logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

Energiaketjun johdolla Tapparan kaatoon

Tappara-IFK klo 18.30

Pudotuspeleissä haalariosaston merkitys korostuu. Mitä pienemmät asiat ratkaisevat, sen tärkeämpiä ovat ne, jotka tekevät tarvittavan työn itseään säästelemättä. Loistava esimerkki tästä on Joni Töykkälän ketju, joka kasattiin Villi kortti -kierroksen toiseen otteluun SaiPaa vastaan. Kun kolmikko hyppäsi jäälle, heti alkoi tapahtua.

Tilanne oli joukkueelle tukala, mutta Töykkälän, Jari Sailion ja Roope Talajan ketju tarttui toimeen ja alkoi vaihto toisensa jälkeen painaa peliä vastustajan päätyyn. Hiljalleen pitkät hyökkäykset ja maalinedushässäkät alkoivat tuottaa tulosta ja peli kääntyi lopulta stadilaisille. Sunnuntain ratkaisuottelussa ketju paiski jälleen armottomasti hommia ja vei pelin melkein joka vaihdossaan vastustajan päätyyn.

– Siihen me pyrimme, että painamme kiekon vastustajan alueelle. Niiden on vaikea tehdä maalia, jos pelataan heidän päädyssään, Talaja sanoo.

– Meidän ketjumme salaisuus on valtava kunnioitus toisiamme kohtaan. Pelaaminen perustuu energiaan. Ennen kaikkea ”Sillin” energisyyteen ja "Töykän" kypsyyteen. Töykkä on hyvä turvavyö meille.

Valmennusjohto heitti energiaketjun kaukaloon aina tärkeillä ja nimenomaan huolellisuutta vaativiin tilanteisiin, kuten esimerkiksi maalien jälkeisiin vaihtoihin. Sama kuvio on edessä tänään alkavassa puolivälieräsarjassa Tapparaa vastaan.

– He ovat niin luotettavia jätkiä, että heidät voi laittaa pelaamaan ketä vastaan tahansa. Heidän tärkeys ei aina näy tehopisteissä, kertoo kakkosvalmentaja Joonas Tanska.

– Töykkälän ketju menee tänään Tapparaa vastaan samoilla askelmerkeillä kuin edellisessä pudotuspelisarjassa.

IFK kohtaa Tapparan illalla kello 18.30 Hakametsän jäähallissa.

IFK:n kokoonpanon löydät täältä.

Näytä kaikki uutiset