HIFKPelicans
la 30.03.2024 klo 17:00

LähiTapiola junioreiden viikkoraportti: U18:n hurja syysvire sai jatkoa

HIFK:n U18-joukkue on pelannut tällä kaudella harjoitusottelut mukaan laskettuna yhteensä 14 ottelua. Voittoprosentti näistä otteluista on täysi sata.

”Kolme kertaa tappioasemasta rinnalle”

Kollit kärsi kauden ensimmäisen tappion, kauden neljännessä ottelussa, joka oli samalla myös Joni Töykkälän miehistölle ensimmäinen vierasottelu tänä syksynä. U20 SM-alkusarjan kolmella kotivoitolla (yhteismaalit 23-7) avannut Kollit matkusti sunnuntaina Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi. Avauserä ei vielä maalijuhlaa lupaillut, kun ensimmäiselle erätauolle lähdettiin tilanteessa 1-1. Toisen erän alussa Kollit siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon, mutta SaiPa nousi ennen toista erätaukoa kolmen maalin myötä 4-2-johtoon.

Kolmannessa erässä nähtiin peräti kuusi maalia. Kollit nousi tasoihin 4-4:ään 25 sekunnissa, vierasjoukkueen onnistuttua maalinteossa ensin ajassa 41.28 ja heti perään 41.53. Reilut viisi minuuttia myöhemmin SaiPa siirtyi kuitenkin jälleen johtoon ja nyt oli kotijoukkueen vuoro tehdä kaksi maalia pienen ajan sisään, 5-4-maali kun syntyi ajassa 47.11 ja 6-4-maali puolestaan ajassa 47.46. Tämä ottelu ei kuitenkaan ollut vielä ohi, sillä varsinaisella peliajalla viimeisen sanan sanoi vielä Kollit ja teki sen vieläpä kahdesti.

5-6-kavennusmaali pysäytti pelikellon aikaan 58.12 ja Aleksanteri Kaskimäen kolmas maali ottelussa syntyi kuudella neljää vastaan, Kollien hakiessa kavennusta ilman maalivahtia pelaten ja lisäksi SaiPalta yksi pelaaja istui jäähyllä. Kaskimäen ruuti oli Lappeenrannassa kuivaa, sillä 17-vuotias hyökkääjä onnistui maalinteossa vielä neljännenkin kerran, laukoen ajassa 59.38 Kollit tasoihin 6-6:een. Jatkoajalla ei tilastomerkintöjä nähty ja voittomaalikilpailussa SaiPa oli parempi maalein 2-0. Varsinaisella peliajalla Kaskimäen lisäksi Kolleista maalinteossa onnistuivat Jesse Seppälä ja Aatu Laakso, kun taas Robert Von Gerdten, Miro Tauslahti, sekä Kasper Lundell keräsivät jokainen tehot 0+2.

– Tekeminen ei ollut riittävällä tasolla ja alivoimapeli oli heikkoa. Hyvä asia oli, että kolme kertaa noustiin tappioasemasta rinnalle. Yksi piste, ollaan siitä tyytyväisiä, koska enempää ei ansaittu. Levätään paremmin, harjoitellaan laadukkaammin ja kohti ensi viikonlopun kahta ottelua, Töykkälä kommentoi viikon ainoan ottelun jälkeen.

Miettiselle ja Tiaiselle hattutemppu

IFK:n vahva alkukausi ylemmässä U18 SM-alkusarjassa sai jatkoa, kun Joni Petrellin miehistö venytti voittoputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi. IFK ei ole kärsinyt viidessä pelaamassaan ottelussa yhtään pistemenetystä ja maalinteossa joukkue on onnistunut yhteensä 34 kertaa, kun taas omiin on mennyt kymmenen vastustajan laukausta. Lauantaina IFK kukisti kotonaan SaiPa/Ketterän maalein 4-2. Hannes Tiainen vei kotijoukkueen 1-0-johtoon avauserässä ja sama pelaaja oli asialla myös 2-0-maalissa toisen erän alkupuolella.

Vierasjoukkue nousi toisessa erässä maalin päähän, mutta Roope Tuomioksan ja Eddie Kolsterin maaleilla toiselle erätauolle lähdettiin IFK:n johtaessa ottelua 4-1. Kolmas erä näytti päättyvän maalittomana, kunnes SaiPa/Ketterä onnistui kaunistelemaan loppunumeroita 4-2:een vain neljä sekuntia ennen päätössummeria.

– Oltiin hyvin kuskin paikalla lähes koko ottelun ajan. Ihan tyytyväinen olen kokonaisuuteen. Elias Pyyhtiä pelasi erittäin hyvin maalissa ja viimeisellä sekunneilla tullut kavennusmaali harmitti hänen puolestaan, Petrell kehui ottelussa 25 kertaa torjunutta IFK:n maalivahtia.

Kauden kahdessa ensimmäisessä vierasottelussaan 17 maalia viimeistellyt IFK jatkoi tehokkaita vierasotteluitaan myös viime viikolla, kun se murjoi Ilvestä Tampereen Hakametsässä maalein 9-3. Alle puolessa tunnissa IFK karkasi jo 6-0-johtoon ja kolmanteen erään lähdettiin vierasjoukkueen johtaessa maalein 7-0. Kolmas erä kirjattiin Ilvekselle maalein 3-2. IFK teki yhdeksästä maalistaan kolme ylivoimalla.

