logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

TPS-IFK –matsin ennakko ja kokoonpano

TPS – IFK klo 18.30

IFK polkaisee kolmen ottelun viikkonsa käyntiin Turussa, jossa vastassa on kolme kertaa stadilaiset tällä kaudella päihittänyt TPS. Voitot on kirjattu turkulaisille lukemin 3-1, 4-3 ja 3-2, ja IFK lähtee tänään katkaisemaan tätä merkillistä putkea. Kaikki ottelut ovat olleet tasaisia mutta TPS on pystynyt kääntämään kamppailut edukseen – tavalla tai toisella. IFK nousi sarjaneloseksi lauantaisen KalPa-voiton myötä ja kotijoukkue TPS puolestaan on taulukossa yhdeksäntenä, 9 pistettä petolaumaa jäljessä.

Lähtötilanne TPS-matsiin on kaikkea muuta kuin herkullinen. Joukkue sai jobinpostia maanantain harjoituksissa, kun tehohyökkääjä Janne Pesonen loukkaantui ja on sivussa ainakin tämän päivän matsista. Tähän listaan kun lisätään vielä Granlundit, jotka keräävät voimiaan raskaan U20 MM-turnauksen jälkeen sekä jalkavaivaansa poteva Ville Peltonen, niin hyökkäyspäässä on todellakin vastuuta tarjolla.

Sarjakärjen päänahka toi kuitenkin lisää pontta nuorelle joukkueelle ja tänäänkin lähdetään tekemään kovaa ja ennakkoluulotonta työtä. Loukkaantumiset ja poissaolot ovat osa urheilua ja täytyy muistaa myös kolikon toinen puoli, sillä poissaolojen myötä nuoret pelaajat saavat näyttöpaikkoja ja vastuuta, mikä on sama kuin laittaisi rahaa pankkiin. Joulun jälkeisistä viidestä pelistä petolauma on raapinut neljä voittoa ja siitä on hyvä lähteä illan taisteluun.

Liivik: ”Kärsivällisesti sitä omaa, nöyrää työtä”

IFK-hyökkääjä Siim Liivik harjoitteli maanantaiaamuna joukkueen kanssa ja palasi iltapäivällä takaisin hallille osallistuakseen maalivahtijäille. Rankkariskaban voiton jälkeen Märkä Simolla oli hymy herkässä.

– Tänään taas hommat jatkui, aamulla oli jäät. Itse olin vielä veskarijäillä treenaamas kutia. Tää on hyvä tämmönen extrajää, mukava käydä aina.

– Lauantaina oli hieno voitto joukkueelta, näytettiin vähän luonnetta siinä. Pystyttiin ottaa loppumetreillä tosi tärkeä voitto ja sarjajohtajan päänahka. KalPa on todella hyvä joukkue, hieno voitto, Liivik kiitteli joukkueen esitystä.

Liivik aloitti joulutauon kahden ottelun pelikiellolla mutta sen jälkeen kolmessa pelissä on syntynyt kaksi maalia. Näistä ensimmäinen oli voittomaali Hämeenlinnassa viikko sitten. ”Simo” ei lähtenyt kuitenkaan paukuttelemaan henkseleitään, vaan näki mielessään isomman kuvan.

– Nyt on ollut muutama pelaaja pois ja sitä kautta on tullut mahdollisuuksia muille pelaajille ja vähän enemmän vastuuta. Nyt on sattunut vaan olemaan oikeaan aikaan oikeassa paikassa, mutta ei siinä mitään, tässä on vielä tosi paljon parannettavaa itselläkin ja koko joukkueella. Mennään koko ajan eteenpäin kohti kevättä.

Liivik muodostaa Eetu Pöystin ja Robert Nyholmin kanssa toimivan ketjun, joka tekee ilta toisensa jälkeen paljon näkymätöntä työtä ja iskee siinä sivussa silloin tällöin maalinkin.

– Mun mielestä me ollaan oikeassa suunnassa mutta meillä on vielä todella paljon hommia edessä. Pystytään parantamaan varsinkin omassa päässä ja hyökkäyspäässä pitää päättää tilanteet maalille ja sitä kautta saada hyökkäyspään aloituksia ja erikoistilanteita meidän kärkikentille, räiskyvänä persoonana tunnettu Liivik filosofoi vaatimattomana ketjun peliä.

TPS on voittanut kauden kaikki kolme kohtaamista ja Liivik näkeekin tilanteen hyvänä haasteena joukkueelle.

– Huomenna Tepsi Turussa ja se on erittäin haastava paikka taas meille ja lähdetään sinne ja koitetaan sitä omaa peliä parantaa askel askeleelta, niin kuin ollaan tähänkin asti tehty. Meillä on vielä paljon töitä edessä ja huomenna on tosi haastava ottelu. Kolme voittoa kertoo siitä, että se on hyvä joukkue ja meillä on iso haaste siellä huomenna Turussa. Lähdetään sinne hyvin valmistautuneena ja hemmetin nälkäisenä hakee kolme pojoo, Liivik suunnitteli maanantai-iltapäivällä.

TPS-matsin voiton avaimena Liivik näkee latautumisen. Vaikka ottelua ei ratkaistakaan ensimmäisen kympin aikana, näyttää se kuitenkin suunnan koko illalle.

– Se on se valmistautuminen. Heti pelin alkuun pitää olla hereillä, Tepsi tulee himassa varmasti kovaa. Meidän pitää olla heti alusta asti mukana pelissä ja kärsivällisesti tehdä sitä omaa, nöyrää työtä siellä. Sitä kautta se tulee, Liivik tietää.

Kokoonpano

IFK:n päävalmentaja Petri Matikainen on tehnyt lauantaisen KalPa-voiton jälkeen muutoksia ketjuihin. Petteri Wirtasen ja Erkki Rajamäen kaveriksi tulee nuori Aki Kivelä, jolla on tällä kaudella pelattuna 3 liigaottelua. Vajaa viikko sitten joukkueeseen liittynyt Tyler Redenbach hyökkää Kimmo Kuhdan ja Eero Somervuoren kanssa. Nyholm-Liivik-Pöysti jatkaa entisellään ja haalariosasto on tänään muodossa Miikka Tuomainen-Micke Åsten-Niklas Huovila. Huovila on pelannut tällä kaudella 2 matsia ja Åsten 12, joten nuoruuden intoa ja Tuomaisen kovia pommeja on odotettavissa tältä kolmikolta.

Alakerta jatkaa samassa koostumuksessa.

Ottelusta sivussa

Markus Granlund, Markus Kankaanperä, Ville Peltonen, Turo Järvinen, Janne Pesonen, Mikko Vainonen, Mikael Paunio, Mika Norja, Juuso Riksman, Miihkali Teppo, Kim Hirschovits, Christian Silfver, Juuso Salmi, Niko Piiparinen, Mikael Granlund ja Kristian Tuohilampi.

IFK:n jengin näet tästä.

Matsin selostus

TPS – IFK –matsin selostus Metro FM:llä klo 18.30 alkaen. Äänessä Harri ”Kettu” Hinkkanen. Pre-Game Show alkaa 15 minuuttia ennen matsin alkua ja pelin jälkeen kuultavissa pelaajahaastatteluja.

Metro FM Taajuudet : Keski-Uusimaa (FM 91,6 mhz), Stadi (FM 95,2 mhz & Kaapeli 91,3 mhz). Netissä www.metrofm.fi

Matsi on katsottavissa URHOtv:n nettilähetyksenä. Tue jengiä ja osta matsi tästä.

Tulosseuranta

Näytä kaikki uutiset