logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

IFK – Jokerit-matsin ennakko ja kokoonpano

IFK-Jokerit klo 18.30

IFK palaa maajoukkuetauolta tositoimiin paikallispelillä Jokereita vastaan. Punaisena hehkuva Nordenskiöldinkatu on ääriään myöten täynnä ja odotettavissa on yksi syksyn mielenkiintoisimpia matseja. Joukkueet ovat nimittäin seuraavan kerran Petoluolassa vastakkain vasta helmikuun lopulla. Kauden kaksi aikaisempaa kohtaamista ovat päättyneet kotivoittoihin; IFK murskasi Jokerit sarja-avauksessa 7-3 mutta joutui taipumaan Ilmalassa maalein 4-2. Sarjataulukolla ei perinteisesti näillä matseilla ole paljon merkitystä, mainittakoon kuitenkin kuudentena olevien narripaitojen olevan neljä pistettä edellä stadilaisia.

Illan matsi tulee olemaan iso molemmille, eikä ole kaukana totuudesta nimittää peliä ”kuuden pisteen matsiksi”. IFK sai ensimmäisen jakson lopulla peliään kulkemaan, mistä osoituksena oli sarjaa johtaneen JYPin päänahka kotikaukalossa. Päävalmentaja Pasi Sormunen sai maajoukkuetauon aikana sairastuvalta Joni Töykkälän ja Jari Sailion, jotka ovat molemmat illan kokoonpanossa tuomassa omaa panostaan jengille. Näillä eväillä jatketaan kohti tulevaa iltaa.

Robidas: ”I´m ready for huge game”

IFK-puolustaja Stephane Robidas kävi maajoukkuetauon aikana tapaamassa perhettään ja on innoissaan pelin jatkumisesta. Robidas jäi treenien päätteeksi vielä laukomaan siniviivalta ja saapui haastateltavaksi katkennut maila kädessään – intoa tuntuu riittävän.

– Oli hienoa päästä käymään kotona ja viettää laatuaikaa perheen kanssa. Nyt olen taas takaisin täällä, tulin tiistaina Helsinkiin ja kävin vähän hikoilemassa lennon jälkeen. Eilen olin mukana joukkuetreeneissä ja tuntui hyvältä olla jätkien kanssa, Robidas sanoi aamutreenien jälkeen.

Robidas kertoo seuranneensa NHL-lakon sovittelua tarkasti. Viime viikolla kauden alkaminen näytti olevan lähellä ja moni arveli miehen jäävän Dallasiin. Sopua ei kuitenkaan syntynyt ja Robidas palasi sovitusti IFK:n riveihin.

– Neuvottelut tuntuivat etenevän ja viime perjantaina tuntui siltä, että pelit alkaisivat. Tilanne muuttui nopeasti ja lauantaina osapuolet istuivat uudelleen saman pöydän ääreen ja sunnuntaina ajattelin liigan alkavan varmuudella. Asiaan ei ole saatu ratkaisua, eivätkä pelaajat ja omistajat ole kokoontuneet sen jälkeen.

– Asian seuraaminen on tavallaan aika rankkaa, mutta onneksi minulla on mahdollisuus pelata täällä ja keskittyä täysillä IFK:n peleihin, Robidas niputti nykytilannettaan.

Kanadalaispuolustaja on pelannut uransa aikana paljon merkittäviä pelejä ja on fiiliksissä Jokerien kohtaamisesta kotikaukalossa.

– Olen valmiina isoon peliin, olen kuullut paljon IFK:n ja Jokereiden välisestä taistelusta. Jätkillä on ollut 10 päivää aikaa miettiä tulevaa peliä ja tänään on tulossa kova paikallispeli ja olen valmis sellaiseen lätkään. Molemmilla on hyvät joukkueet, meidän täytyy vain olla valmiina kamppailemaan. Pelistä on tulossa todella iso.

– Tänään nähdään samanlainen IFK kuin JYPiä vastaan, se oli luultavasti kauden parasta peliämme. Se on enemmän sitä lätkää mitä haluamme pelata ja sitä on luvassa tänään, Robidas ennakoi kaukalonlaidalta.

Kokoonpanon pääset katsomaan tästä.

Ottelusta sivussa

Joel Perrault, Ville Varakas, Toni Leinonen, Lennart Petrell, Thomas Nykopp, Kyle Klubertanz ja Niko Piiparinen

Lipunmyynti

Ottelu on loppuunmyyty. Ilmoitamme, mikäli paikkoja vapautuu myyntiin klo 18.00.

Tulosseuranta

Hallin ollessa täynnä, voit katsoa matsin myös nettilähetyksenä, jonka pääset ostamaan täältä.

Näytä kaikki uutiset