logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

Forsberg: Enemmän kuin tavallinen runkosarjan peli

IFK-puolustaja Henrik Forsbergilla on edessä mielenkiintoinen ilta. Vastassa on joukkue, jossa Forsberg aikanaan teki liigadebyyttinsä ja edusti seuraa 88 runkosarjaottelun verran. Tänään "Foppa" toivottaa vanhat pelikaverit tervetulleeksi Nordenskiöldinkadulle.

Lounaan jälkeen haastateltavana ollut Forsberg sanoi olevansa valmis JYPin kohtaamiseen.

– Vedettiin nopea, terävä jää ja fiilis on hyvä. Ollaan valmiita illan peliin, tulee varmaan aika nopeatempoinen ja kiihkeä matsi, Forsberg totesi Movember-viiksiensä takaa.

Forsberg huilasi lauantaisen TPS-matsin ja myönsi sen tehneen hyvää niin henkisesti kuin fyysisestikin.

– Pelejä on ollut paljon ja se on rosterin vahvuutta, että pystytään vähän kierrättämään, vaikka meillä on loukkaantuneitakin. Nyt on mieli virkeänä ja jalat tuoreena, on hieno päästä pelaamaan.

Forsberg aloitti kautensa HC Keravan riveissä ja tunnustaa pelkän ajatuksen JYPin kohtaamisesta Petoluolassa tuntuneen enemmän kuin kaukaiselta.

– Suoraan sanottuna en kyllä edes ajatellut. Alkukaudesta kaikki ajatukset oli siinä mitä tehtiin Keravalla. Nyt ollaan täällä ja kyllähän JYP nostattaa selkäpiitä pystyyn, siellä on kuitenkin tuttuja pelaajia, vaikka siitä on aikaa, kun olen siellä pelannut. On ihan hienoa päästä pelaamaan jätkiä vastaan, Forsberg innostui.

Erityislatausta riittää ja jäällä nähdään varmasti energinen Forsberg.

– Hieno se on niitä vastaan täällä pelata, olisi ollut hienoa myös Jyväskylässä mutta se meni jo se peli. Nyt ollaan täällä ja ei tämä nyt ihan mikään MM-ottelu ole, mutta enemmän kuin normaali runkosarjan peli. Kyllä se vähän tuo boostia lisää siihen.

Forsberg näkee ottelun voiton avaimien olevan työmäärässä ja pelin kääntämisessä.

– JYP on luonut maineensa kovalla työmäärällä, mutta myös meillä on työmäärä kohdillaan. Siihen me pystytään kyllä hyvin vastaamaan ja varsinkin nopeuteen. Meillä on hyvät lääkkeet pelinopeuteen ja pystytään myös peliä kääntämään nopeasti. Kumpi tekee sen paremmin, eli kääntää pelin paremmin, tulee voittamaan tämän pelin, Forsberg arvioi ennen lähtemistään hallilta.

IFK-JYP klo 18.30. Liput Lippupalvelusta. Tervetuloa!

Näytä kaikki uutiset