IFK – JYP-matsin ennakko ja kokoonpano

115-vuotisjuhlapeli

IFK-JYP klo 18.30

Nordenskiöldinkadun lamput syttyvät tänään viimeisen kerran ennen maaottelutaukoa. Illan tapahtumana on IFK:n 115-vuotisjuhlaottelu, jossa vastustajana on sarjakärki JYP. Historian valossa juhlapelit ovat olleet vaikeita otteluita niin IFK:lle kuin muillekin järjestäville SM-liigajoukkueille, stadilaisnippu on kuitenkin valmiina taistelemaan matsin arvon mukaisesti. Viime kauden vastaavassa pelissä SaiPa ei sytyttänyt ja pisteet lähtivät Lappeenrantaan kotijoukkueen heikon esityksen jälkeen. Tämä kaikki - yhdistettynä IFK:n normaaliin voitontahtoon, kotiyleisölle näyttämisenhaluun ja sarjakärjen saapumisen pääkaupunkiin - lupaa hyvää illan matsia ajatellen.

Maajoukkuetauon sanotaan määrittävän hyvin pitkälti runkosarjan sijoituksen. IFK teki tässäkin asiassa poikkeuksen, sillä joukkue oli viime vuonna tähän aikaan kymmenentenä ja keväällä kolmantena. Tämänhetkinen sijoitus ei paljon mairittele, mutta ei se mairitellut JYPiäkään viime kauden alussa, kun joukkue tuli kääntämään kurssiaan Stadiin. Tänään on aika periä saatavat hurrikaanipaidoilta ja aloittaa viime hetken rypistys ennen taukoa.

Petrell: ”Sellainen kutina, et tänään hoidetaan”

IFK:n voimahyökkääjä Lennart Petrell oli jo aamujäillä kovassa lennossa ja samaa on odotettavissa myös illalla.

– Taas yks hieno kiekkoilta luvassa, aamujäillä oli hyvä meininki ja lähdetään siitä JYPin kaatoon, Lennu latasi heti alkajaisiksi.

Monet juhlat IFK:ssa läpikäynyt Petrell tietää, mitä tämän illan 115-vuotisjuhlapelissä tuleman pitää.

– Kyllä se on aina sellainen hieno tapaus, kun paikalla on paljon yleisöä ja sopivasti juhlahumua. Tän seuran puolesta mitä tässä on nyt taisteltu monia vuosia, on se aina semmonen spesiaalijuttu, Petrell fiilisteli tulevaa iltaa.

Juhlapeleissä synttärikakku on tullut usein naamalle ja IFK on ollut liiankin vieraskorea lahjoittaessaan pisteet vastustajalle. Asia on tiedostettu ja Petrell näkeekin sarjakärki JYPin sytyttävän stadilaiset.

– Ei ole mitään faktaa tukemaan mutta on sellainen tuntuma, että on tullut jonkun verran tappioita näis juhlapeleissä. Ja nyt kun on mennyt vähän heikommin, niin mulla on sellainen kutina, että tänään me hoidetaan. Ei nyt ihan uskalla luvata taivaalta kuuta ja tähtiä, mutta nyt on sellainen käännekohta että me lyödään Jyppi maanrakoon, Petrell totesi kaukalon laidalta.

IFK:n ohjelmassa ennen maaottelutaukoa on JYP-matsin lisäksi kaksi vieraspeliä. Pisteitä on jaossa 9 ja näissä peleissä onnistumalla on mahdollisuus kohennella sarjasijoitusta.

– Kovat matsit edessä, nyt yks himassa, sit on puolikas kotipeli Bluesia vastaan ja sitten lauantaina Kuopioon katsomaan, että mistä toi Pakarinen (Iiro) on pompannut maailmalle. Tosi hyviä ja kovia pelejä koko viikko, lähdetään jokaista voittamaan, Petrell paalutti kolmen pelin tavoitteen.

Petrell pelaa tänään Siim Liivikin johtamassa ketjussa, jonka toisella laitaa kiitää huippunopea Toni Leinonen. Kolmikon peli henkii vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

– Oon Siimin ja Leinosen kanssa. Pelataan suoraviivaista, kovaa ja viihdyttävää peliä, Lennu suunnitteli ja lupasi sytyttävänsä kotiyleisön parilla pommilla ja maalilla.

Ville palaa kokoonpanoon

Juhlaottelun lisäksi päivän paras uutinen on Ville Peltosen paluu kokoonpanoon. Kapteenien kapteeni on takaisin johtamassa joukkojaan edestä ja ottaa paikan Tyler Redenbachin johtamasta ketjusta, jonka toisella laidalla maalipaikkoja kärkkyy Kimmo Kuhta.

Ennakkoluulottomasti lauantaina Hämeenlinnassa esiintynyt Thomas Nykopp jatkaa Arttu Luttisen ja Iiro Pakarisen kanssa. Samassa koostumuksessa jatkaa myös Joakim Erikssonin ketju.

Haalariosaston muodostaa tänään kolmikko Petrell-Liivik-Leinonen.

Pakkiparit jatkavat samoina, tolppien väliin palaa Joni Ortio ja luukkua availee Mika Norja.

Ottelusta sivussa

Joel Perrault, Jari Sailio, Mikko Kurvinen, Robert Nyholm, Eero Somervuori, Micke-Max Åsten, Joni Töykkälä, Kyle Klubertanz ja Niko Piiparinen ja Kristian Tuohilampi.

Näytä kaikki uutiset