logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Arttu Luttisen haastattelu

​IFK aloitti sarjan 7–3-kotivoitolla Jokereista ja 0–2-vierastappiolla Bluesille. Joukkueen varakapteeniArttu Luttinennäki perjantaisen tappion kulminaatiopisteenä erikoistilannepelaamisen, mikä on yleensä ollut stadilaisten vahvinta osaamista. Kausi on kuitenkin vasta alussa ja Luttinen uskookin joukkueen pelaamisen kehittyvän joka osa-alueella. IFK pääsee huomenna hyvään testiin, kun Nordenskiöldinkadulla vastaan asettuu sarjan pirteästi aloittanut SaiPa.- Oli huono lähtö perjantain peliin mutta se ei tietyllä tapaa kuitenkaan maksanut sitä. Eka erä selvittiin, oli nolla-nolla ja kyllähän se oli ihan katastrofimaali, kun päästettiin ylivoimalla omiin. Se jäi tietyllä tapaa ratkaisuksi koko peliinkin nähden, kun ei saatu yhtään maalia tehtyä. Paljon on parannettavaa ja usein ne sitten ratkeaa erikoistilannepelaamisiin, ja perjantaina ne meni 2-0 Bluesille ja sitä kautta koko peli samoin lukemin, Luttinen niputti perjantain yllättäviä lukemia.
Kokenut pelimies näkee pelin kehittymisen lähtevän kärsivällisyydestä.
– Paljon on hyviä juttua pelissä, se on tietyllä tapaa pienestä kiinni ja pitää olla kärsivällinen, että pystyy kehittämään tätä peliä illasta toiseen. Kyllä meillä on kova usko, että parannetaan koko ajan ja että niitä voittoja pitää silti pystyä raapimaan täs matkalla.
Edellisillä kausilla IFK:n pelaamista on leimannut, että ison jokerivoiton jälkeen seuraava matsi on ollut enemmän tai vähemmän ohipeli ja niin kävi myös nyt.
– Tällaisia tuplapelejä tulee paljon ja ainahan siihen ekaan peliin panostetaan ja siihen on se fokus. Täytyy kyllä sanoa, että se oli meille iso voitto. Jokeri-peli ei peli ole muiden joukossa, vaan kyllä ne aina nostetaan sieltä vähän ylöspäin, etenkin tällä kaudella. Sekin on se oppi mikä pitää saada, että se peli pitää pystyä nollaamaan ja unohtaa. Ei voi aloittaa seuraavana päivänä ihan noin heikosti, siinä me jäätiin selvästi jälkeen vastustajaa, joka pelasi myös tuplapelin. Blues oli paljon valmiimpi, Luttinen myönsi maanantain treenien jälkeen.
60 ottelun runkosarjassa pelit tulevat nopeasti ja IFK pääseekin SaiPan kimppuun huomenna Nordenskiöldinkadulla. Loukkaantumisten ja pelikieltojen tuomien menetysten vuoksi joukkue vahvisti tänään rivejään tekemällä ottelukohtaiset sopimukset puolustajaIlkka Vaarasuonja hyökkääjäJari Sailionkanssa.
– SaiPahan on melkein sarjakärki tällä hetkellä ja yksi liigan työteliäimpiä joukkueita. Meidän pitää siihen vastata, taitotaso meillä on varmasti parempi mutta sillä ei ole mitään merkitystä, jos me ei kaikki tulla työhaalarit päällä tänne hallille. On ihan hyvä, että saadaan vähän lisäapua, on jonkin verran loukkaantumisia ja poissaoloja.
– Kolmen pelin viikko kuitenkin, ja on iso asia, että päästään jauhamaan neljällä kentällä ne kaikki pelit. Silloin se kuorma ei tule kenellekään liian suureksi, jaksetaan oikeasti pelata illasta toiseen joka vaihdossa sillä korkealla intensiteetillä, jengin varakapteeni perkasi tulevaa viikkoa.
Viime kaudella SaiPa kävi hakemasta pisteet IFK:n synttäripelistä ja sen jälkeen luisteltiin urakalla. Työnteon päivänä syntynyt Luttinen muistuttaakin jokaisen ottelun ainutkertaisuudesta sekä hyvästä aloituksesta runkosarjalle.
– Tässä mennään alkukautta ja koko ajan on hieno päästä pelaamaan etenkin kotipelejä. Toinen kotipeli ja taas on paljon väkeä hallissa ja uusia pelaajia, ei meillä pitäisi olla mitään ongelmaa syttyä. Se on ihan sama kuka siellä on vastassa ja nehän on meidän yläpuolella sarjataulukossa.
– Pelit kauden alussa on erittäin tärkeitä pisteidenkin takia, ettei tule sellaista turhaa paniikkia jossain vaiheessa, että huomataan, että tässä on pakko alkaa voittaa. Näille peleille pitää antaa arvoa saman tien ja jos näitä pisteitä ota nyt, ei niitä saa missään vaiheessa takaisin. Huomenna jaetaan ne kolme pistettä SaiPaa vastaan ja meidän pitää yksinkertaisesti ne ottaa, Luttinen paalutti pelipäivän aattona.
IFK-SaiPa huomenna klo 18.30 Nordenskiöldinkadulla.

Näytä kaikki uutiset