logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

”Joukkue osoitti hienoa sitkeyttä” – Kolleilla nousujohteinen syksy

Junioreiden viikkoraportissa seurataan HIFK:n U20-, U18- sekä U16-joukkueiden SM-sarjoja.

U20 SM-sarja

Kollit pelasi viikonloppuna kaksi vierasmatsia, joista joukkue ansaitsi pisteitä molemmista. Kuopiossa Kollit taipui jatkoajalla, Jyväskylästä Stadiin lähti täydet sarjapisteet.

– Perjantaina Kuopiossa pelattiin hyvä peli joukkueena ja oltiin pelin loppuun asti kiinni kolmessa pisteessä. Vastustaja pystyi harmittavasti tasoittamaan lopussa kuudella neljää vastaan. Pelattiin hyvä ottelu, joten yksi piste siitä tuntui pettymykseltä, päävalmentaja Joni Töykkälä kertoo.

– Lauantaina Jyväskylässä oltiin tiukoilla laadukasta vastustajaa vastaan. Joukkue osoitti hienoa sitkeyttä tekemisessä ja onnistuttiin raapimaan kolme pistettä mukaan. Neljä pistettä viikonlopusta on hyvä suoritus joukkueelta.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Kollit (@kollitofficial) jakama julkaisu

KALPA – KOLLIT 4–3 JA

0 + 1 = 1 27 CEDER Linus

JYP – KOLLIT 1–2

0 + 1 = 1 27 CEDER Linus
29/30 1 JUNTUNEN Harri

 

 

U18 SM-sarja

Alle 18-vuotiaat pelasivat kaksi matsia kärkijoukkueita vastaan. Viikonloppuna TPS haki pisteet Stadista ja Tampereella kärkijoukkue Tappara kaatui jatkoajalla.

– Oli erilaiset lähtökohdat viikonloppuun, kun varsinaista panosta ei ollut, koska parin viikon päästä pisteet nollaantuu ja alkaa ylempi jatkosarja. Paikan olemme varmistaneet jo hyvä tovi sitten, päävalmentaja Joni Petrell kertaa lähtökohtia.

– Pelasimme molemmat pelit kolmella kentällä ja saimme U16 joukkueesta Roope Hämeenkorvenkin debytoimaan viikonlopun peleissä. Hienosti Roope suoriutui ja joukkue otti hänet heti upeasti messiin.

– Tepsi-peli pelattiin hyvin eikä olisi ollut vääryys jos joitain pinnoja sieltä olisi tullutkin. Tampereella oltiin aika heikkoja kaksi ekaa erää ja siinä kassari Vili Varonen piti meidät tuloksessa kiinni. Kolmas pelattiin omalla hyvällä tasolla ja jatkoilla sitten niitti. Todella tyytyväinen kokonaisuuteen ja kundit todistivat, että ovat hyvässä kunnossa ja lätkä on mukava laji.

– Nyt pieni tauko peleistä. Saadaan testit tehtyä ja otettua vähän happeakin. Sitten pari vikaa alkusarjan matsia KalPaa ja JYPiä vastaan, joissa tottakai lähdemme tekemään parhaamme ja sitten nähdään riittääkö se piikkipaikalle.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön HIFK U18SM (23-24) (@hifku18sm) jakama julkaisu

HIFK – TPS 3–4

1 + 1 = 2 26 HUHTAMAA Joel
0 + 2 = 2 7 GRANHOLM Eelis
1 + 0 = 1 8 KAURIA William
1 + 0 = 1 16 TORKKI Oliver
0 + 1 = 1 10 KUHTA Jasper

TAPPARA – HIFK 2–3 JA

1 + 1 = 2 7 GRANHOLM Eelis
0 + 2 = 2 13 HARJU Niilo
1 + 0 = 1 16 TORKKI Oliver

 

 

U18 alempi SM-sarja

Ikäluokan akatemiajoukkue on tiukassa paikassa hävittyään molemmat viime viikon ottelunsa. Alkusarjaa on vielä kaksi matsia jäljellä ja kolme pistettä erottaa joukkueen karsintaviivasta.

