IFK–Lukko-matsin ennakko ja kokoonpano

IFK-Lukko klo 18.30Kolmen ottelun voittoputkessa oleva IFK saa tänään vieraita Raumalta, kun Lukko saapuu Nordenskiöldinkadulle. Kettupaita löytyy viiden kierroksen jälkeen sarjataulukon hänniltä ja käy nälkäisenä petolauman kimppuun. Ottelu on Lukolle iso ja tärkeä, eikä kotijoukkueen parane tulla vain töihin, kuten viime viikon tiistaina. Voitot ovat ruokkineet stadilaisten itseluottamusta ja laidat rytisevät tänään alusta lähtien. Pelaajat ovat innoissaan kotona pelaamisesta ja sen pitäisi tuntua myös vierailijan nahoissa.
Keskiviikkona joukkueeseen liittyneetSean BergenheimjaPatrick O´Sullivanovat tänään katsomon puolella. FysiikkavalmentajaJukka Lehtoon luisteluttanut kaksikkoa treenien jälkeen, pelaamisesta päätöksen tekee päävalmentajaPasi Sormunen.
Vaarasuo: ”Pitää olla kovaan peliin tänään valmis”
PuolustajaIlkka Vaarasuopaikkasi viime kaudella IFK:n puolustusta ja sai kutsun tänäkin vuonna, kun alakerrassa oli pelikieltoja ja loukkaantumisia. Isokokoinen ja perusvarmaa peliä pelaava Vaarasuo hälytettiin Mikkelin Jukureista nopealla varoitusajalla, mutta mies on sopeutunut nopeasti stadilaisnippuun ja sen pelitapaan.
– Yhteydenotto täältä tuli taas aika nopealla aikataululla ja sain Mikkelin päässä asiat sovittua, että pystyi tänne lähtemään. Ja totta kai olin heti ensi kuulemalta innoissani mahdollisuudesta ja tietyllä tapaa tänne tuleminen oli hieman helpompaa, kun oli puoli joukkuetta tuttuja kavereita ja muutenkin organisaatio ja tekeminen täällä tuttua. Sen puolesta ei ole ollut mitään vaikeuksia sopeutua joukkueeseen ja itse peliin.
– Onhan se kunnia-asia olla IFK-paidassa ja se sytyttää pelaamaan ja pistää tekemään parhaansa joka päivä. Voittaminen, sitähän kulttuuria täällä on ja siihen pyritään, Vaarasuo sanoi rauhallisella äännellään.
IFK haki tiistaina Porista kolme pistettä kovan taistelun päätteeksi. Vaarasuo kellotti hieman alle 20 minuuttia ja pelasi ilman suurempaa hoppua, vaikka kotijoukkue kävi päälle yleisen syyttäjän lailla.
– Ässiä vastaan oli hyvin tyypillinen peli Porissa, siellä kotijoukkue on hyvin aktiivinen ja aggressiivinen varsinkin siinä alussa. Oltiin kohtalaisen hyvin mukana heti alusta lähtien, toisen erän aikana pystyttiin vähän kääntämään otetta itselle. Pelaaminen oli hyvin tarkkaa puolin ja toisin, onneksi saatiin käännettyä meille ja kestettyä heidän kova loppurynnistys, Iisalmesta syntyjään oleva Mikkelin mies tiivisti.
Illan vastustaja, Rauman Lukko, on yllättäen sarjan hännillä ja hakee tänään kurssinmuutosta IFK:n kustannuksella. Kettupaidat on varmasti valmiina ja Vaarasuo tiedostaa tämän ja muistuttaa, että valmistautuminen lähtee jokaisesta pelaajasta itsestään.
– Joukkueessa on hyvä fiilis ja nimenomaan valmistautumisesta se kaikki on kiinni, mikä on illalla se tekemisen taso. Jokaisen henkilökohtainen tekeminen ja valmistautuminen luo sitten sen joukkueen tuloksen. Vastustajan tilanteen varmasti kaikki tietää ja sellainen sisuunnuttaa varmasti ja siinä pitää olla kovaan peliin tänään valmis, Vaarasuo ennakoi aamutreenien jälkeen.
Kokoonpano
IFK:n valmennusjohto on tehnyt Ässät-voiton jälkeen muutoksia kokoonpanoon. Pelikiellon istuneetIlari MelartjaSiim Liivikovat taas kehissä ja ”Mela” ottaa tutun paikanVille Varakkaanvierestä. ”Simo” puolestaan tuleeArttu LuttisenjaIiro Pakarisenkeskelle. Lauantaina hattutempun Nordenskiöldinkadulla iskenytLennart Petrellon tänään sivussa,Lennunpaikan ykkösnyrkissä ottaaKimmo Kuhta.
PuolustajaKyle Klubertanzinloukkaantumisen myötäToni Söderholminpakkiparina nähdäänIlkka Vaarasuo.TöykkälänjaErikssoninketjut jatkavat samoissa koostumuksissa.
Torjuntavastuun kantaaMika Norja, luukulla nähdään Turun kobrakäsi,Joni Ortio.
Jengin näettästä.
Ottelusta sivussa
Joel Perrault, Jari Sailio, Mikko Kurvinen, Robert Nyholm, Lennart Petrell, Juuso Salmi (pelikielto), Kyle Klubertanz, Niko Piiparinen, Patrick O´Sullivan ja Sean Bergenheim
Lipunmyynti
Lukko-matsiin on vielä lippuja jäljellä ja pääset hankkimaan omasitästä. Ovimyynti alkaa klo 16.30. Nordenskiöldinkadun tunnelma oli lauantaina satumainen, jatketaan tänään siitä. Punaista på ja ääntä kohti!
Tulosseuranta
Mikäli et pääse mestoille, voit katsoa matsin myös URHOtv:n nettilähetyksenä, jonka pääset ostamaantäältä.

Näytä kaikki uutiset