live
0-0

Ässät – IFK-matsin ennakko ja kokoonpano

Ässät – IFK klo 17.00

Porissa pelataan tänään punapaitojen klassikko, kun tasapisteissä olevat Ässät ja IFK ottavat yhteen Isomäellä. Kotijoukkue voitti maajoukkuetaukoa edeltävät 4 otteluaan ja jatkoi hyviä otteitaan tällä viikolla ottamalla täydet pisteet Jokereilta ja Kärpiltä. Molemmat voitot tulivat vieraskaukalosta nostaen Ässät liigan toiseksi parhaaksi vierasjoukkueeksi. Akilleenkantapää on kuitenkin kotipelaamisessa, Ässät on kerännyt toiseksi vähiten pisteitä koko liigassa ja Porissa joukkue pelaa voittoja janoavan kotiyleisön edessä. Kauden kaksi aikaisempaa vierasmatsia Porissa ovat olleet IFK-merkkisiä. Ensimmäinen päättyi 2–1-vierasvoittoon ja jälkimmäinen 3–2-jatkoaikatappioon. IFK johti ottelua jo 2-0 mutta Ässät nousi viime hetkillä tasoihin ja voittoon lisäajalla.

Stadilaisten vieraspelaaminen on ollut tällä kaudella kompastuskivi ja siihen tarvitaan tänään muutosta, muussa tapauksessa pelkät kotipisteet eivät riitä kuuden sakkiin pääsemiseen. Suora playoff-paikka on tällä hetkellä viiden pisteen päässä ja otteluita on jäljellä vain 10. Kuuden pisteen pelejä on paljon edessä mutta tämä on yksi tärkeimmistä. Lataus on kohdallaan ja joukkue haluaa antaa uudelle päävalmentajalleen Raimo Summaselle ensimmäisen vierasvoiton. Helppoa se ei tule olemaan, IFK sytyttää Porissa ja petolauman päänahka on tunnetusti haluttua tavaraa.

Petolauman takaraivossa painaa torstainen vierastappio sarjakakkonen KalPalle ja se antaa illan kamppailulle pakkovoiton leiman. Paine on kuitenkin kotipäädyssä ja juuri siinä on iskun paikka. Paikan päällä on sankoin joukoin IFK-faneja ja tunnelmaa on tiedossa. Tulikuuma pata porisee ensimmäisen kympin ajan punaisena, tarjoten oivan tilaisuuden Märkä-Simolle ja kumppaneille IFK-pastan tekemiselle.

Kokoonpano

IFK:n kokoonpano on mennyt torstain jälkeen uusiksi. Kimmo Kuhta nousee ykkösnyrkkiin ja Ville Peltonen siirtyy keskelle. Kuhdan paikan Erikssonin laidassa ottaa Roope Talaja. Loukkaantumisen jälkeen torstaina kokoonpanoon palannut Joël Perrault saa tänään laitureikseen Siim Liivikin ja Thomas Nykoppin. Torstaina tonttia hoitanut Markus Granlund sai tärskyn KalPa-pelissä ja on tänään sivussa. Töykkälä ja Sailio saavat tänään kolmanneksi lenkiksi Juuso Salmen, joka tekee uuden aluevaltauksen laiturin paikalla.

Pakkiparit ovat tänään muodossaan: Melart-Varakas, Järventie-Jokela ja Kurvinen-Klubertanz.

Joni Ortio jatkaa maalilla ja Mika Norja luukulla.

Ottelusta sivussa

Micke-Max Åsten ja Christian Silfver

Loukkaantuneet

Markus Granlund, Toni Söderholm, Toni Leinonen, Eero Somervuori, Niko Piiparinen, Kristian Tuohilampi, Iiro Pakarinen ja Corey Elkins.

Ottelun selostus klo 16.45 alkaen

Stadin Kehäkettu, Harri Hinkkanen selostaa ottelun Metron taajuuksilla 95,2MHz ja 91,6MHz. Nettiradioa pääset kuuntelemaan täältä.

Tulosseuranta

Voit katsoa matsin myös URHOtv:n nettilähetyksenä, jonka pääset ostamaan täältä.

Näytä kaikki uutiset