäärällään asettamaan otteluun korkean vaatimustason. Meidän itsellemme asettamat tasot valmistautumiseen, työmäärään ja kamppailupeliin eivät olleet samalla tasolla suhteessa vastustajaan, josta seurasi pisteiden jääminen ansaitusti Tikkurilaan, B-nuorten päävalmentaja Joni Töykkälä myönsi ottelun jälkeen.

Viikon jälkimmäinen ottelu toi IFK:lle voiton, kun Töykkälän miehistö kohtasi kotonaan sunnuntaina KooKoon. Kotijoukkue oli tehokas avauserässä viimeisteltyään kaksi maalia, maalintekijöinä Lari-Henrik Posti (1+1), sekä Samu Pohja. Toinen erä oli maaliton. Kolmannessa erässä, reilut viisi minuuttia ennen täyttä aikaa, KooKoo kavensi ylivoimalla nousten maalin päähän, mutta Sandvikin (1+1) viikonlopun toinen osuma reilua minuuttia myöhemmin katkaisi vierasjoukkueen selkärangan lopullisesti. Henri Risikon voitto-ottelu IFK:n maalissa vaati 22 torjuntaa.

– Tehtiin ottelussa kova työmäärä ja koitimme suunnata kaikki energiat olennaisiin asioihin. Tehokkuudessa jäi parannettavaa. Seurauksena edellä mainituista asioista saatiin kaivettua hyvä lopputulos, Töykkälä iloitsi.

Seitsemän ottelua 12:sta voittanut IFK on 16 joukkueen alkusarjassa sijalla kuusi, eron ollessa kärkeen vain neljä pistettä.

”Vilen maalissa oli kerrassaan loistava”

C-nuorten SM-sarjan karsintasarjan kakkoslohkossa IFK:n viikonloppu länsirannikolla toi joukkueelle kahdesta ottelusta täyden pistepotin. Lauantaina Kurikassa pelatussa ottelussa Sport oli täydellinen vastaantulija, kun IFK nakutti tulostaululle kaksinumeroiset loppulukemat, vieden ottelun nimiinsä maalein 11-2. Veeti Vuorela keräsi tehot 0+4 ja Leevi Kangas viimeisteli hattutempun, kolme maalia. Eelis Manelius (2+1), Rasmus Toivainen (1+2) ja Jacob Lund (0+3) olivat IFK:n kolmen tehopisteen pelaajat. Tommy Vilen vierasjoukkueen maalissa torjui 23 Sport-laukausta.

– Olimme hyvin valmistautuneena ja latautuneena valmiina pelaamaan. Puhuimme viikolla, että lauantaina ei hölmöillä yhtään ja pidetään pää kylmänä, sekä annetaan vastustajalle pelillistä läksytystä. Tästä erittäin iso kiitos ja kunnia pelaajillemme. Ottelu oli käytännössä ohi jo ennen toisen erän puolta väliä. Upea esitys ja onnistumisia laajalla rintamalla. Ottelu antoi meille paljon uskoa, että osaamme ja pystymme maalintekoon, sekä pelaamaan hyvää ja laadukasta syöttö- ja joukkuepeliä, C-nuorten päävalmentaja Samuli Marjeta kehui.

Marjetan joukkueen länsirannikon kiertue toi lopulta kahden voiton lisäksi peräti 16 tehtyä maalia, kun Ässät kaatui Porissa sunnuntaina maalein 5-1. Pari viikkoa aiemmin IFK oli kärsinyt samassa hallissa, samalle joukkueelle 3-9-murskatappion. Tehojen puolesta revanssin arkkitehtinä toimi kaksi maalia tehnyt ja kaksi syöttänyt Kangas, jonka viikonlopun saldo oli komea 5+2. Lisäksi IFK:sta maalinteossa onnistuivat Valtteri Siikala (1+1), Rasmus Toivainen ja Henri Hattunen. Vierasjoukkueen maalissa Vilen urakoi 33 torjuntaa.

– Edellisestä Porin ottelusta pojilla jäi hampaankoloon ja nyt oli näytön paikka. Puhuimme ennen ottelua hauskuudesta ja joukkueelle pelaamisesta. Nämä näkyivät alusta asti, syötimme ja liikuimme erinomaisesti. Viimeiseen erään päästiin neljän maalin johtoasemassa, joka yleensä on meille hankala tilanne. Tänään erätauolla pojat sanoi, että nyt mennään voittamaan. Pidettiin kiekkoa, syötettiin ja liikuttiin. Vilen maalissa oli kerrassaan loistava, Marjeta hehkutti.

IFK on 11 joukkueen kakkoslohkossa sijalla kolme, vain kahden pisteen päässä kärjestä. Tosin kärkijoukkue TPS on pelannut kolme ottelua vähemmän. IFK ja TPS kohtaavat Elisa Areenalla sunnuntaina kello 13.50 alkaen.

Tulevat ottelut

Kollit: pe 11.10. klo 18.30 Kollit-Tappara, la 12.10. klo 15.30 JYP-Kollit

B-nuoret: la 12.10. klo 13.45 Lukko-IFK

C-nuoret: la 12.10. klo 13.20 IFK-Sport, su 13.10. klo 13.50 IFK-TPS

Teksti: Jari Hotti @JariHotti

Näytä kaikki uutiset