logologo
HIFKIlves
la 03.10.2020 klo 17:00

HIFK:n nuoret saavat täysipäiväisen fysiikkavalmentajan – “Polku entistä yksilöllisempään harjoitteluun”

HIFK:n panostus omiin nuoriin näkyy jatkossa entistä vahvemmin. A-, B- ja C-juniorit saavat täysipäiväisen fysiikkavalmentajan, kun pitkään lajin parissa työskennellyt urheilufysioterapian ammattilainen Mika Rouhiainen liittyy stadilaisten juniorivalmennustiimiin.

– Rouhiaisen tehtäviin kuuluu ensisijaisesti fysiikkapolun suunnitteleminen nuorille yhdessä muiden koutsien kanssa, HIFK:n A-, B- ja C-junioreiden kehitysjohtaja Simo Mälkiä kertoo.

– Samassa joukkueessa saattaa olla useita eri ikäisiä ja eri kehitysvaiheessa olevia poikia, joille rakennamme polun entistä yksilöllisempään harjoitteluun.

Dextran urheiluklinikalla vuodesta 2014 saakka vaikuttanut Rouhiainen on työskennellyt pitkään lätkän parissa. Rouhiainen on ollut myös Suomen U18- ja U19-maajoukkeiden matkassa ja työt U20-maajoukkueen kanssa ovat jatkuneet vuodesta 2017 saakka.

– Olemme iloisia, että juuri Mika liittyy vahvuuteemme. Hänen koulutuksensa ja ammattiosaamisensa lajin parista mahdollistaa nuorten fysiikan kehittämisen lisäksi myös sen, että pelaajat pysyvät terveinä.

Myös Rouhianen itse on innoissaan päästessään työskentelemään nuorten stadilaisten kanssa.

– Olen ylpeä siitä, että pääsen edustamaan hienoa seuraa, jolla on hieno historia. Tarkoituksemme on tehdä pitkäjänteisesti töitä, jotta nuoret pääsevät harrastamaan vammavapaasti rakastamaansa lajia.

Ensi kauden vastuuvalmentajat selvillä

Ensimmäistä kauttaan Kollien vastuuvalmentajana toimiva Kimmo Kuhta jatkaa HIFK:n U20-joukkueen pääkäskijänä myös seuraavan kauden. “Kiben” suojatit ovat varmistaneet runkosarjan kakkossijan ja lähtevät hyvistä asemista kohti kevään pudotuspelejä.

Kuhdan tapaan ensimmäistä kauttaan HIFK:n B-junnuja luotsaava Joni Töykkälä jatkaa pestissään niin ikään ensi kauden.

C-nuoret puolestaan aloittavat kauden 2020-2021 uuden vastuuvalmentajan alaisuudessa. Lähes vuosikymmenen Helsingissä A-, B- ja C-junioreita valmentanut Ville Ahola ottaa päävastuun ensi kaudella HIFK:n U16-joukkueesta.

Näytä kaikki uutiset