live
0-0

Haastetta riittää Jyväskylässä

JYP-IFK klo 18.30

IFK:n kahden vierasottelun viikko starttaa tänään Jyväskylässä, missä vastassa on runkosarjan voitosta taisteleva JYP. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti ja joka kerralla voittajaksi on leivottu kotijoukkue. IFK voitti syksyn 115-vuotisjuhlapelissään JYPin 3-1, hävisi vieraissa 4-2 ja voitti tammikuun puolessa välin 4-1. Sen jälkeen hurrikaani on puhaltanut vahvasti ja keskisuomalaiset ovat tällä hetkellä 14 ottelun pisteputkessa, vain kahden pisteen päässä sarjan piikkipaikasta.

Tämän ottelun ennakkosuosikista ei ole kahta sanaa. Sarjakakkonen JYP on sarjan kolmanneksi paras kotijoukkue ja sillä on koko liigan tehokkain ylivoimapeli. IFK on kahdeksantena lähinnä heikon vieraspelaamisen takia, mikä on rankattu kolmanneksi heikoimmaksi. Vierasylivoima puolestaan vastaa sarjasijoitusta.

Petolauma pääsee lähtemään matsiin haastajana ja joukkue on siihen valmiina. Stadilaisilla on edellisestä vieraspelistä vyöllään kärppänahka, mikä antaa paremmat lähtökohdat illan matsiin. Runkosarjaa on jäljellä tasan viikko ja tämän viikon kaksi vieraspeliä määrittävät hyvin pitkälti tulevan sarjasijoituksen. Taistelutahtoa tuskin tarvitsee kaivaa kovin syvältä.

Ensimmäinen kymppi ja erikoistilannepelaaminen

Tämän illan matsissa kaksi asiaa nousee yli muiden. Ensimmäinen on matsin startti ja toinen on erikoistilannepelaaminen. Hyvin liikkuva JYP tulee kovaa alkuun ja pyrkii ottamaan heti kuskin paikan. Luisteluvoimaa tarvitaan ja pään pitää pysyä kylmänä.

Jäähyt kuuluvat jääkiekkoon ja ylivoimatilaisuuksia tulee molemmille joukkueille. JYP on tunnettu mailahäirintäpelistään ja kiekottoman miehen estämisestä puolustuspäässä. Tämän seurauksena joukkue on kuluttanut sarjassa eniten jäähypenkkiä. IFK on jäähyjen määrässä ”hyvänä kakkosena”.

Ottelun selostus klo 18.20 alkaen

Harri Hinkkanen sähisee Metron taajuuksilla 95,2MHz ja 91,6MHz. Nettiradioa pääset kuuntelemaan täältä.

Tulosseuranta

Voit katsoa matsin myös URHOtv:n nettilähetyksenä.

Näytä kaikki uutiset