logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Husso: Jätkät uhrautuivat hienosti

Hussolle liigauran toinen nollapeli.

IFK-vahti Ville Husso torjui tiistaina liigauransa toisen nollapelin. Ottelussa 36 kertaa torjunut Husso antoi tunnustusta vastustajalle ja kiitti myös koko joukkueen uhrautuvaa pelityyliä.

– Ilves oli ehkä vähän parempi, mutta onneksi saatiin voitto. Itsellä oli taas aika hyvin hommia ja tykkään siitä, ihan mukava siellä maalissa on pelata silloin, Husso totesi keskiviikon treenien jälkeen.

Alkukaudesta sarjaa johtanut Ilves kaatui eilen lukemin 2-0. Pisteet jäivät himaan kovan taistelun jälkeen, eikä kauneuspisteillä siinä vaiheessa ole merkitystä. Kiekko eli muutaman kerran vaarallisesti Husson maalin edessä, aina löytyi kuitenkin jotain mitä laittaa eteen.

– Kyllähän siinä oli puolustus hyvin edessä, jätkät uhrautuivat hienosti. Pari maalia varmaan saatiin pelastettua, kun dyykattiin kiekon eteen, siitä iso kiitos koko joukkueelle. Varsinkin toisessa erässä oli aikamoinen härdelli siinä maalin edessä, ettei oikein kukaan tiennyt missä se kiekko oli.

”Tiikeri” on tullut tutuksi torjunnoistaan, loikistaan irtokiekkojen perään ja pelin äänekkäästä ohjaamisesta. Tästäkin huolimatta puolustajat pyytävät vielä enemmän ääntä kentälle.

– Pelin ohjaaminen auttaa pakkeja ja itse pysyy paremmin pelissä mukana. Siinä samalla kertoo muille olevansa läsnä koko ajan. Se helpottaa kaikkia.

Voisi luulla, että kokeneemmat pelaajat ovat ihmeissään, kun nuori veskari karjuu ohjeita maalinsuulta. Totuus on kuitenkin päinvastainen.

– Nehän vaan haluaa, että lisää ja kovempaa pitäisi puhua. Kai sitä pitää vaan lisätä puhumista siellä, Husso naurahti.

IFK:n loppuviikon ohjelmassa on vieraspelit Porissa ja Kuopiossa. Joukkue matkustaa torstaina Poriin ja edessä on punapaitojen klassikkokohtaaminen.

– Meillä on pari vieraspeliä, saatiin hyvä startti viikolle ja se varmasti auttaa vähän. Huomenna Ässät vieraissa ja se on varmaan paha paikka. Meidän pitää lähteä pelaamaan ihan samalla tavalla kuin tähänkin asti ja puolustaa hyvin viisikkona, eiköhän sillä voitto tule.

– Lauantaina Kuopiossa kova matsi, KalPa ollut vähän alavireinen mutta ei voi lähteä yhtään takki auki, Husso muistutti.

Näytä kaikki uutiset