live
0-0

Champions Hockey League starttaa ensi kaudella

IFK on mukana uudessa liigassa perustajajäsenenä.

Ensi vuoden elokuussa käynnistyy uusi kansainvälinen ammattilaisliiga Champions Hockey League, jonka voittaja kruunataan helmikuussa 2015 Euroopan seurajoukkueiden mestariksi. Liigan mestaruuspokaali European Trophy on nimetty neljän vuoden ajan pelatun seurajoukkueiden turnauksen mukaan, jonka luomalle perustalle CHL on rakennettu.

CHL:n rakenne on uudenlainen seurakiekkoilussa. Se on kuuden kansallisen pääsarjan, 26 seuran ja Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n yhdessä omistama liiga. Mukana ovat perustajajäseninä liigat ja seurat, jotka ovat jo vuosien ajan sitoutuneet kansainvälisen seurakiekkoilun kehittämiseen.

– Koko liigan liikkeellelähtö ei ole mahdollista ilman merkittäviä investointeja ja siihen pitkäjänteistä sitoutumista. Perustajajoukkueiksi on Euroopasta valittu ne joukkueet, jotka ovat jo pitkään osoittaneet halua ja valmiutta investoida kansainväliseen kehitykseen ja omaavat urheilullisen historian lisäksi myös keskeiset taloudelliset ja infrastruktuurilliset edellytykset, kertoo IFK:n hallituksen puheenjohtaja Timo Everi.

Osallistumisoikeus CHL:ään on kuuden perustajaliigan mestareilla ja runkosarjan voittajilla, sekä kaikilla 26 perustajaseuralla, joista yksi on Helsingin IFK. CHL:ään osallistuminen edellyttää perustajajäseniltäkin menestyksellistä pelaamista oman maansa korkeimmalla sarjatasolla. CHL:ää pelataan vuosittain 40 joukkueen voimin ja muiden kuin kuuden perustajaliigan joukkueita pääsee mukaan niin sanotuilla villeillä korteilla.

Suomesta perustajäseniä ovat IFK:n lisäksi Liiga, Kärpät, Tappara, TPS, JYP ja KalPa. IFK on ollut mukana European Trophyssa ja sen edeltäjässä Nordic Trophyssa alusta lähtien. Nordic Trophyn vuonna 2006 perustaneet kahdeksan seuraa ovat CHL:n niin sanottuja Original Eight -joukkueita.

– CHL:ään osallistuminen perustajajäsenenä on osa seuramme strategiaa. Olemme määrätietoisesti olleet mukana kehittämässä kansainvälistä liigaa, jota pelataan meidän oman kansallisen sarjamme rinnalla, Everi sanoo.

Liigan tiedote

Kansainvälisen kiekkoliiton tiedote

Champions Hockey League startar inkommande säsong

I augusti 2014 startar den nya internationella proffsligan Champions Hockey League (CHL). I februari 2015 bli det klart vem som är vinnaren av den nya ligan. IFK är med i den nya ligan i egenskap av grundande medlem.

CHL är uppbyggd på ett helt nytt sätt. Den ägs av sex nationella ligor, 26 lag och Internationella Ishockeyförbundet IIHF:n. Den nya ligan är grundad av nationella ligor samt föreningar, som i åratal har engagerat sig i att utveckla den internationella lag-ishockeyn.

Deltagare i CHL-ligan är ligamästaren samt grundseriens vinnare av de sex grundande medlemmars ligor. Med är även alltid de 26 st ligalag som fungerar som grundande medlemmar, varav en är IFK. CHL består av tillsammans 40 lag vilket innefattar lag från utomstående ligor som deltar med wildcard.

Förutom HIFK är de finska grundande medlemmarna Liiga, Kärpät, Tappara, TPS, JYP och KalPa.

Näytä kaikki uutiset