IFK–Tappara-matsin ennakko ja kokoonpano

IFK-Tappara klo 18.30IFK pelaa tänään viikon ainoan kotipelinsä Tapparan saapuessa Nordenskiöldinkadulle. Petolauma saalisti viime viikolla 7 pistettä ja on tiukasti kiinni sarjanelosen paikassa. Vahvan harjoituskauden pelannut Tappara löytyy sarjataulukon kahdeksannelta sijalta, 5 pistettä stadilaisia perässä. Kirvesrintojen valmentajan,Jukka Rautakorven, joukkueet tiedetään kovakuntoisiksi ja työteliäiksi ja tänään on odotettavissa kovaa taistelua. Kotiyleisöä ja jengiä on sytyttämässäLennart Petrell, joka palaa kokoonpanoon parin matsin huilin jälkeen. Petrell oli aamutreeneissä täynnä intoa ja valmiina pistämään vastustajaa seinälle.
Oman mielenkiintonsa illalle tuo kahden viime kauden IFK-pelaajan esiintyminen porkkanahousujen riveissä.Jerry Ahtolasiirtyi vuosi sitten näihin aikoihin jaMarkus Kankaanperäkauden päätteeksi. Jerry tulee olemaan vaarallinen hyökkäyspään maalin edessä ja ”Kanki” kova mutta ilkeä omassa päässä. Molemmilla riittää tuttuja sekä katsomossa ja kaukalossa, mikä saa kaksikon syttymään ja olemaan piikkinä petolauman lihassa.
Bergenheim: ”Tänään pitää tehdä enemmän töitä”
IFK-hyökkääjäSean Bergenheimoli haastateltavana tiistain aamutreenien jälkeen. NHL-miestä harmitti joukkueen lauantainen esitys Turussa, mutta näkee illan matsin hyvänä paikkana kasvojenpesulle. Ensimmäinen peli pitkän tauon jälkeen on aina tunnustelevaa ja tämän illan matsin suhteen löysät on otettu pois.
– Oli aika tahmeaa pelaamista meiltä, ei oikein päästy vastustajan maalille siellä. Vähän puuttui sellainen tappamisen meininki, ei voida olla tyytyväisiä missään nimessä.
– Hienoa oli vetää IFK-paita päälle, siitä tuli hyvä fiilis. Viimeisestä pelistä kun oli 5 kuukautta aikaa, niin kyllä se näkyi ja tuntui. On tossa vähän isoon kaukaloon tottumista, toivottavasti tänään tuntuu vähän paremmalta, Bergenheim totesi lounaan jälkeen pukukoppikäytävällä.
Tappara-matsiin valmistautuminen on sujunut joukkueelta normaalin kaavan mukaan.
– Mä yritän valmistautua samalla lailla matseihin ja joukkueena ollaan käyty kaikki palaverit läpi, äijät on valmiina. Ei olla tyytyväisiä viime peliin ja nyt on tänään mahdollisuus parantaa ja näyttää, että ollaan parempia.
Bergenheim pelaa tänään ensimmäisen liigaottelun IFK:n punaisessa paidassa, odotusarvot matsiin ovat myös sen mukaiset.
– Varmaan tulee olemaan perhosia jonkun verran vatsassa, se on varma juttu. Ekaa kertaa tässä hallissa IFK-paita päällä ja paljon tuttuja katsomossa. Varmasti tulee olemaan hieno ilta, Bergenheim virnisti.
O´SullivaninjaPakarisenketjussa pelaava laituri ennakoi kovaa kamppailumatsia.
– Siellä on paljon työtä tekevä joukkue vastassa ja sellaisia vastaan on aina vähän vähemmän tilaa. Pitää olla fyysisesti hereillä ja valmiita siihen kontaktiin. Me ollaan paljon työtä tekevä jengi, tänään pitää vaan tehdä enemmän töitä. Sillä me voitetaan, Bergenheim sanoi ennen lähtöään hallilta.
Kokoonpano
Yksi erittäin merkittävä muutos tämän päivän ”kokoonpanossa” on päävalmentajaPasi Sormusenpaluu penkin taakse. ”Soppa” kärsi 8 ottelun kakkunsa ja luotsaa jengiä tänään ensimmäistä kertaa SM-liigaottelussa.
Myös kentällisissä on muutoksia.Lennart Petrellon takaisin kehissä ja ottaa paikanRedenbachinjaPeltosenketjussa. PuolustajaIlkka Vaarasuonlainapestin päättymisen myötäToni Söderholminpakkiparina nähdään IFK:n oma kasvattiJulius Nyqvist, joka on pelannut alkukauden Mestistä KooKoossa. Liigadebyyttinsä tekevä ”Julle” pelaa numerolla 25.
Joakim Erikssoninketjun laitureina nähdäänArttu LuttinenjaEero Somervuori. Lauantaina maalinteossa onnistunutMarkus Granlundon tästä ottelusta sivussa.
KeskushyökkääjäPatrick O´Sullivantekee debyyttinsä Nordesnkiöldinkadulla IFK-paidassa yhdessäSean Bergenheiminkanssa, kaksikkoa komppaa Iiro Pakarinen.
Liigan vaarallisimman haalariosaston muodostavatSiim Livik,Joni TöykkäläjaRoope Talaja.
Torjuntavastuun kantaaJoni Ortio,Mika Norjaon luukkuvahtina.
Jengin näettästä.
Ottelusta sivussa
Joel Perrault, Kimmo Kuhta, Markus Granlund, Jari Sailio, Mikko Kurvinen, Robert Nyholm, Toni Leinonen, Juuso Salmi (pelikielto), Kyle Klubertanz ja Niko Piiparinen,
Lipunmyynti
Tappara-matsiin on vielä runsaasti lippuja jäljellä ja pääset hankkimaan omasitästä. Ovimyynti alkaa klo 16.30. Punaista på ja ääntä kohti!
Tulosseuranta
Mikäli et pääse mestoille, voit katsoa matsin myös URHOtv:n nettilähetyksenä, jonka pääset ostamaantäältä.

Näytä kaikki uutiset