logologo
HIFKKooKoo
pe 23.02.2024 klo 19:30

Eklund: Tiistain peli oli askel oikeaan suuntaan

Ruotsalaispuolustaja Oscar Eklund teki paluun kokoonpanoon juuri ennen maaottelutaukoa. Kaksi ensimmäistä matsia meni totuttelun puolelle ja sen jälkeen Eklund on keskittynyt pelikuntoon pääsemiseen. Tauko tuli hyvään saumaan ja tänään lähtökohdat ovat täysin erilaiset kuin kaksi viikkoa sitten.

– Pelit menivät heikosti, oli vaikea pelata koska olin ollut niin vähän jäällä. Myöskään joukkueen esitys ei sinä viikonloppuna ollut kaksinen ja hävisimme molemmat pelit. Itselleni oli kuitenkin tärkeää päästä kehiin ja saada pelejä alle, Eklund sanoi jättäen turhat kaartelut sivummalle.

Maajoukkuetauko sopi Eklundin suunnitelmiin hyvin. Monen muun pelaajan hoitaessaan pikku kolhuja kuntoon, otti Eklund kaiken irti väliviikosta.

– Pelitauko oli minulle hyvä, koska pääsin luistelemaan paljon. Täyden pelikunnon saavuttamiseksi on vielä töitä tehtävänä. Tiistain Tappara-peli oli askel oikeaan suuntaan ja toivottavasti pystyn parantamaan siitä. Joukkueessa on hyvä fiilis ja tästä on hyvä lähteä kohti illan peliä.

Eklund myöntää, että loukkaantuneena oleminen on henkisesti raskaampaa kuin moni saattaisi arvata.

– Ero on valtava. Loukkaantuneena et oikein tunne edes olevasi osa joukkuetta. Voiton tai tappion jälkeen tuntuu melkein samalta. Sitä yrittää kuntouttaa itseään parhaansa mukaan. Nyt on taas hienoa kun pääsee pelaamaan ja kokemaan kaiken yhdessä ja viettämään aikaa pelikavereiden kanssa, ruotsalainen fiilsteli hetki ennen dösään hyppäämistä.

Muutaman tunnin bussimatkalla on reilusti aikaa levätä ja valmistautua otteluun huolella. Hyvää valmistautumista tarvitaan, voiton päässä sarjakakkosen paikasta oleva kotijoukkue käy päälle yleisen syyttäjän lailla.

– Se on aina vaikea paikka pelata, pieni kaukalo ja kova paine tekevät pelaamista todella haastavan. Meidän täytyy olla valmiina heti kun peli alkaa ja jos selvitämme ensimmäisen kympin kunnialla, uskon että illasta tulee onnistunut, Eklund ennakoi ottelun kulkua.

Eklund pelasi tiistaina Daniel Fernholmin kanssa, tänään pariksi on merkitty Miihkali Teppo.

– Pelaan "Migen" kanssa, nähdään vähän samalla miten meidän kemiat toimivat. Emme ole erikseen sopineet hyökkäysvastuista, vaan kumpikin menee tilanteen mukaan. Jos saamme painettua pelin heidän päähän, on luonnollista, että molemmat tukevat hyökkäystä ja toisinpäin.

JYP-IFK klo 18.30.

Näytä kaikki uutiset