logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Hári: Vahva alku ja kotiyleisö heti taakse

IFK-hyökkääjä János Hárilla on hyvät muistot edellisestä Ässät-matsista. Unkarilaishyökkääjä iski uransa ensimmäisen liigamaalin, joka jäi myös 5–3-päättyneen ottelun voittomaaliksi.

– Mitä muistan, niin se oli aika hyvä peli meiltä. Oli hienoa onnistua maalinteossa, se tuli hyvään aikaan ja fiilis oli sen mukainen.

Ässät on kaksi pistettä edellä stadilaisia ja tämä tuo sopivaa lisämaustetta otteluun.

– Valmistauduimme otteluun samalla tavalla kuin muihinkin, normaalit aamujäät ja palaveri. Vaikka voitimme viimeksi, täytyy muistaa, että molemmat joukkueet ovat pelanneet lähes 20 peliä sen jälkeen ja kehittyneet pelaamisessa. Katsotaan, mitä illalla tuleman pitää, Hári pureskeli illan matsia.

Hári näkee oman pelaamisen hakevan vielä muotoaan, mukaan mahtuu hyviä pelejä mutta myös vähän heikompia. Tänään viekas sentteri saa laitureikseen Roope Talajan ja Janne Öfverströmin.

– Oma tavoitteeni on pitää oma pää puhtaana, nolla-nollakin riittää. Toisaalta, me saatamme hyvinkin onnistua maalinteossa. Eihän sitä koskaan tiedä, senhän takia kentällä ollaan, Hári naurahti.

Vahva ensimmäinen kymppi on ollut IFK:n tavaramerkki jo vuosikausia. Hári sanoo, että sitä haetaan tänäänkin, mutta muistuttaa muillakin joukkueilla olevan samanlainen pelisuunnitelma.

– Kyseessä on kuitenkin kotipeli, joten toivottavasti tulemme vahvasti heti alkuun ja saamme yleisön taaksemme. Tehdään se ensimmäinen maali ja jatketaan siitä.

Hári antaa paljon painoarvoa avausmaalin tekemiselle.

– Mielestäni ensimmäisen maalin merkitys on todella iso. Yleensä ottelustakin tulee hyvä, kun saamme sen avausmaalin alta pois. Sen tekeminen on tuottanut paljon pisteitä meille.

– Kauden alussa meillä oli ehkä vaikeuksia saada ensimmäinen maali tehtyä ja se alkoi vaikuttaa tekemiseen. Näin mentiin jonkin aikaa, mutta nyt tilanne on muuttunut ja me olemme onnistuneet avausmaalin tekemisessä yhä useammin, Hári laskeskeli muutama tunti ennen matsin alkua ja lupasi olla valmiina, kun paikka tulee.

IFK-Ässät klo 18.30. Liput pääset skaffaamaan täältä.

Näytä kaikki uutiset