Iiro Pakarinen valmiina viikonloppuun

IFK:n hyökkääjä <strong>Iiro Pakarinen </strong>odottaa viikonlopun kahta liigapeliä sekä maanantain Euro Trophy -peliä innolla. Perjantaina IFK kohtaa vieraissa Lukon ja lauantaina on kotipeli Pelicansia vastaan. Kiireisen viikonlopun kruunaa vieraspelimatka länsinaapuriin, kun vastaan asettuu Frölunda.

– Hyvillä mielin lähdetään, koska tässä on jo melkein viikon tauko peleistä. Varmasti on tiukka setti tulossa, kun neljään päivään on kolme peliä, mutta kuutta pistettä lähdetään hakemaan ja Euro Trophystä totta kai voittoa, Pakarinen sanoo.

Viime keväänä IFK:n kanssa kahden vuoden sopimuksen tehnyt laituri teki viime kaudella läpimurtonsa, kun hän pääsi pelaamaan KalPa:ssa ensimmäisen täyden liigakauden. Sen jälkeen oli kuitenkin maisemanvaihdoksen aika.

– Ei siihen mitään draamaa liity. Halusin vaan vaihtaa maisemaa, sillä Kuopiossa tuli asuttua kuutisen vuotta ja KalPa:ssa pelasin C-junnuista asti. Kun IFK tarjosi sopimusta, niin siihen oli helppo tarttua.

– Olen nauttinut todella paljon täällä olemisesta ja pelityylistä. Hyvin olen sopeutunut joukkueeseen ja tähän IFK-perheeseen.

Edellisiin liigakausiin verrattuna Pakarisen pelityylistä paistaa yksi selkeä ero, sillä jäähyllä miestä ei ole nähty vielä kertaakaan.

– Ei ole! Yhden joukkuerangaistuksen taisin käydä istumassa, muttei muuta. En tiedä mistä se johtuu, ehkä on jalka alkanut liikkumaan paremmin, Pakarinen naurahtaa.

– Onhan se omasta päästä ollut kiinni, ettei ottaisi niitä tyhmiä jäähyjä. Olen pyrkinyt siihen, etten hakkaisi ja koukkisi niin paljon, vaan yrittäisin luistelemalla ottaa vastustajan kiinni.

Pakarinen onnistui maalinteossa uudessa seurassaan heti kauden avauspelissä Jokereita vastaan. 7-3 voittoon päättyneessä ottelussa Pakarinen kirjautti tehot 2+2. Omaan peliinsä ja alkukauteensa nuorukainen on ollut tyytyväinen.

– Siitä pelistä jäi todella hyvä fiilis, kun sain sen avausmaalin tehtyä. Olisi eri juttu pelata, jos se avausmaali tulisi vasta esimerkiksi marraskuussa, kuten viime kaudella kävi. Henkilökohtaisesti se oli tärkeä osuma ja antoi hyvän lähdön kauteen.

– Ihan ok on muuten mennyt, mutta tietysti aina voi parantaa. Pieni pala kaudesta on vasta pelattu, mutta kunhan keväällä ollaan sata lasissa ja hyvissä asemissa joukkueen kanssa, niin se on pääasia.

NHL:n työsulun takia myös IFK:hon on tullut vahvistuksia rapakon takaa. Joukkueen arjessa vahvistusten liittyminen kokoonpanoon ei suuremmin näy.

– Ei se kummemmin näy, mutta totta kai kilpailu on koventunut; treeneissä joutuu painamaan kovemmin, kun joutuu taistella omasta pelipaikasta. Näen sen pelkästään hyvänä asiana.

Työsulku tarjoaa nuorille pelaajille mahdollisuuden nähdä, kuinka NHL-pelaajat toimivat ja valmistautuvat peleihin ja treeneihin.

– Joo todellakin! Varsinkin silloin, kun (Sean) Bergenheim oli ja nyt kun Lennu istuu vielä kopissa vieressä, niin siitä pitää vaan repiä mahdollisimman paljon oppia irti, Pakarinen innostuu.

Mukavan lisän tavallisiin liigapeleihin tuovat Euro Trophy -pelit ovat Pakarisen mieleen.

– Tykkään turnauksesta todella paljon ja ne on kovia pelejä ennen kautta, vaikka ne eivät joukkueelta tänä vuonna kovin hyvin menneetkään. Mutta, esimerkiksi kun oltiin joukkueen kanssa Zürichissä kolme neljä päivää, niin se oli mielestäni joukkuehengen kannalta tärkeä reissu, Pakarinen toteaa.

Teksti: Joni Vainio

Näytä kaikki uutiset