logologo
HIFKKooKoo
pe 23.02.2024 klo 19:30

IFK – TPS-matsin ennakko ja kokoonpano

IFK-TPS klo 16.00

IFK pelaa tänään viikon toisen kovan kotipelinsä, kun vastaan asettuu Mikko Koivun kipparoima Turun ylpeys. Joukkueet kohtasivat syyskuun lopussa Turussa ja ottelun käsikirjoitus muistutti hyvin pitkälti torstain tapahtumia. Köysissä ollut TPS roikkui ottelussa mukana loppuun asti ja teki tasoituksen 36 sekuntia ennen loppusummeria ja iski voittomaalin jatkoajalla. Johtoasemassa pelaaminen on ollut eilisen ja tämän päivän teemana ja illalla on mahdollisuus maksella kalavelkoja ja näyttää parasta osaamista kotiyleisölle.

Täpötäydessä Petoluolassa on tänään tarjolla lauantai-illan huumaa, kun voitonnälkäinen petolauma käy, poikkeuksellisen nimivahvan, TPS:n kimppuun. Tervetuloa!

Peltonen: ” Pitää mennä maalille ja pistää paikoista sisään”

IFK-kapteeni Ville Peltonen harmitteli torstaisen paikallispelin päätöserän pelaamista. IFK nousi lopussa tasoihin mutta maalia ei hyväksytty.

– Oli hyvä alku, eikä ollut siitä kiinni ettei kaikki olisi lyöneet itseään likoon, mutta pikkuisen viimeisessä erässä jäätiin alakynteen. Jokerit nosti vähän luisteluaan ja me ei pystytty heti vastaamaan. Siihen tuli muutama väärin pelattu tilanne omiin tullessa, mitkä kostautuivat maaleina, Peltonen pyöritteli tappioon johtaneita syitä.

Peltonen kertoi katsovansa hylätyn maalin vielä otteluvideosta mutta varovainen arvio oli, että 50/60 -tilanteissa Rouva Fortuna ei hymyile IFK:lle.

– Toisaalta, saatiin siihen tasoitusmaali aikaiseksi mikä sitten hylättiin. En tiedä, mutta vähän tuntuu että kaikki noi maalilleajot tuomitaan aina meitä vastaan. Kyllä me sitä jatketaan ja maalille meinataan mennä edelleenkin.

Petoluolassa kahden maalin johtoaseman menettäminen naapurille oli kaikkea muuta kuin mairittelevaa – varsinkin, kun stadilaisilla oli paikat ratkaista koko ottelu jo hyvissä ajoin. Tappiosta otettu oppi on kirjattu Peltosen mukaan tarkasti ylös.

– Johtoasemassa kiekollisen pelin pitää pysyä vahvempana ja kiekottomien apupelaamista, puhetta ja tarjontaa pitää löytää lisää. Takaa-ajoja pystyy tappamaan ehkä parhaiten pitämällä kiekon meillä ja siihen pitää löytää vielä lisää yhteispeliä. Se on monesti kaikkien viiden vastuulla siinä vaiheessa, kun kaveri tulee kovaa päälle.

TPS on tällä hetkellä kuin käärme ruohikossa, eikä varomattomuuteen ole varaa. Joukkue on sarjassa kolmanneksi viimeisenä, tämänhetkinen kokoonpano on kuitenkin kaikkea muuta. Peltonen tuntee hyvin vierailijan kärkinimet ja heidän metkunsa.

– Totta kai meidän täytyy vähän huomioida ketä on jäällä ja ottaa siihen muutamat merkit. Seillä on hyvinkin tuttuja kavereita ja erittäin paljon taitoa ylivoimassa. Meidän täytyy pysyä kurinalaisena ja tehdä yhdessä vielä enemmän hommia ja jatkaa kuitenkin sitä mihin ollaan päästy kiinni. Peliä pitää viedä kohti vastustajan maalia ja tehdä niistä paikoista, mitä pystytään luomaan, vielä enemmän maaleja, Peltonen avasi illan pelisuunnitelmaa.

– Pitää olla myös kylmä ja fiksu ja joskus on myöskin paikka pitää paketti kasassa ja kun tulee paikka, niin puolustetaan ja autetaan Ortsaa (Joni Ortio).

Koko IFK-perhe oli luonnollisestikin pettynyt torstain lopputulokseen ja Peltonen lupaa joukkueen pistävän kaikki peliin tänään. Fanien tukea tarvitaan ja kapteeni muistuttaa, ettei kova kannustus ole mikään itseisarvo: se täytyy ansaita jäällä.

– Kyllähän me tiedetään, mikä on homman nimi. Me saadaan paljon tukea ja energiaa kannattajilta ja vastataan siihen niin, että meidän täytyy olla valmiina ja näyttää se ja pelata niin kuin pitää; olla fyysinen ja pelata tälle jengille. Silloin kun me pelataan tälle jengille ja uhraudutaan taklaamalla tai heittäytymällä tai tekemällä niitä juttuja, mitkä tuo voiton, niin ollaan oikeilla jäljillä. Siinä ei ole mitään eroa, kaikki haluaa voittaa ja me halutaan tehdä niitä asioita ja sitä kautta ollaan itse tyytyväisiä ja voidaan katsoa itseämme peiliin ja saadaan pisteitä, ja yleisökin on tyytyväinen, Peltonen määritteli peliesitysten ja kannustuksen välistä tasapainoa.

Kokoonpano

IFK:n päävalmentaja Pasi Sormunen jatkaa samalla miehityksellä. Pakkipareihin on tullut yksi muutos; kultakypärää kantavan Toni Söderholmin parina pelaa tänään Mikko Jokela ja Juuso Salmen parina Stephane Robidas.

Kokoonpanon pääset katsomaan tästä.

Ottelusta sivussa

Joel Perrault, Ville Varakas, Toni Leinonen, Lennart Petrell, Thomas Nykopp, Kyle Klubertanz ja Niko Piiparinen

Lipunmyynti

Ottelu on loppuunmyyty. Huom! Ovimyyntiin saattaa tulla mahdollisia peruutuspaikkoja klo 15.45.

Matsin televisionti

URHOtv television matsin ja voit katsoa sen myös nettilähetyksenä, jonka pääset ostamaan täältä.

Tulosseuranta

Näytä kaikki uutiset