logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

Blues – IFK-matsin ennakko ja kokoonpano

Blues-IFK klo 18.30

IFK aloittaa vuoden 2013 Bluesin vieraana. Edellisestä vuodesta ei jäänyt paljon aihetta rakettien paukutteluun ja pohjanoteeraus tuli viimeisessä matsissa, kun joukkue hävisi paikallispelin 7 maalilla. Viime vuosi on kuitenkin mennyttä ja tänään lähdetään kirjoittamaan uutta tarinaa Bluesin vieraana. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmasti, näistä Blues vei ensimmäisen 2-0 ja IFK seuraavat 1-2 ja 4-1. Tänään stadilaiset tekevät kauden kolmannen reissun Espooseen, jossa voitot ovat tasan 1-1. Sarjataulukossa IFK on kaksi pistettä edellä, mikä tuo lisäpanosta illan paikallispeliin.

IFK sai lisää jobinpostia lauantaina Joël Perrault´n loukkaantumisen myötä. Joukkueen ykkössentteri ehti pelata vain 9 ottelua (4+2) ja on iso menetys petolaumalle niin pelillisesti kuin henkisestikin. Tammikuu on runkosarjaa ajatellen elintärkeä kuukausi kovan pelitahdin vuoksi muutenkin ja Perrault´n ollessa sivussa, täytyy monen pelaajan nostaa omaa tasoaan. Tänään on hyvä päivä aloittaa.

Luttinen: ”Kasvojenpesun paikka”

IFK-hyökkääjä Arttu Luttinen oli keskiviikon aamutreenien jälkeen haastateltavana. Pelihaluja puhkunut Luttinen kertoi valmistelujen sujuneen hyvin.

– Ei ole ollut ongelmia latautua tai valmistautua tähän peliin: kasvojenpesun paikka tänään ja ollaan kyllä valmistauduttu huolella. Kaikki ajatukset on suunnattu tähän peliin ja ollaan varmasti valmiina näyttämään mitä me oikeesti ollaan ja mistä meidät on tehty. Luonnollisestikin pitää saada selvä muutos, Luttinen paalutti.

Joukkueen ohjelmaan oli merkitty eiliselle vapaaehtoinen treeni.

– Kaikki oli luonnollisesti paikalla ja se osoittaa sen, että ollaan ammattilaisia. Pelit on meidän työpäiviä, ollaan nyt muutama päivä valmistauduttu tähän Espoo-peliin, että ollaan varmasti valmiina pelaamaan parasta peliä.

Luttinen jatkaa Eero Somervuoren ja Joakim Erikssonin kanssa ja näkee pelin paranevan ilta illalta.

– Pari peliä ollaan tällä kentällä pelattu ja Tapparaa vastaan meni ihan hyvin ja tuli tulostakin, edellispelissä alkoi ihan OK mutta tulosta pitää tulla, että saadaan ylivoimavastuuta. Peli paranee varmasti koko ajan mitä enemmän ollaan kimpassa.

Petolauma on ajanut itsensä sellaiseen tilanteeseen, että joukkueella on tavallista enemmän ”kuuden pisteen” pelejä. Tänään on vuorossa yksi sellainen.

– Iso peli tietenkin, ollaan suht lähekkäin sarjataulukossa ja me tarvitaan koko ajan pisteitä. Meidän tavoite on kivuta ylöspäin, eikä katella enää taaksepäin. Kaikki pisteet tarvitaan ja tammikuussa tulee aika ruuhkaisia viikkoja, ihan kiva että päästään pelaamaan ja treenit jää vähän vähemmälle. Kolmen pelin viikkoja on lähes koko ajan, se on enemmän sitä, että ladataan henkisesti joka peliin ja käytetään voimavarat niihin ja huilataan välipäivät. Niin kuin tiedetään, me tarvitaan pisteitä ja paljon, Luttinen muistutti.

Loukkaantumiset ovat osa jääkiekkojoukkueen arkea, eikä voivottelu auta. Kokoonpano lukitaan viimeistään pelipäivänä ja sen jälkeen uskotaan siihen.

– Tää rinki on tässä ja joka päivä katotaan ketä on kunnossa, ketkä on pelikelpoisia eikä ole missään kiellossa tai maajoukkueessa. Näillä mennään ja tämä on meidän voittava ryhmä tänään.

Kokoonpano

IFK:n päävalmentaja Pasi Sormunen on tehnyt pieniä kokoonpanomuutoksia lauantain jälkeen. Ville Peltonen siirtyy ykkösnyrkin keskelle ja saa toiseksi laiturikseen Lennart Petrellin. Samalla Toni Leinonen nousee pelaavaan kokoonpanoon ja ottaa paikan Joni Töykkälän ja Jari Sailion kaverina.

Ilkka Vaarasuon lainapesti on päättynyt ja ”Vaara” palasi sopimuksen mukaisesti Mikkeliin. Ville Varakkaan pariksi tulee Juuso Salmi.

Jengin näet tästä.

Ottelusta sivussa

Joël Perrault, Markus Granlund, Mikko Kurvinen, Micke Åsten, Christian Silfver, Thomas Nykopp, Niko Piiparinen, Kristian Tuohilampi ja Mathieu Perreault.

Ottelun selostus

Harri Hinkkanen ja Matti Hagman studiossa Metron taajuuksilla 95,2MHz ja 91,6MHz.

Voit katsoa matsin myös URHOtv:n nettilähetyksenä.

Tulosseuranta

Näytä kaikki uutiset