– Lauantaina johdettiin peliä kaksi erää ja varsinkin ensimmäinen erä pelattiin ajoittain hyvää kiekkoa. Tekeminen ei säilynyt loppuun saakka ja tukkaan tuli. Mikkelissä haluton ryhmä pelasi kylän ykkösjengiä vastaan, eikä sieltäkään lähtenyt pisteitä Stadiin, päävalmentaja Timo Kuuluvainen kertaa.

 

HIFK AK – SPORT 3–5

1 + 1 = 2 3 KYKKÄNEN Ukko
0 + 1 = 1 22 POIKELA Riku

JUKURIT – HIFK AK 9–3

 

 

U16 SM-sarja

Alle 16-vuotiaat uurastivat viime viikolla kolme ottelua. Tuloksena oli kahdeksan sarjapistettä ja alkusarjan lohkovoitto.

– Keskiviikkona vierailtiin Hyrylässä. KJT:lle erittäin tärkeä peli ylempään jatkosarjaan pääsyn osalta, joka näkyi heti alusta. Hallissa paljon porukkaa katsomassa ja KJT:n oma kannustusporukka oli kerääntynyt päätykatsomoon. Kotijoukkue tuli heti alusta kovaa kiinni ja eka kymppi oli meiltä tempoon totuttelua. Ekan erän loppua kohti peli tasoittui. Toka erä oli tarkkaa ja vauhdikasta peliä ja kolmannen erän alkuun KJT pääsi 4-2-johtoon. Saimme kuitenkin kairattua itsemme takaisin peliin kovalla duunilla ja päästiin jatkoajalle. Jatkoajalla saatiin kaksi jäähyä putkeen, joista KJT-ylivoima pääsi tekemään voittomaalin, päävalmentaja Niko Toivonen kertoo.

– Kokonaisuudessaan alkusarjan kovin ja vauhdikkain peli ja oli hienoa nähdä, että pystyttiin pelaamaan omaa kiekollista peliä myös fyysisemmissä peleissä.

– Viikonlopun peleissä molemmissa vaikea lähtö mutta hyvin saatiin parannettua peliä mitä pidemmälle mentiin. Voitoilla saatiin alkusarjan lohkovoitto ja mielenkiinnolla odotellaan jatkosarjan aikataulua.

 

KJT HAUKAT – HIFK 5–4 JA

1 + 0 = 1 34 LESONEN Elja
0 + 1 = 1 27 METSO Eemeli
0 + 1 = 1 18 SORVOJA Luka
0 + 1 = 1 22 KUKKONEN Dima

KARHU-KISSAT – HIFK 3–6

3 + 2 = 5 19 AGARTH Vito
1 + 0 = 1 18 SORVOJA Luka

HIFK – KETTERÄ 10–2

2 + 1 = 3 18 SORVOJA Luka
1 + 1 = 2 34 LESONEN Elja
0 + 2 = 2 2 RANTANEN Atte
1 + 0 = 1 19 AGARTH Vito
1 + 0 = 1 27 METSO Eemeli
0 + 1 = 1 29 SAHI Jere
0 + 1 = 1 6 SKOGSTER Arttu
0 + 1 = 1 4 HÄNNINEN Hugo

 

Ikäluokan akatemiajoukkue pelasi alkusarjan viimeisen ottelunsa Pelicansia vastaan. Sarjapisteitä joukkue ei onnistunut ottelusta saamaan ja matka jatkuu ikäluokan Mestiksessä.

– Lukemin 0-16 pataan. Eipä siitä sen enempää, kertoo päävalmentaja Markus Rantavuori.

– Karsintasarja päättyi ja minimitavoite saavutettiin. Syksyn peleistä jäi kuitenkin muutamaa ohipeliä lukuun ottamatta ihan ok maku. Ja pelit kertoivat, että Mestis on meille oikea sarja.

 

HIFK AK – PELICANS 0–16

55/68 1 ARAPÄÄ Lauri
11/14 74 BAARMAN Oskari

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön HIFK U16 Akatemia (@hifku16akatemia) jakama julkaisu

 

 

Tulevat ottelut:

Kollit: ei otteluita tällä viikolla (maajoukkuetauoko)

U18: ei otteluita tällä viikolla (maajoukkuetauoko)

U18 Akatemia: ei otteluita tällä viikolla (maajoukkuetauoko)

U16: ei otteluita tällä viikolla (maajoukkuetauoko) 

Näytä kaikki uutiset