logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

Melartin kommentit maajoukkuevalinnasta

Moni hieraisi silmiään eilen iltapäivällä, kun Jukka Jalosen nimeämästä maajoukkueesta löytyi Ilari Melartin nimi. Otsikoista paremmin tunnettu Melart on nostanut tasoaan jokaisella osa-alueella tasaisen varmasti ja noussut tällä kaudella jengin luottopuolustajaksi – valinta leijonapaitaan oli seurausta kaikesta tästä.

Ilari Melart hehkui tyytyväisyyttä valinnastaan A-maajoukkueeseen.

– Onhan se kiva tunnustus ja tuntuu hyvältä. Olihan se vähän sellainen tavoite, mutta ei sitä soittoa kuitenkaan odota. Hieno juttu, että näin kävi, Melart sanoi tiistain treenien jälkeen.

NHL:n työsulun myötä SM-liigakaudella on nähty paljon kovia pelimiehiä ja Melart pitää tätä hyvänä asiana oman kehityksen kannalta.

– Nyt on päässyt mittaamaan tasoa ihan kunnolla SM-liigassa ja todennäköisesti siellä Venäjälläkin on useampi NHL-pelaaaja mukana, niin ei tule täytenä yllätyksenä. Nyt kun pääsee entistäkin kovempiin peleihin, niin tietää vähän mitä sieltä tulee, Melart lohkaisi ja jatkoi vielä, että ens viikon jälkeen voi kysyä miten siellä meni.

Kehitysaskeleita nopeaan tahtiin ottanut Melart on tehnyt vaikutuksen valitsijoihin omalla pelityylillään ja aikoo jatkaa sillä myös maajoukkueessa.

– Niinhän sinne on vähän pakko mennäkin, ei siinä oikein auta lähteä muuta tekemään. Sit jos pelaisi erilailla mihin on tottunut, niin eihän se menisi erityisen hyvin. Heillä on ollut syynsä, miks ne on valinnut mut ja syyt ovat olleet siinä miten mä olen pelannut, eikä sitä kannata lähteä muuttamaan, Melart muistutti.

Näytä kaikki uutiset