logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

IFK – KalPa-matsin ennakko ja kokoonpano

IFK-KalPa klo 17.00

IFK pelaa tänään viikon ainoan kotiottelunsa isännöimällä KalPaa. Joukkueet kohtasivat juuri ennen maaottelutaukoa Kuopiossa ja silloin kiekko pomppi alakynnessä olleelle kotijoukkueelle sen verran, että myös pisteet jäivät Niiralaan. KalPa on ollut kaiken kaikkiaan IFK:lle vaikein vastustaja viime vuosina ja voitto on tullut suurin piirtein kerran kymmenessä matsissa ja siinä on haastava lähtökohta lauantai-illan pelille, minkä pitäisi sytyttää stadilaiset.

Illan vierailla on etuna henkinen yliote petolaumasta mutta puntteja tasoittaa eilisillan jatkoaikatappio Kärppiä vastaan. Joukkue matkasi pelin jälkeen Stadiin ja harjoitteli aamulla Nordenskiöldinkadulla. IFK pääsee lähtemään matsiin tuoreilla jaloilla, tosin KalPan pelituntuma saattaa olla alussa parempi. Loppua kohden stadilaisten luisteluvoimalla pitäisi pyyhkiä heittämällä kuopiolaisten ohi. Alku on tärkeä ja molemmat tulevat satsaamaan siihen poikkeuksellisen paljon.

Pakarinen sivussa

Stadilaiset sai tiistaina jobinpostia Iiro Pakarisen loukkaantumisen myötä. Pakarinen sai Tappara-pelaajan kyynärpään niskaansa ja on toistaiseksi sivussa aivotärähdyksen vuoksi. Enemmiltä loukkaantumisilta vältyttiin Hakametsässä, vaikka aineksia oli kyllä riittävästi ilmassa. ”Härkä-Pakari” oli odottanut KalPan kohtaamista Nordenskiöldinkadulla ja joutuu olemaan tänään sivussa – ikään kuin kohtalon oikkuna.

Nuorta voimaa kentälle

Uusina miehinä nähdään tänään Markus Granlund ja Thomas Nykopp. ”Pikku G” oli tiistaina sivussa ja tulee tänään Nykoppin ketjun laitaan, jonka toisella puolella töitä paiskii Arttu Luttinen.

Kibe palkitaan ennen matsia

700 SM-liigan runkosarjamatsin rajapyykin tiistaina saavuttanut Kimmo Kuhta tuskin muistelee Tappara-matsia suurella lämmöllä, mutta tänään on se varsinainen juhlapeli. Kibe palkitaan ennen matsin alkua ja suosittelemmekin saapumaan ajoissa mestoille.

Talaja: ”Ollaan fyysisiä läpi pelin”

IFK-hyökkääjä Roope Talaja ei lähtenyt selittelemään tiistain esitystä, vaan näki tasaisen ottelun ratkenneen kotijoukkueen paremmuuteen.

– Tiistai oli tiukka peli ja mun mielestä kaaduttiin omiin virheisiin, vaikka Tappara puolusti ja pelas hyvin. Kaikki kunnia niille mutta oltais pystytty parempaan, sähäkkä laituri harmitteli lauantain aamujäiden jälkeen.

Joukkue latasi pelin jälkeisen päivän akkuja ja palasi kustannuspaikalle torstaina. Lepo teki hyvää ja luistin näytti aamulla liikkuvan kevyesti.

– Ollaan vedetty kaks päivää hyvää treeniä, nyt ollaan kyllä valmiina tähän peliin.

Stadilaisilla on kotipeleissä kulkenut ja Talaja painottaakin kovan pelin merkitystä Petoluolassa, mikä on johtanut voittoihin.

– Kyllä meidän pitää olla fyysisiä kotona ja varsinkin tähän alkuun pitää lähteä terävästi. Hyvä startti ja kun ollaan fyysisiä läpi pelin, niin mä luulen, että siinä on jo varsin hyvät peruseväät, Talaja ennakoi illan matsia.

Kuopiossa syntynyt Talaja sai kiekko-oppinsa KalPan riveissä ja kertoo illan pelissä olevan muutaman tutun pelaajan juniorivuosilta.

– Onhan se tietty aina mukavaa, vanhoja frendejä tänään vastassa. Mukavaa vaihtelua, saa vähän lisälatausta, koska ei halua hävitä vanhoille kavereille.

Myös oma pelisuunnitelma illan matsille oli harvinaisen selvä.

– Kyllä mä ajattelin olla fyysinen, suoraviivainen ja vetää paljon.

Jengin näet tästä.

Ottelusta sivussa

Joel Perrault, Ville Varakas, Robert Nyholm, Toni Leinonen, Micke-Max Åsten, Juuso Salmi, Niko Piiparinen, Kristian Tuohilampi ja Iiro Pakarinen.

Lipunmyynti

Matsiin on tulossa hyvin jengiä, lippuja on kuitenkin vielä jäljellä Lippupalvelussa.

Punaista på ja ääntä kohti!

Tulosseuranta

Voit katsoa matsin myös URHOtv:n nettilähetyksenä.

Näytä kaikki uutiset