logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

WESTPRO viikkoraportti: Sataprosenttinen viikko

IFK:n U18- ja U16-joukkueet pelasivat viime viikolla yhteensä neljä ottelua ja niistä tuloksena oli neljä voittoa.

”Rakettistartti otteluun”

IFK jatkaa U18 SM-alkusarjassa kolmannella sijalla, kun Joni Töykkälän miehistö venyi viime viikolla kahteen selkeään kotivoittoon. Keskiviikkona kaatui Jukurit maalein 7-2 ja sunnuntaina HPK lähti kotimatkalle 1-6-tappio niskassaan. IFK on voittanut tänä syksynä kymmenestä pelaamastaan kotiottelusta kahdeksan.

– Viikon molemmissa otteluissa lämmitti mieltä tehokkuus ja pyrkimys tehdä harjoiteltuja asioita, päävalmentaja Töykkälä kehui joukkuettaan, joka voitti viime viikon kaksi kotiotteluaan yhteismaalein 13-3.

Jukurit-voitossa isäntien tehopelaajia olivat kolme maalia syöttänyt Samu Bau, kaksi maalia viimeistellyt Paavo Lind, sekä tehot 1+1 nakuttaneet Miro Tauslahti, Valtteri Siikala ja Rasmus Toivainen. Emil Saarinen syötti maaleista kaksi ja lisäksi maalinteossa onnistuivat Kasper Lundell, sekä Alvar Summanen. Voitto-ottelun IFK:n maalissa pelannut Emil Vinni torjui 21 kertaa.

– Ensimmäinen ja toinen erä maalipaikkojen suhteen tasaista. Viimeinen erä oli meiltä paras erä ja loppulukemat ansaitut, Töykkälä kommentoi.

Sunnuntaina IFK viimeisteli avauserässä HPK:ta vastaan kolme maalia. Toisen erän kotijoukkue vei nimiinsä yhden ylivoimamaalin myötä 1-0 ja päätöserän 2-1. Lundell syötti IFK:n maaleista peräti neljä, kun taas Leevi Kangas ja Siikala laukoivat molemmat kaksi maalia. Samu Baun saldo oli 1+1 ja lisäksi maalinteossa onnistui Patrik Tasavuori, joka sinetöi loppulukemat 6-1:een ylivoimalla kahdeksan sekuntia ennen päätössummeria. Daniel Salmivuori IFK:n maalissa torjui 19 HPK-laukausta, kun taas IFK laukoi ottelussa kohti vastustajan maalia peräti 53 kertaa.

– Rakettistartti otteluun ja avauserä meille 3-0. Vastustaja paransi ottelun edetessä, mutta pystyimme pysymään pelin päällä koko ottelun ajan, Töykkälä arvioi.

15 pelaamassaan ottelussa 23 tehopistettä (7+16) tällä kaudella tehnyt Lundell nousi U18 SM-alkusarjan syöttöpörssissä jaetulle kakkossijalle.

”Joukkue oli hyvin latautunut”

U16 SM-karsintasarjan kakkoslohkossa IFK venyi viime viikolla myös kahteen voittoon ja kuudesta viimeisimmästä ottelustaan joukkue on voittanut viisi. Lauantaina IFK kohtasi Elisa Areenalla Jukurit, joka ensimmäisessä ja toisessa erässä joutui todelliseen kotijoukkueen ”mankeliin”. Toiselle erätauolle lähdettiin IFK:n johtaessa ottelua maalein 5-1.

– Hyvä lähtö otteluun, hallittiin peliä kiekolla ja tehtiin nopeasti kaksi maalia. Erän loppuun jäähy ja muutama sekunti ennen jäähyn loppua vastustaja iski kavennuksen. Toinen erä vieläkin selkeämmin meille, oltiin pelin päällä, eikä Jukurit saanut omasta jutustaan kinni. Viimeiseen erään perus hyvänolon tunne, kun taululla lukemat 5-1 ja päästettiin vastustaja otteluun mukaan, U16-joukkueen päävalmentaja Ville Ahola kertasi viikon avausottelun kulkua.

Jukurit vei päätöserän nimiinsä maalein 2-0, nousten vielä reilut pari minuuttia ennen täyttä aikaa kahden maalin päähän. IFK:n johto kuitenkin kesti loppuun asti ja tuloksena oli täysi pistepotti. Roni Alangon saldo ottelusta oli 1+2, kun taas Hannes Tiainen laukoi IFK:n maaleista kaksi. Lisäksi maalinteossa onnistuivat Joakim Järvinen ja Sami Kallionkieli, kun taas Rasmus Svartström syötti maaleista kaksi. IFK:n maalissa pelannut Otto Nuto torjui ottelussa 26 kertaa.

– Jukurit oli luisteleva, valmiita taistelemaan pisteistä ja he tekivätkin kolmannen erän alkuun maalin. Meillä oli vaikeuksia saada viimeisessä erässä omasta jutusta kiinni, kun luultiin ottelun olevan ohi. Loppuun vielä Jukureille onnenkantamoisella yksi maali, mutta se ei onneksi riittänyt pidemmälle. Meidän pitää opetella pelaamaan johtoasemassa ja pitämään omasta jutusta kiinni paremmin, Ahola vaati.

Sunnuntaina IFK kohtasi Lappeenrannassa SaiPan ja Ketterän yhdistelmäjoukkueen ja aivan kuten edellisenä päivänä Jukureita vastaan, niin IFK vei avauserän nimiinsä maalein 3-1.

– Joukkue oli hyvin latautunut ja tultiin vauhdilla otteluun alusta alkaen. Hieman alle kuusi minuuttia oli pelattu ja ensimmäinen maali ristopelaamisesta. Sen jälkeen meni alle kaksi minuuttia ja tilanne oli meille jo 3-0. Vastustaja otti aikalisän ja koitti saada herätettyä joukkueen. Saatiin pidettyä jalkaa kaasulla, eikä päästetty kaveria kontrolloimaan peliä, Ahola kehui.

Toisen erän jälkeen IFK johti ottelua 5-2. Kolmannen erän alkupuolella SaiPa/Ketterä nousi ylivoimaonnistumisen myötä kahden maalin päähän, mutta Valtteri Piirosen (2+0) 6-3-maali ajassa 53.19 päätti lopullisesti kotijoukkueen ”pyristelyt”. IFK:sta maalinteossa ottelussa Piirosen lisäksi onnistuivat Alanko kahdesti, sekä Onni Kalto ja Kallionkieli molemmat kerran. Nuto vierasjoukkueen maalissa torjui 30 kertaa.

– Viimeinen erä kuin edellisen päivän toisinto. SaiPa sai näennäisesti peliä haltuun ja meillä oli vähän vaikeuksia saada omasta jutusta kiinni. Lisäksi kurittomuus tekee pelistä vaikeampaa, kun istutaan neljä kahden minuutin rangaistusta. Onneksi hyvä startti ja puolustuspeli riitti tuomaan kolme pistettä. Kuuden pisteen viikonloppuun olen todella tyytyväinen, vaikkakin parannettavaa on, Ahola muistutti.

Tulevat ottelut

Kollit: ke 4.11. klo 18.30 Ilves-Kollit, pe 6.11. klo 18.30 TPS-Kollit

U18: la 7.11. klo 12.00 JYP-IFK, su 8.11. klo 14.00 Lukko-IFK

U16: ei otteluita tällä viikolla

Teksti: Jari Hotti @JariHotti

Näytä kaikki uutiset