logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

LähiTapiolan junioreiden viikkoraportti: Kohti jatkosarjoja

Junioreiden viikkoraportissa seurataan HIFK:n U20-, U18-, U18 Akatemian sekä U16-ikäluokkien sarjoja.

U20 SM-sarja

U20 SM-sarjan alkusarja päättyi puolitoista viikkoa sitten ennen maajoukkuetaukoa. Kollit sijoittui alkusarjassa toiseksi kuusi pistettä Ässiä perässä ja lähtee varsinaiseen SM-sarjaan hyvistä asemista.

– Olen tyytyväinen poikien pelisuorituksiin alkusarjassa – erityisesti poikien harjoitteluun ja yhdessä toimimiseen. Muutenkin tilanne on loistava, sillä meillä on pelin eri osa-alueilla ja yksilötasolla runsaasti tilaa kehittyä, joukkueen päävalmentaja Joni Töykkälä kertoo nuoren joukkueensa edesottamuksista.

Alkusarjassa ansaitut sarjapisteet säilyvät jatkoon. Varsinaisessa SM-sarjassa pelataan vielä 26 matsia, joista Kollit skulaa kaksi ensimmäistä tulevana viikonloppuna Ilmalassa Jokerien vieraana.

– Maaottelutauko ollaan harjoiteltu pienellä ryhmällä, kun pelaajia on ollut paljon ikäluokkamaajoukkueiden mukana, mikä on tietysti loistava asia! Hienoa päästä taas kaikki kimpassa harjoittelemaan ja pelaamaan.

Kollien paras pistemies alkusarjassa oli 17-vuotias Aleksanteri Kaskimäki. Nuori hyökkääjä oli sarjan yhdeksänneksi tehokkain pisteissä, ja toiseksi tehokkain maalintekijä viimeistelemällä 17 otteluun tehot 14+11=25.

Maalivahdeista 18-vuotias Aku Koskenvuo pelasi 11 matsia (torjuntaprosentti 87,35) ja 15-vuotias Eemil Vinni yhdeksän (90,31%).

 

U18 SM-sarja

U18 SM-sarjan alkusarjat päättyivät myös ennen maajoukkuetaukoa. Ylemmässä alkusarjassa pelannut HIFK:n U18-joukkue oli Kollien tapaan sarjataulukon kakkonen. HIFK otti 17 ottelusta peräti 13 voittoa.

– Olen erittäin tyytyväinen siihen, miten pelaajat ovat sitoutuneet joukkueen arvoihin sekä pelillisiin asioihin, koutsi Joni Petrell iloitsee.

– Parannettavaa on monellakin osa-alueella, mutta montaa parannettavaa asiaa emme ole vielä käyneet edes harjoituksissa läpi. Olemme edenneet maltilla suunnitelman mukaisesti eikä niin sanotusti tulos edellä.

Varsinaiseen SM-sarjaan joukkueen pääkäskijä lähtee levollisin mielin ja selkeällä suunnitelmalla.

– Kausisuunnitelman mukaan mennään. Seuraavaksi mukaan tiiviseen harjoitteluun tulee puolustustaidot, puolustusalueen puolustuspelaaminen (PAPP) ja erikoistilanteet. Niillä lähdetään parantamaan myös kokonaisuutta. Ja tottakai mieltä lämmittää se, että pikkuhiljaa alamme saamaan takaisin remmiin pitkään poissa olleita pelaajiamme. Hyvällä fiiliksellä taas takaisin hommiin!

U18-jengi pelaa viikonloppuna kaksi matsia vieraissa. SM-sarja käynnistyy lauantaina Hämeenlinnassa ja jatkuu sunnuntaina Espoossa.

HIFK:lla oli kaksi pelaajaa U18 SM-alkusarjan pistepörssin kärkikymmenikössä. 17-vuotias hyökkääjä Rasmus Toivainen oli pistepörssin kakkonen (14+12=26) ja saman ikäinen Valtteri Siikala viides (11+10=21).

Alkusarjassa HIFK peluutti kolmea maalivahtia. 16-vuotias Elias Pyyhtiä torjui 11 matsia (90,20%), 15-vuotias Otto Nuto oli alkukaudesta loukkaantuneen ja ehti pelata kolme matsia (90,90%), ja Kollien 15-vuotias Eemil Vinni niinikään kolme (89,90%).

