IFK-JYP –matsin ennakko ja kokoonpano

IFK – JYP klo 18.30Tammikuun tasauksen ensimmäinen osaottelu pelataan Nordenskiöldinkadulla tänään. IFK saa vastaansa samoissa pisteissä olevan JYPin, joka on onnistunut voittamaan stadilaiset kauden jokaisessa kolmessa kohtaamisessa. Joukkueet olivat vastakkain edellisen kerran viikko sitten Jyväskylässä ja silloin kotijoukkue karkasi päätöserässä voittoon. Sen jälkeen JYP klaarasi HPK:n lauantaina mutta hävisi Kärpille jatkoajalla tiistaina. Petolauma puolestaan otti turkkiin porkkanahousuilta tiistaina kotonaan ja lähtee illan otteluun kahden peräkkäisen tappion kirvoittamana.
Näiden kahden tulevan ottelun merkitystä ei voi olla painottamatta, sillä joukkueet ovat tasapisteissä sarjassa ja jaossa olevilla kuudella pisteellä voi tehdä ihmeitä. JYP on pelannut yhden ottelun enemmän ja nyt on oiva tilaisuus karauttaa hurrikaanipaidoilta karkuun. Mikäli pistepussi jää laihaksi, tulee kolmen pisteen päässä oleva kärppälauma samoille apajille. IFK on kuitenkin nollannut edellisen viikon tapahtumat ja käy voitonnälkäisenä vierailijan kimppuun. Vielä kun huomioidaan, että JYP on latonut tällä kaudella kolmesti 5 maalia IFK:n reppuun, niin voiton avaimena on oman pään pelaaminen. Molemmissa päissä on huippuveskarit ja pienillä marginaaleilla kun pelataan, niin juuri ne pienet asiat nousevat tärkeään arvoon. Kolme pistettä, tavalla tai toisella. Siinä teema illan huippumatsiin.
Endras: ”Heillä on hyvä joukkue mutta me olemme valmiita”
IFK-vahtiDennis Endrasoli aamutreenien jälkeen levollisin mielin. Kaksi peräkkäistä tappiota ei painanut mieltä, ajatuksissa oli ainoastaan voitto.
– Mielestäni otteluun valmistava harjoitus oli hyvä ja kaikki näyttivät teräviltä. Ennen treeniä meillä oli pieni palaveri ja tiedämme mitä meidän täytyy tehdä saadaksemme kolme pistettä. Nämä ovat kuin playoffsit meille, heillä on hyvä joukkue mutta me olemme valmiita. Kuuden pisteen ottaminen olisi mukavaa, Endras virnisti hedelmäsalaattilautanen kädessään.
Kahden tappion tuoma tunne on se, mikä on tarkoitus kanavoida taisteluksi.
– Kukaan ei halua hävitä kahta peliä peräkkäin, eikä silloin kellään ole kivaa treeneissä. Tänään pelataan taas kotona ja meillä on kaikki mahdollisuudet voittaa peli. Meidän vain täytyy taistella kovaa 60 minuuttia, Endras pohti jengin lähtötilannetta illan peliin.
Endras on omaksunut nopeasti SM-liigapelit. Huippuvahti kiitteleekin joukkuekavereitaan nopeasta sopeutumisesta.
– On aina vaikeaa vaihtaa sarjaa kesken kauden ja silloin tarvitsee muutaman pelin päästäkseen rytmiin ja systeemeihin kiinni. Maalivahdin tosin tarvitsee vain pysäyttää kiekko tavalla tai toisella. Meillä on kuitenkin kasassa hyvä ryhmä ja pelaajat ovat auttaneet jäällä ja jään ulkopuolella.
Nordenskiöldinkadulla pelaaminen ja täällä voittaminen on tärkeää Endrasille. Maalivahti muisti mainita myös kotiyleisön arvokkaan tuen, joka auttaa vaikeina hetkinä.
– Olen innoissani ennen jokaista peliä ja haluan vain päästä pelaamaan. Koko joukkue on valmiina ja tarvitsemme voiton tänään ja kun faneilta saadaan se tarvittava tuki, niin voimme yhdessä hoitaa homman kotiin.
– Halli ja sen tunnelma on huikea ja on aina hienoa pelata kotona. Vielä hienompaa on jos voitetaan ja toivottavasti otetaan iso voitto tänään, Endras suunnitteli.
Kokoonpano
IFK:n päävalmentajaPetri Matikainenjatkaa samoilla kentällisillä. Ainoa muutos on maalivahtiosastollaMika Norjantullessa luukkuvahdiksi.
Ottelusta sivussa
Markus Kankaanperä, Niklas Huovila, Ville Peltonen, Turo Järvinen, Mikko Vainonen, Miikka Tuomainen, Mikael Paunio, Juuso Riksman, Miihkali Teppo, Aki Kivelä, Christian Silfver, Juuso Salmi, Niko Piiparinen, Jan Lundell ja Kristian Tuohilampi.
IFK:n jengin näettästä.
Lipunmyynti
Tammikuun tasauksen ensimmäiseen osaotteluun on vielä lippuja jäljellä ja pääset hankkimaan omasitäältä. Suosittelemme saapumaan hallille ajoissa, sillä ovilla ja parkkipaikoilla on ruuhkaa. Huomioithan myös julkiset kulkuneuvot, joilla pääsee melkein ovelle asti. Punaista på ja ääntä kohti!
Tulosseuranta

Näytä kaikki uutiset