IFK – Ässät –matsin ennakko ja kokoonpano

IFK – Ässät klo 18.30

IFK saa vuoden ensimmäisessä kotipelissä vastaansa sarjakolmosena keikkuvan Porin Ässät, joka on ollut stadilaisille ylitsepääsemätön este tällä kaudella. Kaksi aikaisempaa kohtaamista on päättynyt patapaitojen hyväksi ja tänään ainoana tavoitteena on puristaa kauden ensimmäinen voitto porilaisista. Petolauma avasi viikkonsa tiistaisella vierasvoitolla Hämeenlinnassa ja on valmiina jatkamaan neljän ottelun mittaista voittoputkeaan Ässien kustannuksella. Punapaitaisten joukkueiden välisissä hegemoniamatseissa riittää aina panosta ja latausta mutta tänään sitä on erityisen paljon, sillä yhden ottelun enemmän pelannut ässäpakka on sarjataulukossa kuusi pistettä edellä. Mikäli IFK mielii kärkikolmikkoon, on juuri nämä pelit pystyttävä kairaamaan voitoiksi – muussa tapauksessa kärki saattaa karata tavoittamattomiin.

SM-liigan kolmas neljännes on alkanut IFK:lta mallikkaasti siitäkin huolimatta, että kokoonpanosta on paljon pelaajia sivussa. Joukkue ei ole antanut sen haitata tekemistä, vaan on keskittynyt jokaiseen otteluun entistä huolellisemmin. Vastuunkantajia on löytynyt joka ilta ja tänään IFK esittelee uuden hankintansa, kanadalaishyökkääjä Tyler Redenbachin, jolta odotetaan hyökkäyspään tehoja. SaiPassa liigaa pelannut kanukki on aikaisemmin kunnostautunut syöttelijänä ja pääsee tänään näyttämään taitojaan Janne Pesosen ja Eero Somervuoren kanssa.

Rajamäki: ”Nyt lähdetään hakemaan ensimmäistä voittoa tällä kaudella”

IFK:n voimahyökkääjä Erkki Rajamäki teki näyttävän paluun kokoonpanoon tiistaina tykittämällä kaksi maalia HPK:n verkkoon 3-2 –vierasvoitossa. Tämän aamun treenien jälkeisessä haastattelussa maalit olivat ”Rajumäelle” vain vettä sillan alla, sillä keskittyminen oli jo illan Ässät-matsissa.

– Onhan tässä oltu jo jonkin aikaa poissa ja vähän vaikeuksia ollut mutta nyt oli kiva päästä pelaan ja hieno voitto tuli joukkueelle, Rajamäki niputti tunnelmiaan paluuottelusta.

Rajamäki muodosti paluuottelussaan stadilaisten ykkösnyrkin Petteri Wirtasen ja Kimmo Kuhdan kanssa. Tiukassa pelissä isketyt kaksi maalia puhuvat koko kolmikon puolesta.

– Ihan kivasti lähti, vaikka ei meillä nyt hirveesti ollut mitään pyörityksiä siellä vastustajan päässä mutta eipä sitten ollut omissakaan mitään ongelmia. Vähän tollaista kun on uudet jätkät, mä yritän pysyä niiden perässä. Ne menee ehkä vähän turhan kovaa välillä mutta kivaa oli pelata huippujätkien kanssa.

– No joo, ei siinä paljon muita paikkoja ollutkaan. Oli ehkä vähän tuuria mukana mutta hyvä näin, Rajamäki kertasi kahta maaliaan vaatimattomana.

Illan vastustaja sytyttää koko joukkueen, mikä oli jo aistittavissa pelaajista koko aamupäivän ajan.

– Ihan hyvä fiilis, eilen otettiin vähän rauhallisemmin koska tässä on aika paljon pelejä. Tossa oli ihan terävä jää, hyvällä jalalla tuntui olevan kaikki. Kova peli tulee illalla ja kyllä sen näkee jätkistä, että valmistautuminen on myös sitä luokkaa.

– Ässät on ollut meille ja niin kuin monelle muullekin joukkueelle vaikea vastustaja. Kovia jätkiä, Zaborsky ja Dixon on ollut aika liekeissä, et ne on sellaiset jätkät, mutta joukkueenahan ne pelaa hyvin. Nyt lähdetään hakemaan ensimmäistä voittoa tällä kaudella, Rajamäki latasi muutama tunti ennen matsin alkua.

Kokoonpano

IFK:n päävalmentaja Petri Matikainen on tehnyt kaksi ketjumuutosta. Tyler Redenbach tulee Somervuoren ja Pesosen keskelle ja Kim Hirschovits siirtyy Miikka Tuomaisen ja Micke-Max Åstenin sentteriksi.

Dennis Endras jatkaa maalilla, Jan Lundell luukulla.

Huom! Redenbach pelaa numerolla 91.

Ottelusta sivussa

Markus Granlund, Markus Kankaanperä, Niklas Huovila, Ville Peltonen, Turo Järvinen, Mikko Vainonen, Mikael Paunio, Mika Norja, Juuso Riksman, Miihkali Teppo, Aki Kivelä, Ilari Melart, Christian Silfver, Niko Piiparinen, Mikael Granlund ja Kristian Tuohilampi.

IFK:n kentälliset näet tästä.

Lipunmyynti

Kuumaan Ässät-matsiin on vielä lippuja saatavana. Varmista paikkasi Lippupalvelusta ja lähde nauttimaan Nordenskiöldinkadun punaisesta tunnelmasta!

Tulosseuranta

Näytä kaikki uutiset