logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

Jokerit – IFK-matsin ennakko ja kokoonpano

Jokerit – IFK klo 17.00

IFK pelaa vuoden 2012 viimeisen ottelunsa Ilmalassa tänään. Kolmen ottelun voittoputkessa karjuva petolauma otti eilen selkeän 5–1-voiton kirvesrinnoista ja matkaa tänään sarjajohtajan pakeille. Stadilaiset voitti kauden ensimmäisen paikallispelin 7-3 mutta on sen jälkeen poistunut kahdesti kaukalosta tappio niskassaan. Erityisesti 2–3-kotitappio oli karvaan makuinen. Stadilaisilta hylättiin lopun tasoitusmaali, kun hentoinen puolustaja Teemu Eronen kaatui oman maalivahdin päälle. Eronen kaatui myös ensimmäisessä paikallispelissä oman maalivahdin päälle samalla lopputuloksella. Opetus tappiossa oli kuitenkin se, että matsi pitää hoitaa himaan 60 minuutin aikana, eikä jättää kaikkea yhden kortin tai puhalluksen varaan.

Tuomaristo onnistui eilisessä matsissa poikkeuksellisen hyvin. Linja oli selkeä, eikä aloituksiakaan uusittu entiseen tyyliin. Peli pysyi vauhdikkaana, eikä pilli soinut joka rasahduksesta. Tänään oikeutta on jakamassa sama kaksikko (Favorin-Salonen), joka oli askissa myös ensimmäisellä Ilmalan reissulla. Puolueettomissa iltapäivälehtien jutuissa kaksikon työskentelyn katsottiin olleen eduksi kotijoukkueelle ja oletusarvona on, että tänään linja on jämäkkä ja molemmille sama. Se on kaikkien etu niin paikallispeleissä kuin kierroksen muissakin otteluissa. Tunnetta on paljon pelissä ja pään pitää pysyä kylmänä jokaisella.

Liivik: ”Omaa peliä”

Siim Liivik palasi 5 matsin pelikiellon jälkeen ryminällä kaukaloon. Kaksi maalia ja normaalit tutut hämmennykset eivät jättäneet ketään kylmäksi perjantaina.

– Hyvältä tuntui, olin pitkään sivussa enkä päässyt pelaamaan kuukauteen. Pelkkä treenaaminen on yksinäistä touhua kun ei pääse olemaan jätkien messissä pelissä ja auttamaan joukkuetta. Se on turhauttavaa mutta tänään oli taas tosi kiva pelata himassa ja fanit oli mun mielestä tosi hyvin messissä. Oli kyllä hyvä peli ja pelattiin tosi hyvin joukkueena, Liivik veisteli perjantai-iltana.

Liivik teki kauden toisen ja kolmannen maalinsa lähietäisyydeltä. Märkä-Simo oli valppaana ja iski reboundit varmasti sisään.

– Hyväähän se aina tekee tehdä maaleja, kuitenkin tän lajin suola. Harvemmin niitä tulee tehtyä mut kiva, että pääsi nyt iskemään.

Sentterillä oli harvinaisen selkeä näkemys tämän kauden kolmannesta paikallispelistä.

– Paikallismatsi, Jokerit on nyt sarjakärki ja pelannut helvetin hyvin. Me lähdetään Böndelle hakemaan kolme pistettä ja tullaan takaisin Stadiin.

– Lähdetään pelaamaan sitä omaa peliä mitä jätkät on nytkin hyvin pelannut. Tiedetään, et kaveri on hyvä mut meillä on tosi hyvä meininki päällä ja me luotetaan omaan systeemiin. Pitää vielä kiittää Kuhtaa ja Pakarista, oli nautinto pelaa niiden kanssa. Toivottavasti saa jatkaa kundien kanssa vielä.

Kokoonpano

IFK:n päävalmentaja Pasi Sormunen ei ole tehnyt kokoonpanomuutoksia Tappara-voiton jälkeen.

Ottelusta sivussa

Markus Granlund, Mikko Kurvinen, Toni Leinonen, Micke Åsten, Christian Silfver, Thomas Nykopp, Juuso Salmi, Niko Piiparinen ja Mathieu Perreault.

Ottelun selostus

Harri Hinkkanen ja Matti Hagman selostavat ottelun Metron taajuuksilla 95,2MHz ja 91,6MHz.

Voit katsoa matsin myös URHOtv:n nettilähetyksenä.

Tulosseuranta

Näytä kaikki uutiset