IFK – Blues –matsin ennakko ja kokoonpano

IFK – Blues klo 18.30IFK pelaa tänään viikon ainoan kotipelinsä, kun Espoon Blues asettuu vieraaksi. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja molemmat ottelut ovat päättyneet kotivoittoihin. Petolauma voitti kotiavauksessa espoolaiset 6-3 mutta taipui vieraissa maalein 2-1. Sarjataulukossa neljäntenä oleva IFK hakee paikkaa kolmen sakissa ja kahdeksantena tuleva Blues puolestaan paikkaa kuuden parhaan joukossa. Vaikka petolauma onkin ottelun selkeä ennakkosuosikki, ei ylimielisyyteen ole varaa – muussa tapauksessa noutaja tulee.
Tämän illan ottelussa tärkeään asemaan nousee valmistautuminen. Petolauma on raapinut joulun jälkeen kuudesta pelistä viisi voittoa ja jengi on pursunnut taistelutahtoa jokaisessa ottelussa – kun se on pelannut ilmanMikael GranlundiajaVille Peltosta.MGpalaa tänään kokoonpanoon ja pienenä vaarana piilee, että Granlundin paluun myötä joku saattaa alitajuisesti ottaa jalkaa pois kaasulta, olettaen Granlundin hoitavan homman kotiin. Alitajuntaa ei kuitenkaan kannata päästää laukalle, sillä Blues tulee kovaa ensimmäisistä hetkistä lähtien. Espoolaisten riveissä vilisee entisiä IFK-pelaajia ja vanhan kiekkototuuden mukaan ”omat koirat purevat”. Odotettavissa on kovaa taistelua sarjapisteistä ja pääkaupunkiseudun kunniasta. Yleisön tuki on ollut huikeaa ja sitä kuuluisaa kuudetta kenttäpelaajaa tarvitaan tänäänkin.
Melart: ”Kiekkoa maalille ja hakataan kaikki sisään”
IFK:n kovaotteinen herrasmiespelaajaIlari Melartveti torstain aamujäiden jälkeen lounaan ja lähti sen jälkeen kotiin valmistautumaan illan matsiin. Ennen lähtöä Melartilla oli kuitenkin hetki aikaa käydä läpi joukkueen tämänhetkisiä tuntoja.
TPS kaatui tiistaina kovan taistelun tuloksena mutta Melartin mukaan joukkue ei ollut niin kovassa hädässä, mitä tilastot antavat ymmärtää.
– Hyvä peli oli, vaikka torjuntoja kertyikin meille paljon enemmän, niin ei se kyllä tuntunut että ihan niin alakynnessä oltais oltu. Kyllä siinä kolmannessa oli vähän jäähyjä, mitä piti tappaa ja niillä muutama paikka siinä. Onneksi Pöysti on liekeissä ja teki tärkeän maalin siihen loppuun, Melart summasi edellisen pelin tapahtumia.
Melartin maine saattaa kiiriä miehen edellä mutta mies itse keskittyy jokaiseen otteluun täysillä. Tavoitteena on pitää taso mahdollisimman korkeana – illasta toiseen.
– Oma peli on ollut joskus parempaa, joskus vähän huonompaa. Pitää vaan saada niitä hyviä suorituksia koko ajan. Totta kai mä nautin joka päivä lätkänpelaamisesta. Kun on näin paljon pelejä niin jokaisessa jalka ei ole ihan parhaimmillaan, mutta sehän se onkin ammattilaisuuden tavoite, että jos haluaa huipulla pelata niin se taso sais tippua mahdollisimman vähän huonompana päivänä, kivenkova puolustaja pohti omaa tekemistään.
Blues-otteluun keskittyminen alkoi jo keskiviikkona. IFK pelaa seuraavan kerran huomenna, joten valmistautuminen on ollut enemmänkin lihashuollossa ja korvien välissä.
– Tänään nyt lähinnä henkisesti valmistautuu tästä eteenpäin, eilenkin vähän mietti kuka sieltä tulee. Eipä me ihan hirveen raskasta treeniä vedetty eilen eikä tänäänkään. Lähinnä kun on paljon pelejä ja jotkut pelaa aika paljon, niin ei hirveesti voikaan treenata. Itse tekee pientä extraa, jos siltä tuntuu.
IFK ja Blues iskevät tänään yhteen kolmannen kerran tällä kaudella. Melartin mukaan kaikki lähtee puolustuspelistä ja vastustajan maalille menemisestä.
– Kyllä mä odotan hienoa iltaa, lähes paikallisvastustaja kuitenkin. Kiekkoa maalille ja hakataan kaikki sisään mikä liikkuu. Meillä on taitavia hyökkääjiä, eli kyllä sieltä saattaa joku hienompikin maali tulla. Pari räkämaalia ja pari hienompaa, niin sen pitäis riittää kun pidetään oma pää puhtaana, Melart sanoi pieni pilke silmäkulmassa.
Kokoonpano
IFK:n päävalmentajaPetri Matikainenon tehnyt kokoonpanomuutoksia tiistain TPS-voiton jälkeen.Mikael Granlundpalaa ykkösnyrkkiin mutta ottaa paikan vasemmalta laidalta, sillä Matikainen ei halua kuormittaa Kanadasta palannutta hyökkääjää liikaa keskushyökkääjän paikalla.Petteri Wirtanenon ketjun keskellä jaKimmo Kuhtasiirtyy toiseen laitaanRedenbachinketjusta. Kanadalaishyökkääjän laiturina jatkaaEero Somervuorisekä yhden ottelun huilin jälkeen kokoonpanoon palaavaJanne Pesonen. Tiistain ottelun ratkaissutSiim Liivikinketju jatkaa samassa koostumuksessaan. Erkki Rajamäki siirtyy Wirtasen vierestäMicke Åsteninkentän laitaan, jonka toisella puolella töitä paiskiiMiikka Tuomainen.
Pakit jatkavat samoina, ainoastaan pareissa on tapahtunut muutoksia. Söderholm ja Fernholm jatkavat yhdessä ja uudet parit muodostavat Kurvinen-Jokela ja Melart-Kousa.
Kiekkoja pysäytteleeDennis Endrasja luukkuvahtina nähdäänMika Norja.
Ottelusta sivussa
Markus Granlund, Markus Kankaanperä, Niklas Huovila, Ville Peltonen, Turo Järvinen, Mikko Vainonen, Mikael Paunio, Juuso Riksman, Miihkali Teppo, Aki Kivelä, Christian Silfver, Juuso Salmi, Niko Piiparinen, Jan Lundell ja Kristian Tuohilampi.
IFK:n jengin näettästä.
Lipunmyynti
Otteluun on vielä lippuja jäljellä ja pääset hankkimaan omasitästä. Nordenskiöldinkadulla riittää tänään tunnelmaa, joten punaista på ja ääntä kohti.
Mikäli et pääse mestoille, voit katsoa ottelun myösURHOtv:n nettilähetyksenä.
Tulosseuranta

Näytä kaikki uutiset