logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

Eriksson painottaa ylivoimapeliä

IFK:n kultakypärä Joakim Eriksson on kannatellut joukkuetta tällä kaudella ja on saman tilanteen edessä tänäänkin Oulussa. Ylivoimaa pyörittäneen Ville Peltosen ollessa sivussa, nousee Eriksson parrasvaloihin.

– Villen oleminen sivussa on iso takaisku meille ja mielestäni hän on ollut joukkueen paras hyökkääjä koko kauden ajan. Hän on ollut peleissä sivussa aikaisemminkin ja meidän täytyy käsitellä tilanne uudelleen. Kokoonpanoon ja ylivoimaan tulee sitä myöten muutoksia ja pyrimme sopeutumaan muutokseen parhaalla mahdollisella tavalla. Toivottavasti Peltonen toipuu ja palaa kaukaloon mahdollisimman nopeasti, Eriksson pohti ennen Kärpät-peliä.

IFK:n vierasylivoima on näyttänyt kohentumisen merkkejä kreivin aikaan. Ruotsalaissentterillä on juonet punottuna myös tämän illan ylivoimapeliin.

– Roolini ylivoimassa on pelata Villen paikkaa, eli tuon kiekkoa ylös. Se on ehkä se suurin muutos. Granlund tulee Villen tilalle ylivoimaan ja harjoittelimme sitä tänään. Täytyy muistaa, että ylivoimapelimme Turussa oli kaukana parhaasta mahdollisesta mutta teimme silti kolme ylivoimamaalia.

Seuraavassa pelissä ylivoima oli paikka paikoin todella näyttävää ja kiekko oli enemmän kuin lähellä mennä sisään. Tuloksena oli nolla tehtyä maalia ja yksi piste sarjakärjeltä.

– Viime lauantaina ylivoimapelin taso heitteli liikaa, osa oli tosi hyvää ja osa todella heikkoa. Kaiken kaikkiaan meidän täytyy rakentaa ylivoima huolella ja saada paljon laukauksia maalia kohti. Jos onnistumme siinä, saamme tehtyä myös maaleja, tällä kaudella tehot 13+20 masinoinut Eriksson suunnitteli.

– En ole hetkeen käynyt tilastoja läpi mutta mielestäni juuri erikoistilannepelaaminen on toiminut paljon paremmin suhteessa 5-5-peliin. Jatketaan sillä tiellä ja ollaan kärsivällisiä, unohtamatta kuitenkaan tosiasioiden tunnustamista huonoissa peleissä ja miten korjaamme ne tulevaisuudessa.

Kärpät – IFK klo 18.30

Näytä kaikki uutiset