logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

HPK – IFK –matsin ennakko ja kokoonpano

HPK – IFK klo 18.30
IFK avaa vuoden 2012 tänään Rindellinmäellä HPK:n vieraana. Toisensa hyvin tuntevat joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja IFK on voittanut molemmilla kerroilla yhdellä maalilla. Lokakuun lopulla HPK kaatui Hämeenlinnassa ja kuukautta myöhemmin 3-2 Nordenskiöldinkadulla. Niukat voitot kielivät siitä, että tänäänkin on tulossa täysi iltapuhde. Hämeenlinna ei perinteisesti ole ollut helpoin paikka stadilaisille, mikä onkin omiaan parantamaan latausta illan matsiin. Sarjataulukossa yhdentenätoista oleva HPK on neljän pisteen päässä pudotuspelipaikasta ja taistelee joka ilta päästäkseen viivan paremmalle puolen. Viidentenä oleva IFK on yhtä monen pisteen päässä neljännestä sijasta ja siinä riittää joukkueelle porkkanaa HPK:ta vastaan. Todettakoon kuitenkin, että kun voitosta pelataan, niin sarjataulukon sijoitukset ovat enemmänkin matsiennakkoon kuuluvia faktoja kuin pelaajien mielessä pyöriviä asioita.

Joulun jälkeinen jakso on alkanut petolaumalta hyvin, sillä viime viikon saldoksi tuli täydet kuusi pistettä – lukuisista poissaoloista huolimatta. Granlundit loistavat tällä hetkellä Kanadassa ja Ville Peltonen parantelee jalkavammaansa. Tämä on tuonut lisää vastuuta muille pelaajille ja joukkue on vastannut huutoon pelaamalla energistä, rohkeaa ja tehokasta peliä, mikä on tuottanut myös tulosta. Tänään on kuitenkin uusi vuosi ja uudet kujeet, eikä vanhoilla tekemisillä ole paljon merkitystä. Peli alkaa nolla nollasta ja voittaja on selvillä vasta kun se kuuluisa lihava nainen on laulanut.

Kokoonpano

IFK:n päävalmentaja Petri Matikainen on tehnyt kokoonpanomuutoksia viime viikon jälkeen ja osaltaan tähän ovat vaikuttaneet pelikiellot, joita on tällä kaudella jaettu riittämiin. Puolustaja Ilari Melart sai viime viikon Lukko-matsin kahakasta kahden ottelun pelikiellon ja on sivussa tänään ja torstaina. Melartin paikalle on hälytetty Juuso Salmi, joka pelasi alkukaudella kuudessa matsissa.

Siim Liivik kävi kahden ottelun pelikieltonsa aikana pyöräyttämässä pizzat Denniksessä ja hyppää tänään pelinälkäisenä laatikkoon. Kulttimaineessa oleva Märkä Simo palaa tutulle paikalleen Robert Nyholmin ja Eetu Pöystin keskelle.

Pelikuntoon toipunut Erkki Rajamäki ottaa kauden viidennessä ottelussaan paikan Petteri Wirtasen ja Kimmo Kuhdan ketjusta. Voimahyökkääjä tulee tekemään tilaa Wirtaselle ja kultakypärää kantavalle Kibelle (8+17).

Viime viikon tehoketju Pesonen-Hirschovits-Somervuori iski kahdessa ottelussa pisteet 5+4 ja jatkaa odotetusti samassa koostumuksessa.

Liivikin palatessa sentteriksi, siirtyy Mikael Paunio Micke-Max Åstenin paikalle keskelle ja Åsten puolestaan hoitaa laiturin tontteja Miikka Tuomaisen kanssa.

Saksalaisvahti Dennis Endras jatkaa tolppien välissä ja Jan Lundell luukkuvahtina.

Ottelusta sivussa

Markus Granlund, Markus Kankaanperä, Niklas Huovila, Ville Peltonen, Turo Järvinen, Mikko Vainonen, Mika Norja, Juuso Riksman, Miihkali Teppo, Aki Kivelä, Ilari Melart, Christian Silfver, Niko Piiparinen, Mikael Granlund ja Kristian Tuohilampi.

IFK:n kentälliset näet tästä.

Ottelun selostus

HPK-matsin selostus Metro FM:llä klo 18.30 alkaen. Eetterissä Harri ”Kettu” Hinkkanen. Pre-Game Show alkaa 15 minuuttia ennen matsin alkua ja pelin jälkeen kuultavissa pelaajahaastatteluja.

Metro FM Taajuudet: Keski-Uusimaa (FM 91,6 mhz), Stadi (FM 95,2 mhz & Kaapeli 91,3 mhz). Netissä www.metrofm.fi

Matsi on katsottavissa URHOtv:n nettilähetyksenä.

Tulosseuranta

Näytä kaikki uutiset