logologo
HIFKPelicans
ke 28.02.2024 klo 18:30

Sailio pukee Oilersin paidan viikonloppuna

IFK-hyökkääjä Jari Sailio on päässyt odotettuun vauhtiin, vaikkakin kausi lähti käyntiin synkissä merkeissä. Sailio loukkaantui toisessa vaihdossa ja oli sen jälkeen sivussa kaksi kuukautta. Kovana taistelijana tunnettu ”Silli” tuli takaisin marraskuun puolessa välin ja on sen jälkeen tehnyt arvokasta työtään. Maaottelutauolla ohjelmassa on tiukan treenin lisäksi hyväntekeväisyysmatsi.

Jari Sailio on tyytyväinen työnteon määrään, pistetilin kartuttaminen on seuraavana tavoitteena.

– Alku meni vähän pelaamattomuuden piikkiin, sen jälkeen on mennyt koko ajan paremmin. Ei mitään valittamista, olen itse yrittänyt painottaa työntekoa ja paikoista pitää laittaa sisään, Sailio määritteli 11 pelatun ottelun jälkeen.

Peräänantamaton Sailio on istunut IFK:n nippuun hyvin, mistä osoituksena myös alivoimavastuu.

– Joukkueessa oli paljon tuttuja jätkiä entuudestaan ja se aina helpottaa sopeutumista. Olen tuonut mukanani röyhintää, fyysisyyttä ja työntekoa. Minuutteja on tullut myös alivoimalla, rooliinsa tyytyväinen Sailio totesi.

SM-liigan tämänvuotisen ohjelman mukaan tällä viikolla on maaottelutauko, ensi viikolla pelataan kaksi ottelua ja sen jälkeen lähdetään joulun viettoon. Sailion mukaan IFK on käyttänyt alkuviikon tiukkaan harjoitteluun, loppuviikon ohjelmassa on lepoa.

– Treenattu kaks kertaa päiväs, kovaa on menty ja pistetty vähän pelillisiä asioita kuntoon. Nyt vähän annetaan lepoa kropalle ja korvien välille, ja siirretään myöhemmin ajatukset ens viikolle.

Hyväntekeväisyysmatsi lauantaina Turussa

IFK harjoittelee seuraavan yhdessä sunnuntaina mutta Sailiota tarvitaan jo lauantaina. Sähäkkä laituri lähtee Pietarinkadun Oilersin hyväntekeväisyystapahtumaan Turkuun lauantaina. Oilers pelaa TuTon Jääkarhuja vastaan näytösottelun ja tapahtuman tuotto lahjoitetaan Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen, Sykerön, toimintaan. Hyvää tekemässä nähdään myös entisiä IFK-pelaajia, mukaan ovat lupautuneet mm. Ilkka Sinisalo, Toni Mäkiaho, Kim Ahlroos ja Kalle Tervonen.

Sailio ei ole hyväntekeväisyysotteluissa ensimmäistä kertaa pappia kyydissä.

– Hieno tapahtuma, innolla odotetaan. Olen kyllä yleensä tykännyt olla mukana, Oilersin matkassa aikaisemminkin ollut Sailio sanoi ja muisteli pelanneensa hyväntekeväisyyspelejä myös Hyvinkäällä.

Kovana roolipelaajana tunnettu Sailio ei kauaa miettinyt, kun Oilersista otettiin yhteyttä.

– Kyllä se on etuoikeutettua, kun pääsee auttamaan muita. Yleisö pääsee nauttimaan hyvästä lätkästä, tuotto menee hyvään ja kaikilla on hyvä mieli, ja hommakaan ei ole liian totista. Sunnuntaina sit treeneihin, Sailio veisteli keskiviikkoiltapäivän treenien jälkeen.

Näytä kaikki uutiset