logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Melart odottaa viikonlopun pelejä

IFK-puolustaja Ilari Melart pelaa uransa parasta kauttaan. Isokokoinen ja kovaotteinen puolustaja on summannut kauden 19 pelissä tehot 2+6, plus-miinus -sarakkeen näyttäessä nollaa. Jäähyboksissa IFK:n kulttipelaaja on istunut vain 22 minuuttia, ja niistäkin osa on ollut naurettavan helppoja vihellyksiä – jäähyjä pelkän nimen ja maineen perusteella.

Tiistaina Porissa yli 25 minuuttia jääaikaa saanut Ilari Melart harmitteli jatkoaikatappiota mutta antoi tunnustusta myös vastustajan jäätävälle viimeistelylle.

– Oli hyvä taistelu Porissa mutta ne kaks viimeistä maalia mitä ne teki, niin ei siinä veskarilla ollut mitään palaa. Jos nyt häviää, niin ehkä mieluummin sillä lailla, että vastustaja on oikeasti tehnyt onnistuneen suorituksen, eikä niin, että kyseessä on huonoa tuuria tai jonkun virheen seurauksena, Melart viittasi Brodinin maailmanluokan suoritukseen, mistä tasoitusmaali tuli.

Marraskuu meni pisteiden valossa kaikkea muuta kuin hyvin, vaikka itse pelissä oli paljon hyviä elementtejä. Melart painottaakin pisteiden raapimista – tavalla tai toisella.

– Ihan hyvin pelattiin mutta ei tarpeeksi hyvin, eikä pelin tasokaan ollut päätä huimaava. Tasainen, syksyinen kamppailu eikä mikään klassikko mutta niistä pitäis vaan ne pisteet saada. Ei siellä mitään jalkakyniä tarvitse tehdä, kunhan vaan ne pisteet tulis mukaan.

Perjantaina JYP vieraissa, lauantaina Blues kotona

IFK:n valmistautuminen viikonloppuun on sujunut tutulla kaavalla. Joukkue saapui Porista myöhään tiistai-iltana ja keräsi eilen energiavarastoja perjantaille ja lauantaille.

– Keskiviikkona huilailtiin ja tänään taas treenattiin. Varmasti jaksaa kaksi peliä pelata, ei ole mikään ongelma ja hyviä pelejä vielä tiedossa. Molemmat joukkueet ovat sellaisia, että pelit ovat perinteisesti olleet laadukkaita, Melart ennakoi loppuviikon ohjelmaa.

IFK matkaa perjantaina Jyväskylään ja tämä saa ”Melan” innostumaan.

– Mun mielestä niitä vastaan on aina ollut positiivinen vääntö ja itse tykkään pelata JYPiä vastaan. Tiedän pelin olevan kovaa mutta rehtiä ja siellä on taklauksia ja vauhtia. Henkilökohtaisesti tykkään juuri sellaisesta pelistä, missä mennään koko ajan eteenpäin eikä pakitella ja laiteta pakki-pakki –syöttöjä koko ajan.

Rooli on kasvanut pelien edetessä

Melart aloitti kauden pelikiellossa mutta on kentälle päästyään ollut yksi joukkueen tukipilareita. Tämän ovat huomanneet myös kovimmat kriitikot, jotka ovat vaihtaneen äänensävyä Melartista puhuttaessa.

– Kausi on mennyt nousujohteisesti ja jatketaan sitä. Pelituntuman haku kesti muutaman pelin, kun oli ekat pelit sivussa mutta sen jälkeen olen löytänyt tasaisuuden. Olen pelannut yli 20 minuuttia ja se tuntuu kivalta, isoon roolin noussut Melart arvoi omaa pelaamistaan.

Pohjat luodaan kesällä ja tämä pätee Melartiin hyvin; ison miehen liike on entistä helpomman näköistä, taklaukset ja lämärit entistä kovempia.

– Kesätreeni sujui aika hyvin, eikä yli 20 minuutin pelaamisessa ole mitään fyysistä ongelmaa. Se itse asiassa tuntuu positiiviselta ja kun tulee ylivoimaa, niin tietää pääsevänsä auttamaan joukkuetta siinä. Kun on koko ajan kiekossa kiinni, niin on samalla paremmin pelin sisällä, viidettä kauttaan IFK:n liigajoukkueessa pelaava Melart totesi torstain treenien jälkeen.

Näytä kaikki uutiset