Melart ei pidä alkukauden pisteitään sattumana

Ilari Melart on alkukaudesta ollut joukkueen kolmanneksi tehokkain puolustaja Ville Varakkaan ja Toni Söderholmin jälkeen. Ennen kaikkea fyysisenä pelaajana tunnetulle Melartille pisteet eivät ole kuitenkaan tulleet yllätyksenä.

– Vähän enemmän on tullut ylivoimavastuuta ja oma kiekollinen peli on parantunut, Melart perustelee.

Pisteillä on ilman muuta ollut positiivinen vaikutus itseluottamukseen.

Viime kaudella Melart merkkautti 36 ottelussa tehot 2+3, jotka olivat siihen mennessä uran paras noteeraus. Kuluvan syksyn aikana pisteitä on kuitenkin kertynyt jo 2+4.

– Täksi kaudeksi oli selkeät tavoitteet. Eivät ne kuitenkaan olleet mitään kiveen hakattuja totuuksia, mutta halusin parantaa pistetahtiani ja saada enemmän vastuuta. Mitään konkreettista pistetavoitetta ei ollut, mutta tiesin, että piste-ennätys voi suhteellisen helpostikin mennä rikki.

Edellinen kausi meni Melartin osalta pilalle heti syksyllä, kun mies joutui huilaamaan peleistä pari kuukautta polvivamman takia. Tähän kauteen lähdettäessä loukkaantuminen oli kuitenkin unohtunut, eikä asioita ole tehty eri tavalla.

– Kyllähän se kun on muutaman kuukauden sivussa vaikuttaa, mutten usko, että sillä suurempaa vaikutusta kauteen muuten oli. Onneksi polvi ei enää vaivaa, Melart sanoo.

Viime viikolla IFK voitti kolmesta pelistään kaksi, mutta Melart näkee pelissä vielä parannettavaa.

– Vaihtelevasti on sujunut sekä joukkueella että itsellä. Välillä on mennyt hyvin ja välillä huonosti. Viimeiset pelit ennen taukoa tuntuivat menevän hyvin, joten pidetään siitä kiinni.

Alkukauden Melart pelasi Ville Varakkaan parina, mutta Varakkaan loukkaannuttua tilalle tuli Mikko Kurvinen, joka palasi kokoonpanoon lokakuun lopulla. Kuinka pelaaminen Kurvisen kanssa sujuu?

– Rauhallinen kaveri ja pitää hyvin oman pään puhtaana. Siihen kaveriin voi luottaa, Melart tiivistää.

IFK:lla on lähes kahden viikon tauko peleistä, kun ottelut jatkuvat maajoukkuetauon jälkeen punapaitojen osalta vasta torstaina 15.päivä kotiottelulla Jokereita vastaan.

– Vielä ei polttele, että pääsisi takaisin kaukaloon, kun tietää mikä tilanne on tällä hetkellä, Melart sanoo viitaten jonon pituuteen sairastuvan puolella.

– Paikalliskamppailut ovat aina olleet hienoja tapahtumia ja Jokerit sytyttää aina, joten eiköhän alkuviikosta ole jo hinku päästä pelaamaan.

– Jos pelataan samalla tavalla kuin JYPiä ja Bluesia vastaan, niin kyllä Jokeritkin kaatuu, Melart päättää.

Teksti Joni Vainio

Näytä kaikki uutiset