logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Kärpät – IFK-matsin ennakko ja kokoonpano

Kärpät – IFK 18.30

IFK pelaa tänään viimeisen ottelun ennen joulutaukoa matkaamalla Kärppien vieraaksi. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja oululaisista on leivottu voittaja molemmilla kerroilla. Edellisellä Oulun reissulla luistin alkoi kulkea vasta lopussa ja näytti kuin joukkue olisi tullut kaukaloon suoraan ABC:n noutopöydästä. Seuraavana päivänä Stadissa pelatussa ottelussa petolauma menetti maalin johtoasemansa lopussa ja taipui lopulta rankkarikisan jatkokierroksilla.

Samaisesta ottelusta muistetaan kuitenkin ainoastaan Ville Peltosen kiilaus, mistä kapteeni sai neljän ottelun pelikiellon ”päähän kohdistuneesta taklauksesta”. Tilanne oli kaikin puolin hämmentävä, sillä vain hetkeä aikaisemmin Ville Varakas oli taklannut keskialueella Thomas Plihalia rajusti – niin lujaa, että Varakasta itseäkin sattui. Kuuleman mukaan Plihal oli jo sekaisin tästä niitistä mutta jatkoi pelaamista. Loppu on kissankokoisia kirjaimia, vaikka totuutta tapahtuneesta ei pystytä vieläkään sanomaan sataprosenttisella varmuudella. Tämän jälkeen Peltosta mustamaalattiin urakalla – ikään kuin viitaten syyskuun alun tapahtumien olleen, jollain pervessillä tavalla, oikeutettuja?? Syksyyn on mahtunut paljon mutta se on jäänyt lumen alle peittoon. Tänään on viimeinen puristus ja sen jälkeen kohti joulunviettoa.

Takaisinmaksun paikka

Reilu kaksi kuukautta sitten pelatut back-to-back –ottelut aloittivat Kärppien nousun. Tappio Oulussa pudotti stadilaiset neljänneksi ja nosti Kärpät seitsemänneksi. Pikkupedot ovat jatkaneet hyviä peliesityksiään ja löytyvät sarjan kolmannelta pallilta, IFK puolestaan on valahtanut yhdeksänneksi.

Maajoukkuetauon jälkeen molemmat joukkueet voittivat tiistaisen ottelunsa. IFK otti pisteet turkulaisilta ja Kärpät kuopiolaisilta. Lienee sanomattakin selvää, että kumpikin haluaa lähteä joulutauolle voitokkaasti. Kotijoukkue on tänään selkeä ennakkosuosikki IFK:n heikon vieraspelisaldon myötä. Jengin kokoonpano on kuitenkin vahvistunut vahvistumistaan ja tiistainen näytti tutulta IFK:lta. Erityisen huomionarvoista oli maalin johtoasemassa pelaaminen ja voiton varmistaminen. Siitä on hyvä lähteä illan matsiin.

Kokoonpano

IFK:n päävalmentaja Pasi Sormunen on tehnyt kaksi muutosta ylä-ja alakertaan. Markus Granlundin ja Thomas Nykoppin ollessa Pikkuleijonien matkassa, tulee Arttu Luttinen Mathieu Perreault´n ketjun vasempaan laitaan ja Kimmo Kuhta kultakypärä Joakim Erikssonin laitaan.

Puolustaja Mikko Jokela on istunut kakkunsa ja ottaa paikan Toni Söderholmin pakkiparina. Ville Varakas on toipunut loukkaantumisestaan ja pelaa tänään Ilkka Vaarasuon parina.

Ottelusta sivussa

Markus Granlund, Mikko Kurvinen, Toni Leinonen, Arttu Luttinen, Micke Åsten, Christian Silfver, Thomas Nykopp, Juuso Salmi, Niko Piiparinen ja Siim Liivik.

Ottelun selostus klo 18.20 alkaen

Harri Hinkkanen Metron studiossa taajuuksilla 95,2MHz ja 91,6MHz.

Tulosseuranta

Voit katsoa matsin myös URHOtv:n nettilähetyksenä.

Näytä kaikki uutiset