HIFK:lle murskavoitto Frölundasta – Norjalle nollapeli

Frölunda Indians – HIFK 0-8 (0-3,0-1,0-4)

IFK voitti European Trophyn viimeisen ottelun Frölunda Indiansia vastaan selkein 0-8 -lukemin. Ottelun merkityksettömyyttä kuvasti hyvin se, että kotijoukkueen kokoonpanosta löytyi peräti 12 junnua. HIFK lähti otteluun ykkösmiehistöllään ja loppunumerot olivat sen mukaiset.

Ensimmäisessä erässä IFK pystyi luomaan tukuittain paikkoja, mutta Frölundan uhrautuneesti pelanneet nuorukaiset blokkasivat laukauksia tehokkaasti. Aivan kaikkia laukauksia he eivät kuitenkaan pystyneet estämään ja niinpä taululla komeili ensimmäisen erän jälkeen tylyt 0-3 -lukemat.
Toisen erän alussa lauantaina Pelicansia vastaan kolme maalia tehnyt kakkoskenttä jatkoi hyviä otteitaan iskien tilanteeksi 0-4. Frölundan maalilla Patrick Gailbraith joutui venymään huipputorjuntoihin pitääkseen numerot siedettävinä. Laukausten valossa ottelu näytti tasaisemmalta kuin tulostaulu kertoi, mutta viimeistelyssä stadilaiset olivat tänään iskussa.

Kolmannen erässä Frölunda oli lähellä kavennusta, kun se laukoi kiekon kaksi kertaa tolppaan. Seuraavassa vaihdossa kuitenkin soi jälleen omissa, kun Arttu Luttinen iski vieraiden viidennen osuman. Loppu oli enää kosmetiikkaa ja reiluun kolmeen minuuttiin naputellut kolme maalia olivat viimeinen sinetti ottelulle.