IFK–HPK-matsin ennakko ja kokoonpano

IFK-HPK klo 18.30IFK avaa kolmen pelin viikkonsa kotimatsilla HPK:ta vastaan. Jengi palasi lauantaina takaisin voittokantaan Ilveksen kustannuksella ja samalla IFK:n fanit näyttivät Hakametsässä, että kantansa voi ilmaista muutenkin kuin kolikoilla. Ilves-luotsiRaimo Helminenoli tappiosta huolimatta sen verran otettu eleestä, että välitti pelin jälkeen kiitoksensa fanibussiin puhelimitse.
Illan vastustaja on sarjataulukossa kahdeksantena, kaksi pistettä stadilaisia jäljellä. Keskikastissa on varsin tasaista ja kolmen pisteen voitoilla voi tehdä nopeasti ihmeitä. Samaan hengenvetoon täytyy kuitenkin todeta, että tappioiden tullessa muut painavat ohi oikealta ja vasemmalta. Tiistai-illat Nordenskiöldinkadulla ovat tällä kaudella olleet kaikkea muuta kuin juhlaa. Ensimmäisellä kerralla SaiPa haki pisteet ja toisella kerralla Tappara. Joukkue on tiedostanut asian ja tänään on tarkoituksena kääntää mystisten tiistaikotipelien trendi.
Talaja: ”IFK-sydämellä, jonka näkee yläparvelle asti”
IFK harjoitteli aamulla tuttuun tapaansa Nordenskiöldinkadulla. Terävän jääosuuden jälkeen kukin jatkoi valmistautumistaan omalla tavallaan. Osa jäi laukomaan, osa verryttelemään tai hierontapöydälle. Sisäistä maalipörssiä johtavaRoope Talajatuli antamaan kommentit tulevasta matsista.
Stadilaiset palasi lauantaina kolmen pisteen kanssa Hakametsästä. Talaja oli tyytyväinen matsin lopputulokseen, mistä on hyvä jatkaa uudelle viikolle.
– Se oli henkisesti iso voitto, että saatiin tappioputki poikki, vaikka peli ei välttämättä ollut pelinä kaikkein parasta.
– Meillä on ollut isona teemana, että pyritään viikon eka peli pelaamaan paremmin. Aloitettiin valmistautuminen jo eilen, vedettiin vähän kovempaa että saatiin kroppaa auki ja ollaan varmasti hereillä tänään puoli seitsemän, Talaja niputti viime päivien tapahtumia.
Haalariosaston laituri on paukuttanut 5 osumaa, mikä on kova suoritus 13 minuutin peliajalla. Talaja näkee kaiken lähtevän työnteosta, mitä on luvassa jatkossakin – ja sitä mukaa myös tulosta.
– Siinä on mennyt välillä vähän paremmin ja välillä ei niin hyvin. Nyt on ollut henkilökohtaisesti vähän suvantovaihe tässä muutaman pelin ajan. Pitää vaan parantaa ja saada onnistumisia työn kautta. Työnteko pitää vaan saada ihan tappiin. Olen kuitenkin sellainen pelaaja, että mä en muuten saa niitä paikkoja, jos en paiski hommia, energinen työmyyrä määritteli omaa pelitapaansa.
Talaja jatkaaSiim Liivikinjohtamassa ketjussa, jonka toisella laidalla rymisteleeLennart Petrell. NHL-miehen jokapäiväinen tekeminen on nostanut Talajankin rimaa työn suhteen.
– Jos meidän ketjua katsoo, niin onhan se sellainen fyysinen kenttä, miltä odotetaan suoraviivaista, fyysistä peliä, maalille menoa, paljon taklauksia ja laukauksia. Lähdetään vetämään simppelillä sabluunalla alusta asti.
– Kyllä Lennu sytyttää. Kaveri tekee jäällä ja jään ulkopuolella ihan viimeisen päälle kaikki asiat, siinä pitää yrittää itsekin tulla mukaan siihen hommaan. Ei siinä kehtaa vetää vihkoon, Talaja totesi pilke silmäkulmassa.
Jos eka kymppi on kova vieraissa, niin sitä se on myös vierailijalle Petoluolassa.
– Lähdetään raikkaasti hyvällä jalalla ja sellaisella IFK-sydämellä, että sen näkee tonne yläparvelle asti, Talaja lupaili aamutreenien jälkeen.
Kokoonpano
IFK:n päävalmentajaPasi Sormunenon tehnyt lauantain jälkeen kaksi pientä muutosta. Liigadebyyttinsä illan ottelussa tekee kaksi seuran A-junioria. Luukkuvahdiksi tulee 17-vuotiasVille Hussoja kokeneenToni SöderholminpakkipariksiIlari Metsola, joka pelaa numerolla 28.
Jengin näettästä.
Ottelusta sivussa
Joel Perrault, Jari Sailio, Mikko Kurvinen, Robert Nyholm, Toni Leinonen, Mika Norja, Juuso Salmi (pelikielto), Joni Töykkälä, Kyle Klubertanz ja Niko Piiparinen,
Lipunmyynti
Illan matsiin on vielä lippuja jäljellä ja pääset hankkimaan omasitästä. Ovimyynti alkaa klo 16.30. Punaista på ja ääntä kohti!
Tulosseuranta
Mikäli et pääse mestoille, voit katsoa matsin myös URHOtv:n nettilähetyksenä, jonka pääset ostamaantäältä.

Näytä kaikki uutiset