– Onnistuimme viimeistelyssä erittäin hyvin, mutta muuten ei voi olla tyytyväinen itse peliin. Löysää syöttämistä ja ajoittain erittäin välinpitämätöntä puolustamista, jota harvoin onneksi meillä näkee. Onneksi pelaajatkin ymmärsivät ettei tulos kerro tästä ottelusta kaikkea. Maalissa Emil Vinni oli mies paikallaan ja otti useita isoja koppeja, Petrell paketoi viidennen peräkkäisen voitto-ottelun tapahtumat.

IFK:n pelaajista Julius Miettinen (3+1) ja Tiainen laukoivat Ilveksen kaadossa hattutempun. Lisäksi vierasjoukkueesta maalinteossa onnistuivat Arttu Peltoranta (1+2), Rasmus Toivainen (1+2), sekä Kaarlo Lahti. Aatu Karjalainen syötti IFK:n maaleista kolme ja Valtteri Siikala kaksi. Vinni maalissa kirjautti tilastoihin 23 torjuntaa.

”Kolmen pisteen kanssa kohti kotia”

U16 SM-karsintasarjan kakkoslohkossa IFK kohtasi kauden ensimmäisessä kotiottelussaan SaiPa/Ketterän ja pelipaikkana oli Pirkkolan uusi jäähalli. Vierasjoukkue sai otteluun lentävän lähdön, kun se viimeisteli jo ensimmäisten kolmen ja puolen minuutin aikana kaksi maalia. Tuomas Myöhänen (1+1) laukoi IFK:lle tärkeän 1-2-kavennusmaalin ylivoimalla avauserässä ja Atte Lembergin (1+1) ylivoimamaali toisessa erässä toi isännät tasoihin 2-2:een. 3-2-voittomaalin viimeisteli Niilo Harju aivan toisen erän loppuhetkillä. Kolmas erä oli maaliton. Emil Mäkinen IFK:n maalissa torjui 25 kertaa ja Eelis Granholm syötti kotijoukkueen maaleista kaksi.

– Ensimmäinen ottelu isossa kaukalossa alkoi vähän nihkeästi. Alun jälkeen saatiin peli rullaamaan ja lopussa taisteltiin pisteet kotiin, päävalmentaja Ville Wacklin iloitsi.

Sunnuntaina IFK jäi toisen kerran maaleitta tällä kaudella Jokereita vastaan, tällä kertaa lopputuloksen ollessa 0-5.

– Jo paljon parempi startti, mutta tänään oli se päivä, kun ei saatu paikoista itse sisään ja kaveri rokotti jokaisesta meidän virheestä. Paljon parempi ja tasaisempi ottelu kuin viikko sitten, Wacklin korosti.

U18 Mestiksen alkusarjan kakkoslohkossa IFK Akatemia kohtasi lauantaina Lahdessa Pelicans Akatemian. Kautensa kahdella niukalla tappiolla aloittanut IFK Akatemia pääsi nyt ensimmäistä kertaa juhlimaan voittoa, kun Rasmus Tirkkosen hattutempun myötä vierasjoukkue nappasi 5-3-voiton. Sebastian Rosengrenin saldo oli 1+1, kun taas Linus Ceder, Elias Jurva ja Anton Saari syöttivät IFK Akatemian maaleista kaksi. Ottelun 4-2-voittomaalin viimeisteli Sampo Poikelin ja voitto-ottelun maalissa torjunut Henrik Virro ehti kiekon eteen 32 kertaa.

Kauden avausvoittoa seurasi heti toinen peräkkäinen voitto, kun IFK Akatemia kaatoi sunnuntaina kotonaan HPK Akatemian maalein 2-1. Joakim Järvinen vei isännät 1-0-johtoon ylivoimalla toisessa erässä, mutta kun HPK Akatemia nousi kolmannessa erässä tasoihin 1-1:een, haettiin ratkaisua jatkoajalta. IFK Akatemian sankariksi nousi Lahdessa kaksi maalia syöttänyt ja nyt maalinteossa onnistunut Saari, joka pysäytti Elisa Areenan pelikellon aikaan 61.16. Aivan kuten Järvisen maali varsinaisella peliajalla, niin myös Saaren jatkoaikamaali syntyi ylivoimalla. Virron viikonlopun toinen voitto-ottelu vaati 28 torjuntaa, joista neljä jatkoajalla, reilussa minuutissa.

– Pelicansia vastaan saatiin hyvä startti. Toisessa erässä alettiin vähän oikomaan ja kaveri rankaisi heti virheistä, nousten tasoihin. Kolmas erä pelattiin taas niin kuin oli sovittu ja päästiin lähtemään kolmen pisteen kanssa kohti kotia. Ensimmäisessä kotiottelussa hyvistä maalipaikoista huolimatta ottelu oli 60 minuutin jälkeen tasan 1-1. Onnistuimme kuitenkin jatkoajalla tekemään voittomaalin, päävalmentaja Petri Kokko paketoi voittoisan viikonlopun tapahtumat.