logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Spengler Cupin pudotuspelit käyntiin – HIFK:lla iltaottelu

Davos-HIFK klo 21:15 Suomen aikaa.

HIFK kohtaa tänään Spengler Cupin puolivälierässä turnauksen isäntäjoukkue HC Davosin. Ottelun voittaja etenee perjantain välieriin, häviäjän turnaus päättyy.

Ottelu alkaa klo 21:15 Suomen aikaa. C More näyttää matsin suorana.

Rindellin kolme pointtia

Vahva startti

– Kumpikin illan joukkue on satavarmasti latautunut. Tänään vahva alku on takuulla kummankin ykkösprioriteetti. Me ollaan jouduttu turnauksen molemmissa aiemmissa otteluissa 0-2-tappioasemaan jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Davos joutui vastaavaan tilanteeseen omassa pelissään eilen Sparta Prahaa vastaan. Tämän tasoisessa kansainvälisessä turnauksessa on äärimmäisen haastavaa kuroa eroa kiinni, kun johtoasemaan päässyt joukkue imee kaiken hallin uskomattoman hienon energian itseensä. Tänäänkin halli on loppuunmyyty, ja on itsestään selvää, että yleisö on isäntäjoukkueen takana. Lisäksi pelitaktisten asioiden on oltava jokaisen pelaajan selkärangassa, sillä tuossa metelissä valmennuksen ja pelaajien välinen kommunikointi ottelun aikana on käytännössä mahdotonta.

Maalivahdit

Roope Taponen starttaa tänään turnauksessa ensimmäisen kerran. Taponen ehti juuri kuntoutua mukaan Sveitsin reissuun ja oli varmasti hyvä hänelle, että ehti eilen pelaamaan kolmannen erän ja saada pelituntumaa. Meillä on vastassa taas rightin puolen maalivahti. Turnauksen jokaisessa pelissä vastassa on ollut maila vasemmassa kädessä pelaava veskari. Oikealta pelaavat maalivahdit ovat lajissa harvinaisuus, ja yksityiskohtana äärimmäinen poikkeus, että meillä on jo kolmannessa matsissa peräkkäin vastassa rightin maalivahti. Esimerkiksi viime kaudella NHL:ssa 111 maalivahdista vain seitsemän pelaa rightin mailalla. Tämänkin faktan pohjalta on selvää, että maalinteossa pelaajan täytyy huomioida, että esimerkiksi usein haettu kilpikäden kainalo on nyt käänteisellä puolella. Davosin 28-vuotias veskari Sandro Aeschlimann pelasi huippumatsin voitto-ottelussa Kanadaa vastaan ja palkittiin sen ottelun parhaana. Aeschlimann huilasi eilen.

HC Davos

– Turnauksen isäntäjoukkue pyrkii nopeisiin pystyavauksiin takasiniselle täyteen vauhtiin menossa oleville kahdelle hyökkääjälle. Aktiivinen karvauspeli ja syöttöjen peittäminen tulee olemaan olennaista tänään. Oikea-aikaiset karvausvalinnat ja iskut tulevat olemaan merkittävässä roolissa. Vastustajan hyökkäyksien katkaiseminen aikaisessa vaiheessa luo myös meille loistavia mahdollisuuksia. Jos me saadaan riistettyä kiekko syvällä Davosin omalla alueella, tulisi sen luoda meille laadukkaita maalintekopaikkoja. Joukkueen takalinjoilta löytyy Ruotsin maajoukkuepakit Magnus Nygren sekä Klas Dahlbeck, jotka pelaavat takuulla tänäänkin isoimpia minuutteja. Hyökkäyksestä puolestaan löytyy Davosin franchise-pelaaja Andres Ambühl. Pienikokoinen 39-vuotias hyökkääjä on seuran omia junioreita ja pelannut Sveitsin pääsarjaa kaudesta 2000-2001 lähtien. Urallaan Ambühl on pelannut yhden kauden AHL:ssa, kolme sveitsiläisessä ZSC Lionsissa ja muuten koko uransa Davosissa. Ambühlin meriittilistalta löytyy muun muassa kaikkien aikojen eniten pelattuja MM-kisaotteluita.

 

 

HIFK:N KOKOONPANO

MAALIVAHDIT

30 Roope Taponen
53 Niilo Halonen (varalla)

HYÖKKÄÄJÄT

10 Kristian Vesalainen – 51 Juha Jääskä – 81 Iiro Pakarinen
33 Roni Hirvonen – 31 Eetu Koivistoinen – 74 Julius Nättinen
25 Kasper Halttunen – 13 Otto Paajanen – 79 Olli Palola
18 Teemu Tallberg – 44 Miro Väänänen – 45 Micke Åsten
78 Jesse Seppälä

PUOLUSTAJAT

42 Eddie Larsson – 52 Otso Rantakari
83 Einari Luhanka – 62 Victor Berglund
73 Joona Lehmus – 57 Johan Motin
49 Christian Kåsastul

 

 

Näytä kaikki uutiset