logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

HPK – IFK-matsin ennakko ja kokoonpano

HPK – IFK klo 18.30

Tammikuuta tasataan IFK:n osalta tänään Hämeenlinnassa ja huomenna Stadissa. IFK:n ja Kerhon välisistä kohtaamisista kaikki kolme ovat päättyneet kotivoittoihin. Petolauma voitti Nordenskiöldinkadulla 3-0, taipui sen jälkeen 3-2 rankkareilla ja voitti joulukuussa 4-2. Kerho on sarjataulukossa viidentenä, yhden pisteen erolla stadilaisiin, ja tänään paikka lopettaa kotivoittojen trendi ja muuttaa asetelmia sarjassa.

IFK aloitti viikon vahvalla kotiesityksellä hurrikaanipaitoja vastaan, HPK puolestaan pelaa tänään viikon ensimmäisen matsinsa. Lauantaisessa kotipelissä SaiPa kaatui jatkoajalla ja sen jälkeen joukkue on saanut keskittyä rauhassa viikonlopun peleihin stadilaisia vastaan. Pelituntuma on kuitenkin avainasemassa ja IFK:lla on hienoinen etulyöntiasema tiistain matsin suhteen. Odottavan aika on pitkä, kun taas petolauma on paremmassa pelirytmissä. Tämä kaikki punnitaan kuitenkin vasta kiekon tippuessa jäähän.

Järventie messissä – Elkins NHL:n waivers-listalla klo 19.00 asti

Torstaina jengiin liittynyt Martti Järventie on tänään kokoonpanossa. Mara on ehtinyt harjoitella joukkueen kanssa vasta kahdesti, pelaaminen IFK:ssa tulee kuitenkin suoraan selkäytimestä.

Jenkkihyökkääjä Corey Elkins on asetettu NHL:n käytäntöjen mukaan waivers-listalle, ja läpäistyään sen hänen sopimuksensa voidaan purkaa Anaheimin kanssa. Täten on mahdollista, että Elkins debytoi IFK:n väreissä huomenna.

Åsten:” Pysytään omassa suunnitelmassa”

Nuori IFK-hyökkääjä Micke Åsten jäi aamutreenien jälkeen tekemään vielä kiemuroitaan kulmiin ja lähti jäältä pois viimeisten joukossa. Lempinimeä ”Muuli” totteleva Åsten näki tiistain kotivoiton tulleen pelisuunnitelmassa pysymisen myötä.

– Jyppi-peli oli ihan hyvä, pysyttiin kaikki sovitussa suunnitelmassa, pidettiin ne poissa maalintekopaikoilta ja saatiin tarpeeksi maaleja voittamiseen. Kyllä se hyvä oma puolustuspelaaminen ja sitä kautta kärsivällinen hyökkäyspelaaminen tuotti meille kolme pinnaa, Åsten sanaili perjantai-iltapäivällä.

IFK:lla oli keskiviikon ohjelmassa huoltava päivä ja joukkue palasi yhteisharjoitteluun torstaina.

– Katseet kääntyi heti tähän back-to-back –viikonloppuun. Lähdetään samalla lailla tekemään hommia, pysytään suunnitelmassa, kaikki tekee annettuja tehtäviä eikä lähdetä sooloilemaan. Mä veikkaan, että sitä kautta tulee ihan hyvä tulos.

Vetojuhdan lailla töitä tekevä Åsten kertoo oman pelaamisen parantuneen samassa tahdissa lisäminuuttien kanssa.

– Alkuun oli enemmän intoa kuin järkeä mutta sit kun tuli pelattua enemmän pelejä, tuli järkikin mukaan. Nyt on viime pelit menny ihan hyvin, samaa rataa jatketaan. Lähdetään pehmentämään vastustajan pakkeja, viemään peliä niiden päähän pitkillä hyökkäyksillä, Åsten virnisti kaukalon laidalta.

HPK:n kotialivoima on liigan parasta ja IFK:n vierasylivoima hakee vielä muotoaan. Åsten ennakoi vauhdikasta peliä ja painottaa erikoistilannepelaamisessa onnistumista.

– Veikkaan, että sieltä tulee vastaan kovaa taisteleva HPK, joka kääntää nopeasti hyökkäyksiä. Ei saa kadottaa kiekkoja keskialueella, ne pitää saada minimiin ja muutenkin kiekonmenetyksiä pitää välttää. Erikoistilannepelaaminen on HPK:lla ollut hyvää, pitää pysyä boksista pois. Uskon, että kun pysytään omassa suunnitelmassa, homma kääntyy meille tänään.

Kokoonpano

IFK:n päävalmentaja Pasi Sormunen on tehnyt kokoonpanomuutoksia tiistain JYP-voiton jälkeen. Torjuntavastuun kantaa tänään Mika Norja, joka nappasi voiton edellisessä startissaan Lahdessa viime viikolla. Joakim Erikssonin ketjun toiseen laitaan tulee tänään Thomas Nykopp ja Siim Liivikin energiaketjussa laidoilla nähdään Jari Sailio ja Roope Talaja. Joni Töykkälän ketjun toiseen laitaan tulee Micke Åsten, vasemmalla puolella jatkaa Toni Leinonen.

Pakkipareista Melart ja Klubertanz jatkavat yhdessä. Toni Söderholm saa rinnalleen Ville Varakkaan ja Mikko Jokela Martti Järventien.

Ottelusta sivussa

Nico Friman, Christian Silfver, Juuso Salmi, Kristian Tuohilampi ja Corey Elkins.

Loukkaantuneet

Joël Perrault, Mikko Kurvinen, Eero Somervuori, Niko Piiparinen ja Iiro Pakarinen.

Ottelun selostus klo 18.15 alkaen

Harri Hinkkanen ja Matti Hagman studiossa Metron taajuuksilla 95,2MHz ja 91,6MHz. Nettiradioa pääset kuuntelemaan täältä.

Voit katsoa matsin myös URHOtv:n nettilähetyksenä.

Tulosseuranta

Näytä kaikki uutiset