logologo
HIFKPelicans
ke 28.02.2024 klo 18:30

Jokerit–IFK-matsin ennakko ja kokoonpano

​Taistelu pääkaupunkiseudun herruudesta jatkuu tänään Ilmalassa. IFK voitti Jokerit sarja-avauksessa 7-3 Nordenskiöldinkadulla ja siitä lähdetään illalla eteenpäin.

Jokerit – IFK klo 18.30
Taistelu pääkaupunkiseudun herruudesta jatkuu tänään Ilmalassa. IFK voitti Jokerit sarja-avauksessa 7-3 Nordenskiöldinkadulla ja siitä lähdetään illalla eteenpäin. Stadilaisilla on allaan kaksi tappiota ja jengi lähtee niiden kirvoittamana kohti Jokerit-matsia. Sarjataulukot, rosterit ja muut voi heittää romukoppaan päiväksi, tänään voittaa se, kumpi haluaa sitä enemmän. Erikoistilannepelaaminen ja tuomareiden onnistuminen on isossa roolissa, virhe siellä tai täällä voi maksaa paljon.

Petolauman alivoimapelaaminen on yskinyt viime peleissä ja joukkue on käyttänyt aikaa sen hiomiseen – samalla tavalla kuin ylivoimankin.

Söderholm: ”Tänään on loistava mahdollisuus näyttää hienoa peliä”

IFK veti aamulla lyhyet mutta sitäkin terävämmät treenit, jonka päätteeksi pelaajat jäivät vielä laukomaan. Yksi heistä oli Toni Söderholm, joka ennen haastattelua latasi vielä muutaman one-timerin siniseltä ja hyppäsi sen jälkeen askista vaihtoaition puolelle.

– Tappara-pelissä oli jotain hyviä juttuja, mutta liian helppoja maaleja. Se on sellainen juttu mitä meidän pitää skarpata loppuviikkoa ajatellen ja samoin alivoimapeli on isossa roolissa. Tunnelataus on tärkeä ja tänään se tulee tavallaan automaattisesti, sit tarvitsee pitää huolta ettei se mene yli ja pysyy järki mukana ja ei anna sen tunteen alkaa laukkaa. Vanha sanonnan mukaan, lämmin sisällä ja pää kylmänä. Tulee hyvä loppuviikko, Söderholm sanoi ja pyyhkäisi hikeä kasvoiltaan.

IFK:n neljän ottelun voittoputkea seurasi kaksi tappiota. Turussa voitto karkasi käsistä viimeisellä minuutilla ja tiistaina Tappara haki kolme pistettä Nordenskiöldinkadulta.

– Pelejä voi hävitä monella tavalla. Turussa hävittiin ihan lopussa ja tässä hävittiin periaatteessa toisen erän maaleihin Tapparaa vastaan.
Mulle yks tapa ei ole sen ärsyttävämpi kuin toinen, tappio on tappio ja seuraavaksi pitää voittaa.

– Tappio on aina peiliin katsomisen paikka ja silloin tarvii aina nopeesti löytää syy sille tappiolle, mut samalla tavalla kyllähän sitä työtä tehdään silloinkin kun voitetaan. Tavallaan kun olet hävinnyt, se
ekstralataus tulee kuin itsestään mutta se ei silti tuu, siinä pitää olla kuitenkin tosi tarkkana, että se fokus on niissä oikeissa asioissa, niissä mitkä tuottaa voittoja. Niitä juttuja on itsekin kelannut läpi
nämä pari päivää tässä, puolustajakonkari pohti pelaamisen syvintä olemista.

Pelipäivän rutiinit ovat lähes aina samat, varsinkin kun pelataan naapurin hallissa.

– Ihan hyvät fiilikset tässä on, normaalit palaverit ja taktiset jutut käyty läpi. Käyty vähän henkisen puolen valmistautumista läpi ja hyvä kevyt aamujää, että saa paikat liikkeelle. Tässä on ollut ruuhkaa pelien muodossa, tässä ei tarvitse kuitenkaan kroppaa valmistella, se käy kierroksilla koko ajan. Fiilis on hyvä ja tulee varmasti tunnelmaa, paljon katsojia ja meidän faneja. Tänään on loistava mahdollisuus näyttää hienoa peliä.

– Eka kymppi meitä vastaan on kova joka vieraskaukalossa. Se pitää kestää mutta ei saa passivoitua, vaan saada oma peli heti kulkemaan, Söderholm muistutti ja lupasi jengin olevan valmiina kun kiekko tippuu
jäähän.

Kokoonpano

IFK:n päävalmentaja on rukannut tiistain jälkeen ketjut uuteen uskoon. Redenbach saa laitureikseen Luttisen ja Somervuoren. Ruotsalaissentteri Joakim Eriksson hyökkää Granlundin ja Pakarisen kanssa, Ville Peltonen puolestaan pelaa keskushyökkääjänä ja saa laidoilleen Petrellin ja Kuhdan. Haalariosastoa liidaa Siim Liivik, jonka sivustoilla polkevat Toni Leinonen ja Roope Talaja.

Alakerta jatkaa entisellään.

Ottelusta sivussa

Joel Perrault, Mikko Kurvinen, Robert Nyholm, Toni Leinonen, Micke-Max
Åsten, Joni Töykkälä,Thomas Nykopp, Kyle Klubertanz, Juuso Salmi
(pelikielto), Niko Piiparinen, Sean Bergenheim ja Patrick O´Sullivan.

Jengin näet tästä.

Ottelun selostus

Harri Hinkkanen ja Matti Hagman selostavat ottelun Metron taajuuksilla 95,2MHz ja 91,6MHz. Nettiradioa pääset kuuntelemaan täältä. Lähetys alkaa klo 18.15.

Matsin televisionti

URHOtv television matsin ja voit katsoa sen myös nettilähetyksenä, jonka pääset ostamaan täältä.

Tulosseuranta

Siipiä ja puujalkoja

Kasper Kotkansalo ja Juha Jääskä nauttivat Texas Peten kastikkeista ja puujalkavitseistä.

Näytä kaikki uutiset