logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

Alivoima edelleen murheena – kolmas tappio tilille

Ville Hussolta paraatipelastuksia debyytissä.

IFK kärsi kolmannen tappionsa tämän kauden European Trophyssa, kun sveitsiläinen EV Zug nappasi voiton voittomaalikilpailussa. Tasakentällisin pelatessa IFK iski pöytään kauden toistaiseksi parhaan esityksensä, mutta ottelun ensimmäisen puoliskon heikko alivoimapeli päästi Zugin parin maalin johtoon.

IFK:n alivoimapeli on ollut koko alkukauden ajan ongelma. Neljässä ottelussa verkko on heilunut yhteensä peräti 11 kertaa, kun vastustaja on ollut ylivoimalla. Kolme kertaa kolisi eilenkin, mutta ottelun puolivälin jälkeen alivoimaan löytyi oikeat nuotit.

– Pelin kuluessa saimme alivoiman kuntoon. Siitä on puhuttu paljon ja nyt saimme hyvän meiningin siihen, päävalmentaja Raimo Summanen kommentoi.

Tasakentällisin IFK oli erittäin terävässä iskussa ja hallitsi peliä.

– Tämä oli meiltä ylivoimaisesti kauden tähän mennessä paras peli. Joukkue on selvästi nopeampi kuin viime kaudella. Parhaimmillaan me pystymme pitämään kiekkoa paineen alla, Summanen sanoi.

IFK:n maalilla debytoi 18-vuotias Ville Husso, joka jätti itsestään erittäin hyvän ensivaikutelman. Ottelun viime minuuteilla IFK-kasvatti Husso teki muutaman haamutorjunnan joukkueen pelatessa kahden miehen alivoimalla.

– Oli hieno kokemus päästä pelaamaan liigajoukkueessa. Se on aina ollut unelmani, Husso kommentoi.

– Alku oli vähän vaikeampi. Oli ensimmäinen miesten pelini ja vatsassa oli vähän perhosia. Sain omasta pelistäni paremmin kiinni ottelun kuluessa.

Ottelun tilastot löydät täältä.

Ensimmäisellä erätauolla palkittiin HIFK Fan Clubin järjestämän minigolf-kisan kärkikolmikko. Voittajaksi selvisi Petri Häkki, toinen oli Niko Lehtimäki ja kolmas Mika Lehtimäki.

IFK:n seuraava kotiottelu on ensi lauantaina Tikkurilassa Jokereita vastaan.

Näytä kaikki uutiset