U18 Mestis

Täksi kaudeksi perustettu HIFK:n U18 Akatemia -joukkue ylsi ensimmäisellä kaudellaan ikäluokan Mestiksen alkusarjan lohkossaan kolmen parhaan joukkoon. Sijoitus tarkoittaa sitä, että joukkue pelaa seuraavan vaiheen sarjan korkeimmalla tasolla eli varsinaisessa Mestiksessä.

– Olen erityisen tyytyväinen yksilöiden kehittymiseen urheilijoina. Hyvä fysiikkaharjoittelu näkyy peleissä hyvänä liikkeenä, kuin myös kaksinkamppailuissa, päävalmentaja Petri Kokko kiittelee suojattejaan.

U20- ja U18 SM-sarjoista poiketen, U18 Mestiksen joukkueet aloittava varsinaisen sarjan nollista. Eli alkusarjassa ansaitut sarjapisteet eivät periydy seuraavaan vaiheeseen.

Joukkue on käyttänyt menneen viikon maajoukkuetauon harjoitteluun ja palautumiseen.

– Ensimmäisen sarjan jälkeen on otettu vähän happea ja hoidettu pikkukolhut kuntoon.

U18 Akatemian Mestis-urakka käynnistyy viikonloppuna pohjoisesta. Lauantaina joukkue pelaa Rovaniemellä ja sunnuntaina Kokkolassa.

Mestiksen alkusarjassa HIFK:n tehokkain pelaaja oli Anton Saari (6+9=15). Yli piste per peli tahdilla pelasivat myös Linus Ceder, Lauri Sinivuori sekä Sampo Poikelin.

HIFK Akatemia peluutti viittä maalivahtia alkusarjassa. Päävastuun kantoi Suomen ja Viron passin omaava 18-vuotias Henrik Virro (91,20%) pelaten yhdeksän matsia 13:sta.

U16 SM-sarja

HIFK:n U16-joukkueen SM-sarjan karsintasarjaa on vielä kahdeksan ottelun verran jäljellä. Alkusarjan viimeinen matsi on joulukuun 12. päivä, jonka jälkeen lohkon kuusi parasta joukkuetta jatkaa varsinaiseen SM-sarjaan, sijat 7-11 alempaan jatkosarjaan ja kaksi viimestä Mestikseen. HIFK on 16 kierroksen jälkeen lohko kakkosen sijalla kuusi.

Menneellä viikolla ikäluokan SM-sarja pyöri normaalisti. HIFK pelasi kaksi ottelua eikä kummastakaan tarttunut sarjapisteitä kotiin vietäväksi.

Kiekko-Espoo – HIFK 6–1

– Espoossa oli todella tasokas vastustaja vastassa. Emme saaneet omaa peliä kunnolla käyntiin koko pelissä ja vielä ollaan vähän perässä vastustajaa, joukkueen päävalmentaja Petri Kokko analysoi.

SaiPa/Ketterä – HIFK 2–1

– SaiPa/Ketterää vastaan ensimmäinen erä oli vaikea, mutta toinen ja kolmas erä jo hyvää tekemistä. Tolpat kolisivat moneen kertaan eikä saatu valitettavasti laitettua kiekkoa sisään. Nollan pisteen viikonloppuun ei voi olla tyytyväinen. Eteenpäin!

Tähän mennessä ikäluokan pistepörssiä dominoi Kiekko-Espoo ja 15-vuotias Tuomas Suoniemi 50 tehopisteellään. Pistepörssin kärkikymmenikössä on yhdeksän espoolaista.

HIFK:n paras pistemies karsintasarjassa on ollut 15-vuotias Aleksi Tuovinen (7+11=18). Myös saman ikäinen Edvard Grönholm on pelannut yli piste per peli tahdilla (10+5=15).

Toistaiseksi U16-joukkueen torjuntavastuu karsintasarjassa on levännyt maalivahtikaksikko Tuomas Karstun ja Emil Mäkisen harteilla. 15-vuotias Karstu on pelannut kahdeksan ottelua (90,30%) ja saman ikäinen Mäkinen kuusi (86,80%).

 

Tulevat ottelut:

Kollit: pe 19.11. klo 18:00 Jokerit – Kollit, la 20.11. klo 15:00 Jokerit – Kollit

U18: la 20.11. klo 12:00 HPK – HIFK, su 21.11. klo 15:20 Kiekko-Espoo – HIFK

U18 Akatemia: la 20.11. klo 16:30 RoKi – HIFK Ak, su 21.11. klo 13:20 Hermes – HIFK Ak

U16: pe 19.11. klo 19:45 HIFK – Kiekko-Vantaa, su 21.11. klo 14:00 KooKoo – HIFK

Näytä kaikki uutiset