logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

Eero Somervuori valmiina kärppäjahtiin

IFK harjoitteli torstaina Nordesnskiöldinkadulla ja lähti lounaan jälkeen kohti lentokenttää. Päivän ohjelmassa on lento Ouluun ja valmistautuminen huomiseen Kärppä-peliin. IFK-laituri Eero Somervuori oli torstai-iltapäivänä tutun hyväntuulinen. Läppä lensi niin treeneissä, punttiksella kuin lounaallakin.

​Sarjakolmonen IFK voitti HPK:n tiistaina kotonaan ja kohtaa seuraavaksi Kärpät perjantaina Raksilassa ja lauantaina Petoluolassa.Eero Somervuorenmukaan tiistainen peli ei ollut parasta mahdollista, mutta siitä on kuitenkin hyvä jatkaa.
– Ei nyt ehkä ihan parasta peliä meiltä, mutta 3-0 ja kolme pistettä, sehän nyt on tärkeintä kuitenkin. Tässä ollaan treenattu ja vähän hiottu ylivoimaa ja tehty pientä muutoksia siihen. Eilen oli vähän kovempi treeni ja tänään herkisteltiin, että jaksetaan vetää kaks peliä kahteen päivään.

– Nyt lähdetään Ouluun, kiva vähän matkustella yhdessä. Tänään lento, syödään yhdessä siellä ja sit aamulla treenaillaan ja mennään peliin. Hyvillä mielin ollaan, tossa just vedettiin treenin jälkeen Luttisen kans leukapyramidi, aina sanavalmis Somervuori naurahti.

Somervuori teki viime kaudella hattutempun Kärppiä vastaan (18.10). Tällä kaudella 12 ottelussa tehoja on syntynyt 2+3.

– Ihan hyvältä on tuntunut, vaikka ei nyt tehoja kauheasti tullut. Yritetään jatkaa vaan ja tehdä paljon hommia, ehkä ne onnistumisetkin sieltä sitten jossain vaiheessa tulevat. Paljon liikettä ja laukauksia, korkeasta polviasennosta tunnettu Somervuori maalaili.

Joukkueet kohtaavat toisensa kahdesti vuorokauden sisällä. Palautumisaikaa on vähän, mutta tilanne on molemmille joukkueille sama. Kuusi tärkeää sarjapistettä motivoivat kummasti jaksamaan. Kokeneelle Somervuorelle back-to-back –pelit eivät aiheuta sen suurempaa päänvaivaa.

– Ei sitä nyt niin hirveesti mieti, en näe siinä olevan mitään eroa verrattuna normi tuplapeliin.

Hallit ovat luultavasti täynnä kumpanakin iltana ja viikonlopun peleissä riittää tunnelmaa. Mielenkiintoa lisänneeStephane Robidas´nliittyminen stadilaisten puolustukseen tällä viikolla. Somervuori näkeekin voitonavaimien löytyvän juuri puolustuspelistä.

– Kyllähän Kärpät tulee aina kovaa ja on hyvin liikkuva jengi. Pidetään puolustus siinä kuosissa mitä se on ollut ja vähän petrataan tota hyökkäyspeliä, niin kyllä siitä hyvä tulee, Somervuori sanoi kahvikuppi kädessään ja hyppäsi sen jälkeen joukkueen bussiin.

Näytä kaikki uutiset