logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Lukko – IFK-matsin ennakko ja kokoonpano

Lukko-IFK klo 18.30

IFK:n pelit jatkuvat tänään vierasottelulla Raumalla ja huomenna kotiottelulla Pelicansia vastaan. Petolauma on saanut nuolla haavojaan rauhassa viime viikonlopun kärppätappioiden jälkeen, ja lähtee erittäin motivoituneena länsirannikon suuntaan. Joukkueet kohtasivat Nordenskiöldinkadulla syyskuun lopussa ja pisteet jäivät Stadiin maalein 6-3. Illan isännät ovat voittaneet kaksi viimeistä matsiaan ja tekevät kovaa nousua 12. paikalta viivan yläpuolelle, minne matkaa on kaksi pistettä. IFK on viime viikonlopusta huolimatta viidentenä, kolme pistettä jäljessä sarjakakkosesta mutta samalla tasapisteissä seitsemäntenä olevan HPK:n kanssa. Keskikasti hengittää tiukasti niskaan, eikä tulevan viikonlopun pelien merkitystä voi olla alleviivaamatta.

Äijänsuolla on odotettavissa kotijoukkue, joka tulee kovaa päälle alusta lähtien. Avausmaali on tärkeässä asemassa, sillä IFK on vieraissa parhaimmillaan juuri johtoasemassa. Lauantaisen kotivoiton karattua viime hetkellä jatkoajalle ja sitä myöten rankkaritappioon, on omiaan sytyttämään petolauman taisteluun.

Varakas: ”Mennään hulluna päälle"

IFK:n kovaotteinen puolustaja Ville Varakas oli aamujäiden jälkeen rennoilla fiiliksillä. Jengi on saanut valmistautua illan matsiin koko viikon ja ”Vito” ja kumppanit päästetään tänään taas irti.

– Hyvä valmistautuminen, ollaan päästy vähän enemmän treenaamaan ja käyty tärkeitä asioita läpi aika paljon. Nyt oli vapaaehtoinen aamujää, osa jätkistä teki sen off-ice ja osa oli jäällä. Kävin itse jäällä, se oli tänään se mitä tuntui tarvitsevan. Kaikki tähtää siihen, että jokainen tietää henkilökohtaisesti mitä se vaatii olla valmiina kun peli alkaa, Varakas avasi aamun kuvioita.

Joukkue ruokaili hallin kahviossa ja sen jälkeen edessä on bussimatka. Varakkaan mukaan bussissa istuminen ei vaikuta pelaamiseen.

– Tos lähetään bussilla ja siinä varmaan pieni huili ja yrittää vähän saada unenpäästä kiinni siinä bussissa. Sit vähän kahvia ja evästä. Se on ihan sama onko se bussimatka vai kotipeli, ei tunnu jaloissa. Kropassa tuntuu hyvältä ja on sellainen olo, että on kaikin puolin valmis pelaamaan, puolustaja sanaili.

Varakas on pelannut Ilari Melartin pakkiparina harjoitusotteluista lähtien ja kaksikko onkin löytänyt hyvän työnjaon jäällä. Pelimies on kuitenkin harvoin täysin tyytyväinen, vaan näkee aina kehitettävää.

– Ollaan oikealla suunnalla, parantamisen varaa on, mutta ei pidä liikaa miettiä. Kyllä se sieltä tulee ja pitää vaan luottaa siihen omaan hommaan. Pikkuhiljaa ja perusjuttujen kautta.

Sekä Varakas että Melart ovat kovaotteisia ja kiekosta pitäviä puolustajia. Varakkaan mukaan on tärkeää, että kaikki kuusi puolustajaa pystyvät monipuoliseen peliin.

– Yritetään tehdä kaikkea siellä, ettei olla pelkästään puolustava pari jne. Jokaisen kolmen parin pitää pystyä pelaamaan molempiin suuntiin. Yritetään tukea omalla työllä sitä joukkueen peliä, Varakas määritteli parin pelifilosofiaa.

NHL-puolustaja Stephane Robidas saa Varakkaalta vuolaat kehut

– Tuo aika paljon rauhallisuutta ja siitä on hyvä ottaa mallia, oli sitten minkä ikäinen tahansa. Tosi kokenut pelimies ja hyvä äijä.

Raumalla odotetaan IFK:ta kuin kuuta nousevaa ja Varakas lupaakin jengin pistävän kaiken peliin.

– Odotan intensiivistä peliä ja kyllä me ainakin lähdetään sitä tekemään. Mennään hulluna päälle ja pelataan sitä peliä mitä viimeksi nähtiin kotona. Jatketaan sillä tiellä, että pelataan aggressiivisesti ja mennään kimppuun, Varakas sanoi haastattelun päätteeksi.

Kokoonpano

IFK:n kokoonpanoon on tehty pieniä muutoksia viikonlopun jälkeen. Ville Peltosen pelikiellon myötä Joakim Erikssonin ja Markus Granlundin kanssa hyökkää Kimmo Kuhta. Siim Liivikin ja Roope Talajan kanssa töitä tulee paiskimaan Toni Leinonen. Puolustuksessa Mikko Jokela saa tänään parikseen Juuso Salmen, joka pelaa tänään kauden ensimmäisen liigaottelunsa.

Joni Ortio kantaa torjuntavastuun, Mika Norja toimii luukkumiehenä.

Ottelusta sivussa

Joel Perrault, Jari Sailio, Mikko Kurvinen, Ville Peltonen, Robert Nyholm, Joni Töykkälä, Kyle Klubertanz ja Niko Piiparinen ja Kristian Tuohilampi.

Näytä kaikki uutiset