logologo
HIFKKärpät
pe 01.03.2024 klo 19:30

Elkins: Terävänä heti alusta saakka

Kisapuisto ei ole uusi kokemus jenkkihyökkääjälle.

IFK:n jenkkihyökkääjä Corey Elkins oli haastateltavana juuri ennen bussiin hyppäämistä. Perjantainen tappio on pureskeltu ja edessä on ehkä tärkein syksyn tähänastisista peleistä: se viimeinen ennen mystistä maaottelutaukoa.

– Eilinen oli todella tiukka peli, Blues puolusti hyvin ja oli koko ajan meidän iholla, eikä antanut paljon tilaa. Valitettavasti se ensimmäinen maali ratkaisi, se oli se mikä sitten riitti eilen. Meidän laukaukset lähtivät liikaa sektorin ulkopuolelta ja tänään täytyy pelata niin, että pääsemme laukomaan paremmilta paikoilta ja iskemään reboundeja sisään, Elkins analysoi lounaslautasen ääreltä.

Ensimmäisen maalin tärkeys on aina merkittävä oli peli sitten kotona tai vieraissa. Heikomman jakson aikana avausmaalin tekeminen nousee entistäkin suurempaan rooliin.

– Useimmiten ensimmäinen maali on erittäin tärkeä. Se tuo momentuminen ja antaa joukkueelle tarvittavan itseluottamuksen. En tiedä tarkkoja tilastoja, mutta tuntuu siltä, että olemme aina lähellä voittoa kun teemme avausmaalin.

Elkins on kokenut Kisapuiston hurmoksen jo viime kaudella ja tietää mitä odottaa tänä vuonna.

– Heillä on kova karvaus ja he ottavat ylhäältä kiinni, eivätkä päästä meitä maalipaikoille helposti. Tänään on syytä olla terävänä heti alusta saakka ja pelata hyvää 5–5-peliä, pitää heidät poissa maalipaikoilta ja hyödyntää ylivoimamahdollisuudet. Meillä jäi eilen yv:t käyttämättä, tänään sen pitää toimia paremmin.

Elkins myöntää eilisen tappion harmittaneen, mutta sanoo kuitenkin, ettei se paina jaloissa tai korvien välissä enää siinä vaiheessa, kun seuraava peli alkaa. Oli se sitten kotona tai vieraissa.

– Ei sitä lämmittelyn jälkeen enää muista, sitä unohtaa kaiken ja valmistautuu vain peliin. Vieraspelit ovat muutenkin erilaisia ja niihin valmistautuminen eroaa kotipeleistä. Pitää pelata yksinkertaisesti ja tehdä paikoista maalit kovalla prosentilla. Paljon pitää parantaa joka tapauksessa, Elkins myönsi.

Elkinsin ketju on rakennettu tänään niin, että vasemmalla puolen kiitää leftin hyökkääjä Toni Leinonen ja oikealla rightin hyökkääjä Eero Somervuori.

– Toivottavasti pystymme hyödyntämään nopeuttamme pitämällä kiekkoja ja luomalla maalipaikkoja. Pitää pelata hyvin yhdessä ja tukea toisia, muuten nopeudesta ei ole paljon hyötyä. Käymme asioita keskenään läpi vielä ennen peliä ja sen aikana. Tulossa on varmasti hyvä ilta.

Näytä kaikki uutiset