Ässät–IFK-matsin ennakko ja kokoonpano

Ässät – IFK klo 18.30IFK avaa kolmen pelin viikkonsa Ässien vieraana Porissa, missä on odotettavissa tavallista kiihkeämpi tiistai-ilta. Stadilaiset koulutti IlvestäLennart Petrellinjohdolla 6-1 lauantaina ja Ässät puolestaan Jesse Joensuun voimin HPK:ta 4-1. IFK voitti sitä edellisessä pelissä Pelicansin 2-1 jatkoajan jälkeen vieraissa ja Ässät nöyrtyi Oulussa lukemin 6-0. Isomäki on perinteisesti paha paikka vierailijalle Ässien tullessa matsin alkuun kaasu pohjassa. Oman lisämausteensa tuo NHL:n työsulun ulottuminen tähän otteluun, sillä molempien joukkueiden riveissä on yksi oma kasvatti, joka on tullut vahvistamaan kotiseuraansa.Lennart PetrelljaJesse Joensuuovat mainio taistelupari tälle illalle.
Redenbach: ”Odotettavissa on kova taistelu”
IFK:n kanukkisentteriTyler Redenbachvalmistautui aamutreenien jälkeen henkisesti sekä kolmen tunnin bussimatkaan että illan peliin. Viime viikonlopun kahden voiton jälkeen fiilis on ollut tapissa.
– Lauantain kotipeleissä tunnelma on aina hyvä. Tiistain jälkeen halusimme näyttää viikonlopun peleissä ja otimme voiton Lahdessa ja Lennun saaminen takaisin oli meille luonnollisestikin lisäboosti, samoin kotiyleisö, joka oli huikea koko matsin ajan. Pääsimme nopeaan johtoasemaan ja olimme heissä kiinni koko illan ja saimme tehtyä muutaman maalin ja ylivoiman rullaamaan. Se oli hieno ja jännittävä ilta meille kaikille ja saimme vähän itseluottamustakin takaisin, Redenbach totesi tiistain aamujäiden jälkeen.
Ykkösnyrkkiä pyörittävä Redenbach on kerännyt viidessä ottelussa tehot 1+7 ja johtaa koko liigan syöttöpörssiä ja on neljäntenä pistepörssissä, pisteen päässä kärjestä. Kanadalainen on tietoinen tilanteesta mutta painottaa kuitenkin joukkueen pisteitä.
– Pelaajana haluan antaa panokseni hyökkäyspäässä ja jakaa kiekkoa ketjukavereille ja tarjota heille maalipaikkoja. Pisteet ovat jees mutta tärkeämpiä ovat kuitenkin joukkueen keräämät pisteet. Jos me jatkamme hyökkäyspeliämme, meillä on myös mahdollisuus haalia lisää niitä.
Ässien ja IFK:n kohtaamiset harvoin jättävät ketään kylmäksi ja Redenbach tietää muutaman vuoden SM-liigakokemuksellaan mitä tuleman pitää.
– Siellä pelaaminen ei ole koskaan helppoa ja meillä on vielä edessä kolmen tunnin bussimatkakin. Meidän täytyy olla henkisesti valmiita, koska he tulevat satavarmasti kovaa alkuun. Ässillä on ollut hyvä joukkue muutaman kauden ajan ja odotettavissa on kova taistelu. Toivottavasti selviämme siitä voittajana.
Patapaitojen eka kymppi Isomäellä on lähes vastaava kuin IFK:n Nordenskiöldinkadulla ja Redenbach on valmiina ratsastamaan myrskyn selässä.
– Todellakin. Mikä tahansa kotijoukkue haluaa hypätä kaukaa tulevan vierailijan kimppuun välittömästi ja saada kotiyleisön taakseen. Meidän täytyy kestää myrsky ja olla valmiina pelaamaan meidän tyylillä ja omalla rytmillä, Redenbach suunnitteli matsin aloitusta.
Kokoonpano
IFK:n valmennusjohto on tehnyt yhden muutoksen lauantain jälkeen. Tolppien väliin palaaJoni Ortio, launtaina hyvin pelannutMika Norjatoimii luukkuvahtina.
Jengin näettästä.
Ottelusta sivussa
Joel Perrault, Kimmo Kuhta, Jari Sailio, Mikko Kurvinen, Robert Nyholm, Ilari Melart (pelikielto), Thomas Nykopp, Juuso Salmi (pelikielto) ja Siim Liivik (pelikielto).
Ottelun selostus klo 18.15 alkaen
Stadin Kehäkettu,Harri Hinkkanenselostaa ottelun Metron taajuuksilla 95,2MHz ja 91,6MHz. Nettiradioa pääset kuuntelemaantäältä.
Voit katsoa matsin myös URHOtv:n nettilähetyksenä, jonka pääset ostamaantäältä.
Tulospalvelu

Näytä kaikki uutiset