live
0-0

Birch: Tehdään yhdessä sovittuja asioita

IFK:n kanadalaispuolustaja Braden Birch on valmiina illan isoon otteluun. Viimeaikaiset voitot ovat nostaneet joukkueen itseluottamusta ja illan suhteen ”Koivu” muistuttaa tärkeimpänä asiana olevan rentouden. Liiga saa paljon kehuja, vaikka välillä väkivaltaisuudesta vihelletyt kakkoset aiheuttavat hieman ihmetystä, kovaa mutta reilusti pelaavalle, Birchille.

IFK pelaa viikon ensimmäisen ottelunsa tänään, aikaa valmistautumiseen on ollut riittämiin.

– Viikko on mennyt hyvin, olemme harjoitelleet kovaa ja ehtineet myös pitää hieman vapaata. Olemme tehneet pelisuunnitelman huolella ja arvioineet mitä meidän pitää tehdä ollaksemme valmiita illan paikallispeliin.

Heikon avausviikonlopun jälkeen seuraavat 10 matsia ovat tuoneet pottiin 19 pistettä, mikä on jo hyvä pistekeskiarvo. Tämä on näkynyt ja tuntunut kaikessa tekemisessä.

– Voittojen tielle pääseminen on tuonut joukkueelle sitä itseluottamusta mikä ehkä puuttui harjoituskaudella. Kovalla itseluottamuksella pelaava joukkue on aina vaarallinen ja uskon, että jätkillä on hyvä ja odottava fiilis illan suhteen, Birch totesi.

Birch sanoo keskittyvänsä pelaamaan varmaa puolustuspeliä, unohtamatta kuitenkaan kovaa kontaktipeliä.

– Henkilökohtaisesti olen tyytyväinen peliini, on paljon helpompaa pelata muutenkin kun joukkue voittaa. Pyrin vain pelaamaan tasaisesti ja olemaan vahva ja fyysinen puolustaja.

Liigan kova taso saa kiitosta

Tasainen liiga ja kovat ottelut ilta toisensa jälkeen saavat kanadalaispuolustajalta kiitosta. Pohjoisamerikkaisella mittapuulla normaalista pelistä annetut väkivaltaisuusjäähyt ovat hieman kummastuttaneet. Birch kertoo käyttävänsä pelisilmää eri tilanteissa.

– Joskus matsin tuoksinnassa peli on todella intensiivistä ja saat jäähyn sellaisesta tilanteesta, mistä et todellakaan saisi kotona. Olen huomannut, että kaikkiin tilanteisiin ei voi mennä normaalilla kovuudella, vaan sitä pitää ottaa jalkaa kaasulta.

– Liiga on kuitenkin tasainen, peli on nopeaa ja fyysistä, eikä helppoja iltoja ole olemassakaan. Juuri sellaisessa liigassa sitä haluaakin pelata, koska joudut kovaan testiin joka ilta, ja se kehittää pelaajaa, Birch arvioi liigaa.

Birch tietää isojen pelien sudenkuopan: joskus latautuminen menee yli ja sitä jää kiinni vääriin asioihin ja ajatus on muualla kuin jäällä.

– Sitä melkein pitää vain relata ja ymmärtää sen olevan kuitenkin vain peliä. Menet vain jäälle ja teet yhdessä sovittuja asioita, ja voittaaksesi pelin, tunnetta pitää saada kanavoitua oikealla tavalla.

Ensimmäinen kymppi on IFK:n tavaramerkki Nordenskiöldinkadulla. Sen aikana moni joukkue on hukkunut punaiseen aaltoon ja sitä on tarjolla tänäänkin.

– Tapahtui pelissä mitä tapahtui, haluamme pelata mahdollisimman hyvin alusta loppuun. Hyppäämme askiin ja jos pystymme pääsemään kuskin paikalle heti alussa, niin hyvä niin. Tulossa on jännittävä ilta, Birch fiilisteli.

Näytä kaikki uutiset