logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

WESTPRO viikkoraportti: Kolleille kauden ensimmäinen kotivoitto

U18-joukkue ei viime viikolla pelannut, mutta Kollit ja U16 urakoivat molemmat kaksi ottelua. Kollien osalta viikonloppu käynnistyi kauden ensimmäisellä kotivoitolla.

”Maalinteon kanssa vielä hommia”

Kollit nappasi U20 SM-alkusarjassa kauden ensimmäisen kotivoittonsa, kun Kimmo Kuhdan miehistö kaatoi perjantaina Elisa Areenalla Pelicansin vähämaalisen jännitysnäytelmän päätteeksi maalein 2-1. Jesse Seppälä laukoi 1-1-tasoituksen ylivoimalla kolmannessa erässä ajassa 46.27, kun aiemmin Pelicans oli siirtynyt 1-0-johtoon toisen erän alkupuolella.

Ottelu eteni lopulta aina voittomaalikilpailuun asti, kun jatkoaika oli Kollien yhdestä ylivoimamahdollisuudesta huolimatta maaliton. ”Rankkareissa” ottelun voittomaalin nimiinsä kirjautti Seppälä, joka laukoi Kolleille kolmannen maalin, voittomaalikilpailun kuudentena laukojana. Varsinaisella peliajalla ja jatkoajalla yhteensä 17 torjuntaa esittänyt Aku Koskenvuo isäntien maalissa torjui voittomaalikilpailussa Pelicansin viidestä yrityksestä kolme. Seppälän lisäksi Kolleista maalinteossa onnistuivat Aleksanteri Kaskimäki, sekä Lari-Henrik Posti.

– Hyvä ottelu meiltä. Oltiin viidellä viittä vastaan pelissä hieman vastustajaa parempia, mutta maalinteon kanssa saadaan vielä tehdä hommia. Pelicans oli kamppailupelaamisessa vähän vahvempi. Kokonaisuudessaan suht’ tasainen ja hyvävauhtinen ottelu, Kuhta kommentoi voitokkaan ottelun jälkeen.

Lauantaina ”Nordiksen alakerrassa” vieraili TPS, joka kauden avauksessa samaisessa paikassa syyskuun alkupuolella oli ollut jatkoajan jälkeen parempi maalein 3-2. Voiton nappasi TPS myös nyt ja tällä kertaa voittolukemat olivat 3-0. Kollit laukoi kohti vierasjoukkueen maalia 60 minuutin aikana yhteensä 33 kertaa, mutta se kuuluisa ”kuparinen” jäi rikkomatta.

– TPS oli terävämpi maalipaikoissa ja vei pisteet sen takia. Meiltä jälleen hyvä viidellä viittä vastaan pelaaminen ja oltiin siinä kyllä parempia, mutta tehottomuus vaivasi, Kuhta harmitteli.

Kolleista neljä pelaajaa on tällä kaudella yltänyt vähintään viiteen tehopisteeseen: puolustaja Ville Puhakka (4+2=6), Jaani Holopainen (2+4=6), Jesse Seppälä (3+2=5), sekä joukkueen tehokkain maalintekijä, viisi maalia kahdeksassa pelaamassaan ottelussa viimeistellyt Lari-Henrik Posti.

 

”Sitkä, työteliäs ja halukas voittamaan”

U16 SM-karsintasarjan kakkoslohkossa HIFK pelasi viime viikonloppuna kaksi maalirikasta ottelua. Perjantaina joukkue vieraili Hyrylässä KJT Haukkojen kotiluolassa ja tuloksena oli 6-3-vierasvoitto. Maalittoman avauserän jälkeen HIFK löysi tehonsa toisessa erässä, viimeistelemällä aikavälillä 27.05-28.29 kolme maalia.

– Joukkue lähti hyvällä jalalla ensimmäisestä vaihdosta asti otteluun mukaan ja oltiin hyvin mukana. Ensimmäinen erä oli tasaista pelaamista molemmilta. Toiseen erään saatiin hyviä pitkiä hyökkäyksiä, kun pysyttiin kiekossa ja erän puolivälin tienoilla tehtiin kolme maalia vajaassa kahdessa minuutissa. Enemmänkin olisi voinut tehdä, mutta pieni huolimattomuus maalipaikoissa ei tuonut enempää maaleja, HIFK:n U18-joukkueen päävalmentaja Ville Ahola arvioi.

Toisen erän viimeisellä minuutilla KJT Haukat kavensi onnekkaan pompun kautta paluukiekosta 1-3:een. Kolmannessa erässä kotijoukkue onnistui nousemaan jo maalin päähän ja 3-4:een, mutta HIFK:n johto piti päätössummeriin asti ja joukkue viimeisteli vielä kaksi maalia voittaen lopulta maalein 6-3. Onni Kalto (1+1), Aaro Ojala (1+1), Joakim Järvinen (1+1), sekä Julius Miettinen (0+2) olivat HIFK:n kahden tehopisteen pelaajia. Lisäksi vieraista maalinteossa onnistuivat Hannes Tiainen, Juuso Kuisma, sekä Veeti Vuorela. Anton Laiho HIFK:n maalissa torjui 31 kertaa.

– Viimeinen erä oli vaihtelevin ja molemmat tekivät vielä maaleja. Joukkue oli sitkeä, työteliäs ja halukas voittamaan. Kauden parhaita otteluita, Ahola kehui joukkuettaan.

Sunnuntaina Lahdessa loppunumerot olivat samat kuin Hyrylässä, mutta HIFK:n kannalta harmittavasti toisin päin. Avauserässä HIFK johti ottelua kahteen otteeseen, mutta Pelicans nousi molemmilla kerroilla tasoihin ja ratkaisun tuoksua oli ilmassa toisessa erässä kotijoukkueen karattua 4-2-johtoon. Päätöserän Pelicans vei nimiinsä maalein 2-1 ja näin koko ottelun 6-3. HIFK:n maaleista vastasivat Järvinen (1+1), Valtteri Piironen, sekä Kaarlo Lahti.

– Hyvä startti ja nopeasti 1-0-johtoon, mutta Pelicans kuittasi heti seuraavassa vaihdossa. Pientä hermostumista oli pelaamisessa, eikä kiekollinen peli ollut läheskään perjantain tasolla. Toisessa erässä oli paikkoja, muun muassa kahdella nollaa vastaan hyökkäys, mistä ei saatu edes laukausta. Vastustaja teki kaksi maalia, Ahola kertasi ottelun kulkua.

Ottelun voittomaaliksi jäänyt Pelicansin 4-2-maali syntyi toisessa erässä vain kahdeksan sekuntia ennen toista erätaukoa.

– Taas tuli erän viimeisellä minuutilla maali omiin kuten KJT-ottelussa ja tulevana viikkona tiedetään mihin paneudutaan: voittavan pelin ratkaisuihin ja tekemiseen. Kolmas erä yritettiin taistella, mutta koko ottelun ajan vaivannut huono puolustuspelaaminen ei antanut mahdollisuutta voittaa. Pelicans teki vielä pari maalia viimeiseen erään. Kuriton ottelu ja ansaittu tulos, Ahola myönsi.

 

 

Tulevat ottelut

Kollit: ke 7.10. klo 18.30 Kollit-TUTO Hockey, la 10.10. klo 17.00 SaiPa-Kollit

U18: pe 9.10. klo 18.50 IFK-K-Espoo, su 11.10. klo 13.50 IFK-SaiPa

U16: pe 9.10. klo 18.50 K-Espoo-IFK

Teksti: Jari Hotti @JariHotti

Näytä kaikki uutiset