live
0-0

SaiPa – IFK-matsin ennakko

SaiPa – IFK klo 18.30

IFK pelaa kolme peliä neljässä päivässä ja lähtee sen jälkeen maaottelutauolle. Jaossa on yhdeksän pistettä ja sen jälkeen huilataan viikko ja pelataan taas kaksi peliä ennen joulutaukoa. Edessä on tärkeät hetket, sillä pisteitä tarvitaan laariin syksyn välitodistusta varten. Tammikuussa on tiedossa varsinainen otteluruuhka ja vuoden molemmin puolin eletään tärkeitä vaiheita runkosarjassa. Lauantaina kaatui Blues ja siitä on hyvä jatkaa tänään Lappeenrantaan.

Illan isäntäjoukkue on tänään ennakkosuosikkina, voittihan sarjaa johtanutkin SaiPa petolauman Nordenskiöldinkadulla 6-2 ja on tällä hetkellä neljäntenä. Itseluottamusta puhkuva sputnik on tänään uuden tilanteen edessä, sillä perinteisesti joukkue on repinyt ja roikkunut 60 minuuttia ja pyrkinyt puolustamaan mahdollisimman tiiviisti ja iskemään vastahyökkäyksistä. Tänään pitäisi pelata voittavaa kotilätkää ja vyöryä päälle alusta lähtien. SaiPan peli on scoutattu tarkasti ja nähtäväksi jää, millä taktiikalla joukkue lähtee. Petolauma on tänään altavastaajana ja ottaa viitan mielellään harteilleen jättäen paineet kotijoukkueelle.

Jokela ja Liivik pelikiellossa

IFK-puolustaja Mikko Jokela sai kakkua neljän ottelun verran ja hyökkääjä Siim Liivik kärsii pelikieltoaan, kunnes tuomio julkistetaan.

Ortio: ”Pitää olla tarkkana ja huolellisia kiekon kanssa”

IFK harjoitteli aamulla Nordenskiöldinkadulla ja jatkoi sen jälkeen matkavalmistelujen parissa. Maalivahti Joni Ortio on valmiina tämän viikon loppurutistukseen.

– Nyt on aika tiukka ruuhka, SaiPa tulee olemaan iso haaste. Ne on pelannut varsinkin kotona erittäin hyvin, ei ole sama SaiPa kuin kolme neljä vuotta sitten. Ei ne onnella siellä liigan kärjessä ole, meidän täytyy olla pirun tarkkana ja olla huolellisia kiekon kanssa, Ortio pohti harjoitusten jälkeen.

SaiPa ei jäänyt alkukauden yllättäjäksi, vaan keikkuu edelleen kärkikahinoissa. Sitä myötä joukkueen pelitapaakin on syynätty tavallista enemmän, eikä yllätysmomentille ole jätetty mahdollisuuksia.

– Kyllä me tiedetään aika tarkkaan miten ne pelaa ja mitä ne pyrkii tekemään. Koitetaan keksiä siihen lääkkeet, et miten saatais se niiden peli sekaisin. Päästään sitä kautta sit aika vahvoille.

Ajatus on tiukasti tässä päivässä, vaikka ”Ortsa” tiedostaakin loppuviikon ohjelman.

– Sit siinä on yks päivä väliä ja kaks peliä putkeen, tiukka rypistys mutta kun jaksetaan keskittyä noi neljä päivää, niin se on sit ohi ja päästään vähä huilimaan, Ortio virnisti.

Kokoonpano

IFK:n päävalmentaja Pasi Sormunen on tehnyt muutoksia kokoonpanoon lauantain jälkeen. Pelaajia on tippunut rosterista sairastapauksien, pelikieltojen ja loukkaantumisten vuoksi. Uusina miehinä kokoonpanossa nähdään nuori puolustaja, Ilari Metsola, joka tulee Ilkka Vaarasuon pakkipariksi. Hyökkäyspäässä paluun tekevät Niko Piiparinen ja Iiro Pakarinen, jotka muodostavat ketjun Joakim Erikssonin kanssa.

Ottelusta sivussa

Mikko Jokela, Ville Varakas, Ville Peltonen, Roope Talaja, Toni Leinonen, Arttu Luttinen, Micke-Max Åsten ja Siim Liivik.

Ottelun selostus klo 18.15 alkaen

Stadin Kehäkettu, Harri Hinkkanen, selostaa ottelun Metron taajuuksilla 95,2MHz ja 91,6MHz..
Voit katsoa matsin myös URHOtv:n nettilähetyksenä.

Tulosseuranta

Näytä kaikki uutiset